Με τους δυο τενίστες να ταλαιπωρούνται απο προβλήματα τραυματισμών στη διάρκεια της αναμέτρησης αλλά και από την υγρασία, ο Νόβακ Τζόκοβιτς κέρδισε 3-1 σετ τον Γκάελ Μονφίς και προκρίθηκε στον τελικό του USOpen.
Ο Σέρβος επικράτησε με 6-3, 6-2, 3-6, 6-2 και ετοιμάζεται να κατακτήσει τον 13ο major τίτλο στην καριέρα του.
Ο ημιτελικός δεν ήταν καλός, ποιοτικά, με τον Τζόκοβιτς να προηγείται πολύ γρήγορα με 2-0 σετ και με break στο 3ο σετ, πριν ο Μονφίς αρχίσει να μπαίνει στην διεκδίκηση του αγώνα.
Το τρίτο σετ κατέληξε στα χέρια του 30χρονου Γάλλου, Νο10 του ταμπλό, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.
Σε ένα τέταρτο σετ, όπου οι δύο τενίστες ήταν κατάκοποι και πολύ ενοχλημένοι από τα προβλήματα τραυματισμού που τους ταλαιπωρούσαν, ο Νόλε ήταν ο πιο ψύχραιμος και ο πιο σταθερός και αυτό ήταν αρκετό για να του χαρίσει την νίκη-πρόκριση σε έναν ακόμη τελικό Major.
Όλα πήγαιναν εξαιρετικά για το Νο1 του ταμπλό στην αρχή του αγώνα, όπου με τον Μονφίς να βρίσκεται σε άλλο γήπεδο, προηγήθηκε με ένα πολύ γρήγορο 5-0.
O Moνφίς ήταν ασυνήθιστα αγχωμένος και έκανε πάρα πολλά αβίαστα λάθη, τα οποία φυσικά και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο ο Τζόκοβιτς.
Κάπου εκεί, ένας σχεδόν απεγνωσμένος Μονφίς άρχισε να ρίχνει πολύ ρηχές μπάλες στον Νόλε, σαν να παρατάει το σετ.
Αυτό αντί να το αξιοποιήσει ο 29χρονος Σέρβος, άρχισε να κάνει, από το πουθενά, αναπάντεχα λάθη για το επίπεδό του, βάζοντας τον Γάλλο στην διεκδίκηση ενός εντελώς ανορθόδοξου σετ.
Έφτασε μάλιστα στο 5-3 και στο 15-40 στο σερβίς του Νόλε, πριν ο Τζόκοβιτς αποφύγει τα χειρότερα, και με όπλο μερικά κρίσιμα πρώτα σερβίς, κάνει το 6-3 στο πιο παράξενο σετ του τουρνουά.
Στο δεύτερο σετ, ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο βρήκε ρυθμό και με μερικές εκπληκτικές επιστροφές, εγκλώβισε τον γεμάτο λάθη Μονφίς, ο οποίος εξακολούθησε να είναι κακός.
Απόλυτος κυρίαρχος, προηγήθηκε εκ νέου με διπλό break και με το ευρύ 5-1, με το σετ απλά να κλείνει διαδικαστικά στο 6-2, με τον Μονφίς να δείχνει ανήμπορος να προβάλλει την παραμικρή αντίσταση σε έναν Τζόκοβιτς απλά αξιοπρεπή.
Με το κοινό να δυσανασχετεί για το θέαμα που βλέπει και με την προοπτική του πρώτου ημιτελικού να τελειώνει πάρα πολύ γρήγορα, ο Μονφίς παρότι βρέθηκε πίσω με break και στο τρίτο σετ, άλλαξε πλήρως τον ρου του αγώνα δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.
Μετά το αρχικό 0-2 στα games και με όλο το gameplan του να είναι μια απογοήτευση, ο La Monf βρήκε δυνάμεις από το πουθενά, και με το γνωστό του αθλητικό στιλ κατάφερε να βάλει δύσκολα στον Τζόκοβιτς, γυρνώντας πολλές δύσκολες μπάλες και αφήνοντας τον Νόλε να κάνει τα περισσότερα λάθη.
Ο Σέρβος, ο οποίος δεν ένιωθε καθόλη την διάρκεια του αγώνα άνετα με το παιχνίδι του, παρά το 2-0 στα σετ, άρχισε να εκνευρίζεται και έχασε πέντε διαδοχικά games, τα οποία και ήταν μοιραία για την απώλεια του τέταρτου σετ με 6-3.
Ο Γάλλος άρχισε να πιάνει το πόδι του μετά από σχεδόν κάθε πόντο από το τρίτο σετ ενώ ο Νόλε πήρε ακόμα ένα ιατρικό time out για το γνωστό πρόβλημα στον ώμο που τον ταλαιπωρεί πριν από την έναρξη του Αμερικανικού Όπεν.
Με τους δύο τενίστες σχεδόν να ... παραπατούν, το τέταρτο σετ δεν ήταν ιδιαίτερα ποιοτικό αλλά την ουσία την πήρε εκείνος που ξέρει να την παίρνει τόσα και τόσα χρόνια τώρα.
Ο Νόλε, παρότι είχε πολύ προβληματικό σερβίς, ήταν μπροστά με 3-1 games, πριν υποστεί για τέταρτη φορά break από τον Μονφίς, αλλά μετά έπαιξε όσο έπρεπε.
Με τον Γάλλο να κάνει πάρα πολλά διπλά λάθη, 11 το σύνολο, και κάνοντας δύο οδυνηρά σε σχετικά εύκολα βολέ, ο Τζόκοβιτς έκανε το 4-2 και αυτό έφερε το τέλος της ελπίδας για τον αντίπαλό του.
Ο Σέρβος έκλεισε ακόμα ένα ματς στο οποίο είχε πολλά θέματα με την απόδοσή του, με 6-2 και έδειξε πόσο πολύ σκληρός για να πεθάνει είναι, ακόμα και όταν δεν παίζει στα επίπεδα που τον έχουμε συνηθίσει.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
