Το ποδόσφαιρο δεν μένει ανεπηρέαστο από την απόφαση έξι αραβικών κρατών να διακόψουν τις διπλωματικές τους σχέσεις με το Κατάρ, καθώς το κατηγορούν για δεσμούς με τη τρομοκρατία.
Υπενθυμίζεται πως στο Κατάρ θα διεξαχθεί η τελική φάση του Μουντιάλ 2022 και οι τελευταίες εξελίξεις έχουν προκαλέσει “πονοκέφαλο” στη FIFA. Πλέον, τα πάντα είναι ρευστά όσον αφορά τη συμμετοχή των αραβικών ομάδων στο τουρνουά, αλλά και από οικονομικής πλευράς, αφού βασικός χορηγός είναι η “QatarAirways”.
Με μια λακωνική ανακοίνωση, η παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σημειώνει τα εξής: “ Βρισκόμαστε σε επαφή με την οργανωτική επιτροπή του Παγκοσμίου Κυπέλλου και την Ανώτατη Επιτροπή για θέματα που αφορούν την διοργάνωση του 2022. Προς το παρόν δεν έχουμε κάτι άλλο να σχολιάσουμε”.
Από τη μεριά του, ο επικεφαλής της γερμανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ο Ράινχαρντ Γκρίντελ, δήλωσε: “Θα συζητήσουμε τη νέα, περίπλοκη πολιτική κατάσταση στην περιοχή και ειδικά στο Κατάρ με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Σε τέτοια ζητήματα θα είμαστε προφανώς σε πολύ στενή επαφή με την UEFA.
Υπάρχουν ακόμα πέντε χρόνια μέχρι να αρχίσει το Μουντιάλ. Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών, προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στην πολιτική επίλυση, αντί στις απειλές και στο μποϊκοτάζ. Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο. Η ποδοσφαιρική κοινότητα παγκοσμίως πρέπει να συμφωνήσει ότι τα μεγάλα τουρνουά δεν πρέπει να διεξάγονται σε χώρες που υποστηρίζουν ανοιχτά την τρομοκρατία”
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!