Ο Τιμ Μπάρτον μας συστήνει ξανά την Αλίκη στη Χώρα των θαυμάτων, η οποία έχει γίνει πια 19 χρονών. Η Αλίκη για να γλιτώσει από έναν γάμο ακολουθεί τον Άσπρο Λαγό και επιστρέφει στη Χώρα των Θαυμάτων για πρώτη φορά μετά τα παιδικά της χρόνια, αν και δε θυμάται τίποτα από τις προηγούμενες περιπέτειές της. Εκεί θα συναντήσει μια σειρά από πολύχρωμους χαρακτήρες, όπως οι Τσιριμπίμ και Τσιριμπόμ, η Γάτα του Τσέσαϊρ, ο Αβεσαλώμ, ο Μαρτιάτικος Λαγός, ο Μπαγιάντ, ο Μουσκαρδίνος και φυσικά ο Τρελο-Καπελάς. Πότε μικραίνοντας και πότε μεγαλώνοντας, η Αλίκη θα ξεκινήσει ένα φανταστικό ταξίδι για να βρει το πραγματικό της πεπρωμένο και να βάλει τέλος στην τυραννία της Κόκκινης Βασίλισσας.
Η ταινία που όλοι περιμέναμε εδώ και καιρό τόσο για την σκηνοθεσία του Μπάρτον αλλά και για τις συμμετοχές των μοναδικών ηθοποιών Τζόνι Ντεπ, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Αν Χάθαγουεϊ που δίνουν μοναδικές ερμηνείες. Βέβαια, οι ταινίες που συνήθως μας δημιουργούν μεγάλες προσδοκίες τελικά συνήθως αποδεικνύονται κατώτερες των προσδοκιών. Κάπως έτσι γίνεται και με αυτή την περίπτωση. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι η ταινία είναι κακή, απλώς δεν είναι τόσο καλή όσο θα θέλαμε. Ο Μπάρτον φυσικά βάζει την πινελιά του αλλά φαίνεται ότι τελικά το παραμύθι του Λούις Κάρολ δεν μπορεί να τον αφήσει να προχωρήσει πολύ περισσότερο. Ωστόσο οι μαγευτικές πολύχρωμες εικόνες, αρκούν για να μας ταξιδέψουν μαζί με την Αλίκη σε έναν μοναδικό κόσμο όπου θα θέλαμε τελικά να μείνουμε εκεί.
Η ταινία έχει γυριστεί με τη τεχνική του performance-capture, όπως και το Beowulf και θα προβληθεί και τρισδιάστατη. Έκπληξη είναι η Αλίκη- Μία Γουασικόβσκα που αποδεικνύεται η καλύτερη επιλογή αν και είχαν περάσει πολλές από αυτό τον ρόλο.
Από την άλλη δε θα μπορούσαμε να αφήσουμε να περάσει έτσι μια ακόμα ταινία αυτή την εβδομάδα που ίσως να περάσει απαρατήρητη αλλά πραγματικά αξίζει τον κόπο. Πρόκειται για το μεξικάνικο Ρούντο και Κούρσι, το οποίο αφηγείται την ιστορία δυο αδερφιών που ονειρεύονται να πετύχουν στο ποδόσφαιρο. Οι δύο πρωταγωνιστές Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ και Ντιέγκο Λούνα απογειώνουν την ταινία(τους είχαμε δει μαζί και στο Tu mama tambien).
Μετά από ένα φιλικό παιχνίδι ποδοσφαίρου, ο μεγαλύτερος κυνηγός ταλέντων αναλαμβάνει να εκπροσωπήσει και τα δύο αδέρφια. Ο Τάτο και ο Μπέτο που παίρνουν τα ψευδώνυμα Ρούντο και Κούρσι, αποκτούν ξαφνικά τη ζωή αστέρων, αλλά ανακαλύπτουν πως σε κάθε όνειρο υπάρχει και μια σκοτεινή πλευρά. Μια ταινία που ξεκινά ευχάριστα και προχωρά θέτοντας ζητήματα και προβληματισμούς. Η ταινία είναι από αυτές που περνούν αθόρυβα από τους κινηματογράφους και τις ανακαλύπτεις μετά από καιρό στα βίντεο κλαμπ. Έστω κι έτσι, μην την αγνοήσετε.
Δείτε όλες τις πρεμιέρες της εβδομάδας εδώ.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
