Παγκόσμιοι πρωταθλητές οι Τάκης Μάντης και Παύλος Καγιαλής στο Σαταντέρ. Οι Έλληνες Ολυμπιονίκες συνεχίζουν να πρωταγωνιστούν στο διεθνές στερέωμα της ιστιοπλοϊας και το μεσημέρι της Κυριακής κατέκτησαν το Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξήχθη στο Σαταντέρ.
Από την αρχή των αγώνων έδειξαν ότι ήταν το φαβορί. Σήμερα στο Medal Race όπου είναι αγώνας τακτικής έκαναν μία συντηρητική κούρσα για να διατηρήσουν τα πρωτεία. Ο Τάκης Μάντης δήλωσε αμέσως μετά τον τερματισμό:
«Στόχος μας σήμερα ήταν να διατηρηθούμε κοντά στους Αμερικάνους και στους Αυστριακούς για να κλειδώσουμε το χρυσό. Και το πετύχαμε. Δουλεύουμε σκληρά για να διατηρηθούμε στην κορυφή και να ανέβουμε ακόμη περισσότερο ως αθλητές με την συνεργασία του προπονητή μας, Μάκη Ωρολογά. Τώρα θα πανηγυρίσουμε στον… αέρα αφού επιστρέφουμε σήμερα στην Ελλάδα».
Στη δεύτερη θέση τερμάτισαν οι Αυστριακοί ενώ οι αμερικάνοι έμειναν εκτός μεταλλίων αφού το ιταλικό πλήρωμα με τους Φεράρι και Καλάμπρο έκαναν εκπληκτική κούρσα στο Medal Race τερμάτισαν πρώτοι και κάλυψαν τη διαφορά από τους Αμερικάνους Μακνέι και Χιους στη γενική βαθμολογία και ανέβηκαν εκείνοι στο βάθρο.
Το δεύτερο μετάλλιο για τα ελληνικά πανιά ήρθε από την Βασιλεία Καραχάλιου. Η Ελληνίδα ιστιοπλόος κατέλαβε τη δεύτερη θέση στα ράντιαλ ανεβαίνοντας δύο "σκαλιά" στην κούρσα των μεταλλίων. Πριν την κούρσα ήταν στην τέταρτη θέση ωστόσο κατάφερε να κρατήσει πίσω της τη μέχρι τότε δεύτερη Βελγία, Έμα Πλάσερ και την τρίτη Αν Μαρί Ριντόν. Η πρώτη τερμάτησε στην όγδοη θέση, ενώ η Δανέζα ήταν ένατη και αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Καραχάλιου, όχι μόνο να βρεθεί εντός μεταλλίων, αλλά να κατακτήσει το καλύτερο δυνατό (σ.σ. δηλαδή το ασημένιο) μιας και το χρυσό το είχε καθαρίσει από πριν την κούρσα η Βελγίδα, Έβι Βαν Άκερ.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!