Είναι γνωστό ότι ο Dirk Nowitzki και ο Ιδιοκτήτης των Mavericks, Mark Cuban, δεν έχουν την τυπική σχέση “παίκτη-Ιδιοκτήτη”. Είναι φίλοι. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι λογικό να συμβεί αυτό έπειτα από 18 χρόνια συνεργασίας, με αμφότερους τους άνδρες να ωριμάζουν έπειτα από τόσο καιρό έχοντας οδηγήσει το Dallas σε επίπεδα που κανείς δεν φανταζόταν κάποτε. Αυτό ωστόσο που συνέβη στις φετινές διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών για την ανανέωση του συμβολαίου του σπουδαίου Γερμανού ξεπερνά κάθε προηγούμενο! Αν δηλαδή μπορεί να πει κάποιος ότι ήταν διαπραγματεύσεις αυτό που έγινε πριν προκύψει το πλουσιοπάροχο συμβόλαιο διάρκειας 1+1 χρόνων έναντι συνολικά 50 εκατ. δολαρίων. Ένα συμβόλαιο που έμοιαζε με μία "ανταμοιβή" για όσες οικονομικές θυσίες είχε κάνει όλα αυτά τα χρόνια ο Nowitzki προκειμένου να είναι ανταγωνιστικό το Dallas.
Ο Ιδιοκτήτης των Mavs παραχώρησε συνέντευξη μιλώντας για το πώς κύλησαν οι συζητήσεις με τον Dirk. Αν και βασικά ο Γερμανός σταρ δεν ήταν καν έδωσε καν το παρόν στις διαπραγματεύσεις, αφού σχεδόν… δεν τον ένοιαζε! Ένοιαζε όμως τον Cuban, ο οποίος ξεκίνησε την τρομερή του αφήγηση ως εξής: “O Dirk δεν ήταν καν στις ΗΠΑ και δεν μπορούσαμε να τον βρούμε όταν ξεκίνησε η free agency. Βασικά του είπα πριν φύγει να μου πει μία τιμή και αυτός ξεκίνησε από πολύ χαμηλά. Ο μάνατζέρ του μου είπε ‘τι θα έλεγες για τόσα;’ Και εμείς του είπαμε ότι θα έχουμε περισσότερα λεφτά διαθέσιμα και θα σου δώσουμε περισσότερα”!
Κι αν η αρχή στις “διαπραγματεύσεις” ήταν… περίεργη, η συνέχεια έγινε ακόμα πιο περίεργη: “Σταδιακά τα νούμερα άρχιζαν να ανεβαίνουν λόγω του σάλαρι καπ και μας έλεγε ο μάνατζερ: ‘Τί θα λέγατε για τόσα’; Και εμείς συνεχίσαμε να λέμε: ‘Θα σου δώσουμε περισσότερα’. Τελικά, αυτό που έγινε ήταν να πούμε ‘αυτά τα χρήματα μας έχουν μείνει, πάρτε τα’”! Και όπου “αυτά τα χρήματα” ο Cuban εννοούσε 25 εκατ. δολάρια τον χρόνο! Έτσι απλά! Κοινώς, ίσως για πρώτη φορά στην ιστορία του ΝΒΑ ένας παίκτης ζητούσε λιγότερα λεφτά και ο Ιδιοκτήτης του πρόσφερε (πολλά) περισσότερα!
Κι επειδή αυτή η ιστορία δεν ήταν αρκετά τρελή, ο επίλογος του Cuban ήταν ακόμα καλύτερος: “Θέλαμε να του δώσουμε διετές συμβόλαιο με team option για τον δεύτερο χρόνο, ώστε ο κόσμος να μην τον ρωτάει αν θα αποσυρθεί φέτος. Ο Dirk είναι καλό παιδί και δεν θα ήθελε σε όποια πόλη πήγαινε να τον ρωτάνε το ίδιο, επειδή δεν σκοπεύει να αποσυρθεί φέτος. Επίσης, με την team option που μας παραχώρησε μας έδωσε ελαστικότητα, αφού αν το προσεχές καλοκαίρι βρούμε κάποιον παίκτη που θα αρέσει σε εμάς και αυτόν θα δώσουμε τα λεφτά σε αυτόν τον παίκτη, διαφορετικά θα τα ξαναδώσουμε στον Dirk, κάτι με το οποίο δεν έχω πρόβλημα”.
Πηγή: sport24.gr
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
