Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΕΚΑΡΑ

Απλή, άνετη και ωραία η Ένωση κέρδισε 3-0 την Καβάλα - Σκόρερ οι Μπλάνκο, Λεονάρντο, Μαντούκα- Κλειδιά και με... μέλλον οι Μανωλάς (MVP του αγώνα) και Γκέντσογλου σαν αμυντικό χαφ - Το aek365.gr βρέθηκε στο ΟΑΚΑ και σας μετέφερε όλα όσα έγιναν  εκεί, με παραλειπόμενα, LIVE την εξέλιξη του αγώνα και φωτογραφικό ρεπορτάζ


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Των ΘΟΔΩΡΗ ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΛΥΜΠΕΡΗ

Απλή, άνετη, ωραία. Αυτή επιτέλους είναι η ΑΕΚ που θέλει να βλέπει ο κόσμος της. Να μπαίνει από το πρώτο λεπτό στο γήπεδο, να δείχνει ότι εκείνη είναι το αφεντικό, να βάζει τη μπάλα κάτω, να κάνει σουτ έξω από την περιοχή, να περνά κάθετες πάσες (ελέω Γκέντσογλου και Καφέ), να κάνουν κίνηση στον κενό χώρο οι επιθετικοί της, να δημιουργούν ευκαιρίες. Το τελικό 3-0 ήταν η πιο άνετη φετινή νίκη της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα. Και απέναντί της είχε την Καβάλα, μία ομάδα που δεν την έχει κερδίσει μέσα και έξω από την έδρα της ούτε ο Παναθηναϊκός, ούτε ο Ολυμπιακός. Ξεφεύγοντας από τα... ξεκάθαρα, η ΑΕΚ σήμερα κέρδισε και δύο παίκτες της. Τον Κώστα Μανωλά και τον Σάββα Γκέντσογλου στη θέση του αμυντικού χαφ. Δύο παίκτες που έδειξαν σιγουριά στις κινήσεις τους, με λίγα λάθη και φώναξαν στον Μπάγεβιτς «είμαστε εδώ περιμένουμε κι άλλες ευκαιρίες». Ειδική μνεία πρέπει να γίνει φυσικά στον Μανωλά που υπό το βλέμμα του θείου του, Στέλιου Μανωλά, έκανε ένα γεμάτο ουσία ντεμπούτο.

Το πάθημα έγινε επιτέλους μάθημα για την ΑΕΚ. Μετά από τρία ματς όπου οι παίκτες δεν... έμπαιναν στο γήπεδο και επέτρεπαν στον αντίπαλο να πατήσει γήπεδο και να κάνει φάσεις, σήμερα όλα ήταν διαφορετικά. Από το πρώτο λεπτό οι παίκτες έδειξαν θέληση να πάρουν το παιχνίδι. Μπήκαν με σαφή σκοπό να ελέγξουν το παιχνίδι, να κερδίσουν τις μονομαχίες στο κέντρο και να βγάλουν φάσεις. Το 4-4-2 του Μπάγεβιτς λειτούργησε καθώς οι Καφές και Σκόκο στο κέντρο είχαν κέφια. Ό,τι καλό δημιούργησε η ομάδα στο πρώτο μέρος προήλθε από προσπάθειες των δύο συγκεκριμένων παικτών, ενώ ο Καφές ήταν εκείνος που κέρδισε το πέναλτι στο 33' και ένα λεπτό αργότερα ο Μπλάνκο το αξιοποίησε βάζοντας την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ. Πολύ θετική παρουσία είχε ο Αραούχο που έβγαινε από τα δεξιά και πήρε επιθέσεις πάνω του, ενώ ο Λεονάρντο αν ήταν περισσότερο σωστός στις μεταβιβάσεις του είχαμε και περισσότερες ευκαιρίες από πλευράς ΑΕΚ. Σε γενικές γραμμές η ομάδα λειτούργησε σωστά στα πρώτα 45λεπτά. Υπήρχαν κενά διαστήματα στο παιχνίδι της, όμως με μία προσωπική ενέργεια του Σκόκο ή του Καφέ, η ροή του αγώνα άλλαζε αυτόματα. Ο Γκέντσογλου στα χαφ δικαίωσε τον Μπάγεβιτς, από τη στιγμή που έδειχνε ήρεμος στις μεταβιβάσεις του, σωστός στις περισσότερος επεμβάσεις του και ικανός να περάσει γρήγορα την πρώτη πάσα μπροστά. Στα θετικά του πρώτου ημιχρόνου και η αμυντική παρουσία της ΑΕΚ. Είναι αξιοσημείωτο ότι η Καβάλα δεν έκανε ούτε μία τελική προσπάθεια στο πρώτο ημίχρονο, με τους Μανωλά και Γιάχιτς να αρπάζουν την ευκαιρία. Η Καβάλα είχε έδειχνε αμυντικά σωστά δομημένη. Ειδικά στα πρώτα «νεκρά» 25λεπτά του αγώνα έκλεισε τους χώρους μη επιτρέποντας στην ΑΕΚ να δημιουργήσει. Δημιουργικά όμως ο Ντε Μος είχε πολλά παράπονα. Είναι χαρακτηριστικό ότι άλλαξε το σύστημα της ομάδας του από 4-2-3-1 σε 4-1-4-1, ενώ στο 33' έκανε και την πρώτη του αλλαγή για λόγους τακτικής!

 

Η επανάληψη ήταν απολαυστική για την ΑΕΚ. Η ομάδα συνέχισε στο ίδιο μοτίβο και αφού ξεπέρασε το αρχικό... σοκ από την ευκαιρία του Σμόλαρεκ στο 47', στη συνέχεια πάτησε... γκάζι και πάτησε την Καβάλα. Ο Τζιμπούρ ανέβασε την απόδοσή του, ο Σκόκο με τον Καφέ συνέχισαν να παίζουν σε ικανοποιητικό επίπεδο, ο Γκέντσογλου πρόσφερε σχετική σιγουριά, ο Μπλάνκο με τον Λεονάρντο παίζοντας με πάθος σε όποια θέση κι αν τους χρησιμοποίησε ο προπονητής και στην άμυνα ηρεμία και αποτελεσματικότητα, η ΑΕΚ πέτυχε ακόμη δύο γκολ με τους Λεονάρντο και Μαντούκα (πέρασε στη θέση του Λεονάρντο στο 65') σφράγισε τη πιο άνετη νίκη της ΑΕΚ στο φετινό πρωτάθλημα, συνδυάζοντας την επικράτησή της με ουσιαστικό και σε πολλές στιγμές απλό ποδόσφαιρο. Η ομάδα λειτούργησε σωστά και με το 4-3-3 που δοκίμασε ο Μπάγεβιτς από το 65' ως το φινάλε. Οι γραμμές ήταν κοντά η μία από την άλλη, τα λάθη στις μεταβιβάσεις περιορίστηκαν, η Καβάλα είχε σε κακή βραδιά τον Ονουάτσι. Δεν θες περισσότερα για να κερδίσεις και να επιστρέψεις στον κόσμο σου να φύγει (έπειτα από καιρό) ικανοποιημένος από τη νίκη και τα όσα έδειξες στο γήπεδο.

 

20.32 Ο Γιώργος Αλεξόπουλος σηκώνεται για προθέρμανση και όλο το γήπεδο ξεσπά σε χειροκροτήματα.

19.42 Δεν ήρθε τελικά στο γήπεδο ο Μάκης Ψωμιάδης. Μόνο ο γιος και η κόρη του βρίσκονται σε σουίτα του ΟΑΚΑ, μαζί με στελέχη της Καβάλας.

19.35 Σαν... ελατήρια πετάχτηκαν απο τις θέσεις τους και πανηγύρισαν το γκολ - πέναλτι του Ίσμαελ Μπλάνκο οι Αδαμίδης και Κοσμάτος

19.31 Εν αντιθέση με τον Ντε Μος, ο οποίος συχνά πυκνά σηκώνεται από τον πάγκο του και φωνάζει στους παίκτες του, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν έχει σηκωθεί ούτε μία φορά απο τη θέση του κάτι που η αλήθεια είναι ότι δεν συνηθίζει.

19.26 Εν χορώ όλο το γήπεδο τραγουδά συνθήματα εναντίον του Ψωμιάδη

19.22 Εκτός απο τη θύρα 8 και στη θύρα 6 υπάρχει ένα πανό το οποίο αναγράφει: "Η ΑΕΚ θέλει αφεντικό, όχι γλάστρα"

19.07 Περίπου 10.000 οπαδοί της ΑΕΚ βρίσκονται στο γήπεδο, με το πέταλο να έχει ξεκινήσει από την έναρξη του αγώνα το τραγούδι

19.02 Στη Θύρα 8 του ΟΑΚΑ υπάρχει ένα πανό το οποίο αναγράφει: "2009-2010 Πρωταθλητές στα χρέη. Πληρώστε και φύγετε"

18.59 Μαζί με τους Μελισσανίδη και Μαματζή κάθεται ο Βασίλης Δημητριάδης

18.45 Δεν θα μπορούσε να χάσει το ντεμπούτο του ανηψιού του στην ΑΕΚ ο Στέλιος Μανωλάς και βρίσκεται στο γήπεδο, για πρώτη φορά μάλιστα απο τη περίοδο που έφυγε απο την ΑΕΚ σαν τεχνικός τεχνικός διευθυντής.

18.38 Στο γήπεδο φτάνει ο Δημήτρης Μελισσανίδης

18.28 Τετ α τετ με τον Χέρσι έχει αυτή την στιγμή ο προπονητής της Καβάλας Ααντ Ντε Μος

18.24 Φτάνει στο γήπεδο ο Σταύρος Αδαμίδης, χωρίς ωστόσο να κάνει δηλώσεις.

18.21 Αποδοκιμασίες άκουσε ο Βασίλης Λάκης κατά την άφιξη της Καβάλας στο γήπεδο από λιγοστούς οπαδούς της ΑΕΚ, για το πέναλτι που πήρε στον πρώτο γύρο.

18.21 Ο Παναγιώτη Λαγό άφησε την τελευταία στιγμή εκτός αποστολής ο Ντούσαν Μπάγεβιτς

18.19 ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΟ LIVE TΟΥ ΑΓΩΝΑ

18.15 Οι παίκτες της ΑΕΚ βγαίνουν για προθέρμανση και τα πρώτα χειροκροτήματα απο τον κόσμο της ομάδας ζεσταίνουν κάπως την ατμόσφαιρα.

18.11 O Σεμπάστιαν Σάχα συνοδευόμενος από τους Αραμπατζή και Σούιτσα βγαίνει στο γήπεδο για προθέρμανση, κάτω από ήχους... μουσικής από τα μεγάφωνα. Οι περίπου 1000 οπαδοί της ΑΕΚ που βρίσκονται τώρα στο ΟΑΚΑ δεν αντέδρασαν στην εμφάνιση του Αργεντινού τερματοφύλακα της ΑΕΚ, όπως και σε αυτή του πορτιέρο της Καβάλας ελάχιστα λεπτά νωρίτερα

17.56 Ο Τζιμπούρ μαζί με τον Γιαχάγια πηγαίνουν στα αποδυτήρια, ενώ τους ακολουθεί ο Χέρσι μαζί με τους παίκτες της Καβάλα. Οι παίκτες των δύο ομάδων ετοιμάζονται να βγουν για προθέρμανση.

17.40 Άδειες είναι οι εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου με μοναδική εξαίρεση το πέταλο των οργανωμένων οπαδών που παρατηρείται μία κινητικότητα, ενώ έχει ήδη τοποθετηθεί το μεγάλο πανό της Original 21

17.30 Μαζί με την αποστολή βρίσκεται και ο Δημήτρης Κουτρομάνος, ο οποίος αν και δεν είναι μέσα στην 19αδα έχει ακολουθήσει την ομάδα

17.25 Η αποστολή της ΑΕΚ φτάνει στο Ολυμπιακό Στάδιο και λίγα λεπτά αργότερα οι ποδοσφαιριστές κάνουν την πρώτη αναγνωριστική βόλτα τους στον αγωνιστικό χώρο

 




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ