Χιλιάδες διαδηλωτές βάδισαν το βράδυ του Σαββάτου στους δρόμους της Μαδρίτης, ζητώντας από την συντηρητική κυβέρνηση της Ισπανίας να εκπληρώσει τη δέσμευση που έχει αναλάβει για τη μετεγκατάσταση περισσότερων από 17.000 προσφύγων στο έδαφός της.
Αψηφώντας τις συνθήκες καύσωνα, οι διαδηλωτές φώναζαν ρυθμικά «Κανένας άνθρωπος δεν είναι παράνομος». Πολλοί κρατούσαν επιγραφές που έγραφαν «Αρκετά με τις δικαιολογίες, όχι άλλοι φραγμοί».
Το 2015 η Ισπανία συμφώνησε να υποδεχτεί, σε βάθος διετίας, 17.337 πρόσφυγες που βρίσκονταν σε καταυλισμούς στην Ελλάδα, την Ιταλία και την Τουρκία. Ωστόσο, ως σήμερα έχει παραλάβει 1.304 άτομα, δηλαδή λιγότερο από το 10% της προβλεπόμενης ποσόστωσης.
Η Ισπανία δεν είναι το μοναδικό κράτος-μέλος που δεν έχει υλοποιήσει πλήρως τις δεσμεύσεις του. Το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προέβλεπε το διαμοιρασμό 160.000 προσφύγων που είχαν αποβιβαστεί στην Ελλάδα και την Ιταλία, όμως, έως τα μέσα Ιουνίου, οι μετεγκαταστάσεις μόλις που ξεπερνούσαν τις 21.000.
Η πορεία διοργανώθηκε από δεκάδες μη κυβερνητικές οργανώσεις, ανάμεσά τους και τη Διεθνή Αμνηστία, με, ενόψει της Παγκόσμιας Μέρας του Πρόσφυγα, την Τρίτη 20 Ιουνίου.
Πηγή: skai.gr
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
