Quantcast
NEWS
20 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

«Φαντάσου τι θα κάνει μόλις ξεκινήσει το γήπεδο»...

Ο Μάριος Τριβιζάς γράφει για τον «πύργο» της Κηφισιάς, το... μοντέλο Aegean, το πάθος του Μελισσανίδηκαι άλλες πτυχές της μετακόμισης της ΑΕΚ στα καλύτερα γραφεία της ιστορίας της


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Η ΠΑΕ ΑΕΚ θα λειτουργεί και επίσημα από αύριο στα νέα, εντυπωσιακά της γραφεία. Για τους οπαδούς της ομάδας δεν αλλάζει κάτι άμεσα. Τους ίδιους ποδοσφαιριστές θα δουν την Κυριακή να μπαίνουν στο γήπεδο. Όμως, για τον σύλλογο αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην προσπάθεια για την πλήρη αναγέννησή του. Το δεύτερο βήμα, στο τρίπτυχο «προπονητήριο που να εξυπηρετεί τις ανάγκες -όλης- της ΑΕΚ, γραφεία αντάξια της ιστορίας της, δικό της γήπεδο».

Ένας σύλλογος δυναμώνει και μεγαλουργεί μέσα από τις (υπο)δομές. Κάτι που αποτελούσε εξ αρχής άποψη και του Δημήτρη Μελισσανίδη, σε αυτή την επιστροφή του στην ΑΕΚ. Το πρώτο πράγμα με το οποίο καταπιάστηκε, ήταν η περαιτέρω βελτίωση των Σπάτων, με την κατασκευή χώρων και για τις ακαδημίες. Μόλις τελείωσε την αναβάθμιση του προπονητηρίου, άρχισε να σκέφτεται το «κεφάλαιο» γραφεία. Και επί της ουσίας έκρινε ότι έπρεπε να δρομολογήσει τις εξελίξεις, όταν η ομάδα μπήκε στον «προθάλαμο» της επιστροφής της, δηλαδή στην χρονιά της Β' Εθνικής.

Η αλήθεια είναι ότι... παιδεύτηκε αρκετά για να εντοπίσει ακριβώς αυτό που έψαχνε. Η αναζήτηση του είχε ξεκινήσει από τη Νέα Φιλαδέλφεια (για ευνόητους λόγους), όμως δεν κατάφερε να βρει κάτι που να τον ικανοποιούσε. Στην πορεία... επεκτάθηκε πολύ. Έφτασε μέχρι και την Κηφισιά, όπου ένα κτίριο που θύμιζε «πύργο» βρέθηκε κάποια στιγμή στην... κορυφή της λίστας. Το περασμένο καλοκαίρι, όμως, «έπεσε» πάνω σε ακριβώς αυτό που αναζητούσε. Και λένε ότι συνήθως αυτό που ψάχνεις παντού, το έχεις δίπλα σου. Στην προκειμένη περίπτωση, ακριβώς απέναντι από το ΟΑΚΑ.

Ο λόγος για ένα πολύ όμορφο εξωτερικά κτίριο, όπου μέχρι το 2004 στεγάζονταν μια τεχνική εταιρεία και από τότε παρέμενε παρατημένο. Στις 8 Αυγούστου 2015... ο κύβος ερρίφθη. Όταν ο Μελισσανίδης παρουσίασε στην «ομάδα» που θα αναλάμβανε το εγχείρημα την τελική του επιλογή, η αλήθεια είναι ότι τα μέλη της δυσκολεύονταν να... ακολουθήσουν τις σκέψεις του και την φαντασία του. Βλέποντας ένα κτίριο παρατημένο για δέκα χρόνια, πλημμυρισμένο στο υπόγειο, με εμφανή σημάδια ότι κατά καιρούς το «επισκέπτονταν» κόσμος τα βράδια, είχαν μια επιφύλαξη σχετικά με το αν μπορεί να μετατραπεί στο «παλάτι» της ΑΕΚ, όπως εκείνος ονειρεύονταν.

Τελικά για να συμβεί αυτό, επί της ουσίας διατηρήθηκε μόνο του «κουφάρι». Όλα τα υπόλοιπα άλλαξαν. Έχει γραφτεί πολλές φορές αυτό το διάστημα ότι ο Μελισσανίδης «επιμελήθηκε προσωπικά» για τη μεταμόρφωση που έγινε. Στην προκειμένη περίπτωση αυτή η ατάκα... τον αδικεί. Ήταν ο άνθρωπος που επέλεξε το κτίριο, για την ανακαίνισή του ακολούθησε την διαδικασία με την οποία έφτιαξε τα -επιβλητικότατα και πολυτελή- γραφεία της Aegean στον Πειραιά, ενώ για το αρχιτεκτονικό κομμάτι εμπιστεύτηκε τον ίδιο άνθρωπο, τον αρχιτέκτονα και της «Αγιά Σοφιάς» Θανάση Κυρατσού.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ