Ένα μικρό θρίλερ εκτυλισσόταν μέχρι να δοθεί η καθεμία από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες με τον κάθε υποψήφιο να έχει το δικό του «σύστημα».
Η πρώτη «γρήγορη» άδεια του ΣΚΑΪ
Μετά από 56 γύρους και 12 περίπου ώρες, η πρώτη άδεια κατοχυρώθηκε στον ΣΚΑΪ, ο οποίος έδωσε το ποσό των 43,6 εκατ., ποσό που βρισκόταν 3,6 εκατ. πάνω από το δεύτερο υψηλότερο ποσό των 40 εκατ. ευρώ που πόνταρε ο Βλαδίμηρος Καλογρίτσας. Τρίτη υψηλότερη προσφορά στον πρώτο γύρο ήταν του εκπροσώπου του ALPHA 30,5 εκατ. ευρώ και τέταρτη του Β. Μαρινάκη με 20,5 εκατ. ευρώ. Ακολούθησε ο Ιβάν Σαββίδης με 20 εκατ. ευρώ, η κυπριακή εταιρεία ITVCP 15,5 εκατ. ευρώ, ο ΑΝΤ1 με 13,5 εκατ. ευρώ και το STAR με 8 εκατ. ευρώ. Τελικά, η δημοπρασία για την πρώτη άδεια ολοκληρώθηκε στις 20.50 το βράδυ της Τρίτης 30 Αυγούστου.
Η έκπληξη με Καλογρίτσα
Η 2η άδεια ολοκληρώθηκε την Τετάρτη, 31 Αυγούστου, στις 3.25 το μεσημέρι μετά από 78 γύρους και την πήρε ο Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας με 52,6 εκατ. ευρώ, ο οποίος θεωρούνταν «αουτσάιντερ». Στη δεύτερη θέση των προσφορών βρέθηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος ανέβηκε στα 46,2 εκατ. ευρώ, ακολούθησε ο ALPHA στα 41,5 εκατ. ευρώ, ο ΑΝΤ1 από τα 13,5 εκατ. ευρώ του πρώτου γύρου πήγε στα 36,5 εκατ. ευρώ και ο Ιβάν Σαββίδης στα 38,5 εκατ. ευρώ. Από αυτόν τον γύρο ήταν φανερό ότι το Star και η κυπριακή εταιρεία θα μείνουν πίσω καθώς το κανάλι του Αμαρουσίου έμεινε στα 8 εκατ. ευρώ και η κυπριακή εταιρεία ανέβηκε μόλις κατά 2,5 εκατ. ευρώ.
Η τρίτη άδεια στον ΑΝΤ1
Η 3η άδεια ολοκληρώθηκε την Πέμπτη, 1η Σεπτεμβρίου, στις 11.20 το πρωί μετά από 99 γύρους. Ο ΑΝΤ1 κατέβαλε το υψηλότερο ποσό που έφτασε τα 75,9 εκατ. ευρώ αφού διπλασιασε σχεδόν την προσφορά που είχε δώσει στον δεύτερο γύρο. Δεύτερος ήταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης ο οποίος ανέβηκε στα 63,9 εκατ. ευρώ. Τρίτος ήταν ο Ιβάν Σαββίδης με 52 εκατ. ευρώ. Ο ALPHA ανέβηκε μόνο 4,5 εκατ. ευρώ (από τα 41,5 εκατ. ευρώ στα 46 εκατ. ευρώ). Το Star ανέβηκε κατά 2 εκατομμύρια και η κυπριακή εταιρεία, έμεινε στα 18 εκατ. ευρώ του προηγούμενου γύρου.
Τέλος με Μαρινάκη
Η τελευταία άδεια ολοκληρώθηκε την Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου, στις 2.35 τα ξημερώματα και αφού χρειάσθηκαν 117 γύροι. Την τέταρτη άδεια κέρδισε η ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ του Βαγγέλη Μαρινάκη με 73.900.000 ευρώ, ο οποίος ανέβασε την προσφορά του κατά δέκα εκατ. από την δημοπρασία της τρίτης άδειας.
Η Dimera του Ιβάν Σαββίδη έμεινε στα 61.500.000 ευρώ και ο Alphaστα 61.000.000 ευρώ, κάνοντάς τους έτσι τους πρώτους επιλαχόντες. Το STAR ανέβηκε μόνο μέχρι τα 13,5 εκατ. ευρώ ενώ η κυπριακή εταιρεία για τρίτο συνεχόμενο γύρο έμεινε στα 18 εκατ. ευρώ.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
