Μια φρεγάτα του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού παρακολουθεί από σήμερα το σκάφος που συμμετέχει στις κυπριακές έρευνες για υδρογονάνθρακες.
Την παρακολούθηση επιβεβαίωσαν με ανακοίνωσή τους οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, όπως μεταδίδει το Reuters. Προηγουμένως, την είδηση για την παρακολούθηση είχε μεταδώσει το τουρκικό κανάλι CNN Turk, λέγοντας πως πρόκειται για την φρεγάτα TCG Gökçeada (F 494).
Η ανακοίνωση από τις τουρκικές δυνάμεις αναφέρει πως η φρεγάτα «επιτελεί το καθήκον της στην ανατολική Μεσόγειο παρακολουθώντας το West Capella, το οποίο, όπως αξιολογείται, μπορεί να πραγματοποιήσει δραστηριότητες γεώτρησης».
Την Πέμπτη, ο Tούρκος υπουργός Εξωτερικών είχε απειλήσει με «μέτρα» εναντίον των «μονομερών», όπως τις χαρακτήρισε ξανά, κινήσεων της Λευκωσίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, κοντά στο σημείο που σταθεροποιείται το πλωτό γεωτρύπανο West Capella βρέθηκε το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS George H.W. Bush.
Μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης, το αμερικανικό αεροπλανοφόρο έπλεε βορειοδυτικά του γεωτρύπανου και αργότερα βορειοδυτικά, εντός του FIR Λευκωσίας και της Κυπριακής ΑΟΖ, πάντα σε σχετικά κοντινή απόσταση από το γεωτρύπανο.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
