«Οι αυταρχικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης με όχημα τον αντισυνταγματικό νόμο Παππά για τη χειραγώγηση της Ενημέρωσης, οδήγησαν σε αδιέξοδο. Το αδιέξοδο αυτό πρέπει να αρθεί» αναφέρει η ΝΔ, προτείνοντας για την προεδρία του ΕΣΡ τον Αθ.Κουτρομάνο, τέως πρόεδρο του Αρείου Πάγου.
Υπενθυμίζεται πως μετά την απόσυρση της πρότασης για τον Βύρωνα Πολύδωρα, σε ψηφοφορία τέθηκε τελικά πρόταση για πρόεδρο του ΕΣΡ τον Ροδόλφο Μορώνη, αντιπρόεδρο τον Νίκο Κιάο και μέλος τον Βασίλη Μουλόπουλο.
Η πρόταση αυτή συγκέντρωσε 16 «Ναι», 1 «Όχι», 6 «Παρών» και 1 «Απών».
Συγκεκριμένα ψήφισαν «ναι», οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του Ποταμιού, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και των ΑΝΕΛ, έξι βουλευτές δήλωσαν «παρών», δηλαδή, οι βουλευτές της ΝΔ και του ΚΚΕ, ένας βουλευτής δήλωσε «όχι», δηλαδή ο Μάριος Γεωργιάδης της Ένωσης Κεντρώων, και ένας βουλευτής απουσίαζε, ο Χρήστος Παππάς της Χρυσής Αυγής.
Ως εκ τούτου σε αυτή τη Διάσκεψη των Προέδρων δεν έγινε δυνατή η κατά το Σύνταγμα απαραίτητη πλειοψηφία των 4/5 των ψήφων (19 από 24) και το ζήτημα παραπέμπεται σε νέα συνεδρίαση.
Στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου Γιώργος Κουμουτσάκος αναφέρει:
«Για αυτό, η Νέα Δημοκρατία δημοσιοποίησε, από χθες πρόταση Νόμου, που σέβεται τη συνταγματική τάξη, διασφαλίζει την πολυφωνία, αποκλείει το “μαύρο”, προστατεύει τις θέσεις εργασίας στα Μ.Μ.Ε. και φέρνει χρήματα στα δημόσια ταμεία.
» Σήμερα, κάνει ένα ακόμα υπεύθυνο βήμα για την άρση του αδιεξόδου. Προτείνει για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ τον Αθανάσιο Κουτρομάνο. Τέως πρόεδρο του Αρείου Πάγου.
» Πρόκειται για πρόσωπο με απόλυτα διαφανή δημόσια πορεία, εγνωσμένου κύρους και ευρύτατης αποδοχής, στο οποίο μπορούν να συμφωνήσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις.
» Η πρόταση Νόμου που παρουσιάσαμε η οποία καταργεί το νόμο Παππά και η υποψηφιότητα του κ. Κουτρομάνου επιβεβαιώνουν έμπρακτα τη συμβολή της ΝΔ για λύση.
» Είναι η προϋπόθεση για να μπει οριστικό τέλος στη σημερινή νοσηρή κατάσταση και στα αδιέξοδα που προκάλεσε η κυβέρνηση.
» Εννοείται ότι η επαναφορά της θεσμικής τάξης με την κατάργηση των προβληματικών διατάξεων του νόμου Παππά, προηγείται της επιλογής των προσώπων που θα συγκροτήσουν το ΕΣΡ.»
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
