Σε έναν από τους πιο συναρπαστικούς και θεαματικούς τελικούς στην ιστορία του AustralianOpen, η Αντζελίκ Κέρμπερ έκανε τη μεγάλη έκπληξη, καθώς κέρδισε 2-1 σετ τη Σερένα Γουίλιαμς και κατέκτησε τον πρώτο GrandSlamτίτλο της καριέρας της.
Η Γερμανίδα επικράτησε6-4, 3-6, 6-4 της Αμερικανίδας και έγινε μόλις η δεύτερη τενίστρια από τη Γερμανία, μετά τη Στεφ Γκραφ, που κατακτά τίτλο σε GrandSlam.
Εξαιρετική ήταν η Κέρμπερ στο πρώτο σετ του τελικού.
Σαν να είχε παίξει σε πολλούς τελικούς Grand Slam, η Γερμανίδα επέστρεψε κάθε μπάλα στο αντίπαλο court, πιέζοντας ασφυκτικά τη Γουίλιαμς και οδηγώντας τη σε πολλά αβίαστα λάθη.
Μόλις στο 3ο game η Κέρμπερ έκανε το break (2-1) και παρά τη γρήγορη ισοφάριση από τη Σερίνα (3-3), η αριστερόχειρας Γερμανίδα επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της με νέο break στο 7ο game (4-3).
Σερβίροντας σταθερά και παίζοντας πολύ δυνατά από τη βασική γραμμή, η Κέρμπερ δεν απειλήθηκε στη συνέχεια και μετά από 39 λεπτά πήρε το προβάδισμα στο σκορ με 6-4, έχοντας μόλις 3 αβίαστα λάθη έναντι 23 της Γουίλιαμς!
Η απάντηση της Σερένα ήταν άμεση...
Μπαίνοντας αποφασιστικά στο 2ο σετ, η Αμερικανίδα κυριάρχησε στο court αφού βελτίωσε εντυπωσιακά το σερβίς της και μείωσε δραστικά τα αβίαστα λάθη της.
Αυτά, σε συνδυασμό και με τις βελτιωμένες επιστροφές της, οδήγησαν την Αμερικανίδα σε ένα ελεγχόμενο 6-3 μετά από 33 λεπτά κατά τα οποία είχε μόλις 5 αβίαστα και 16 winners.
Συγκλονιστικό ήταν το φινάλε στη Rod Laver Arena.
Κέρμπερ και Γουίλιαμς έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, με την Γερμανίδα να παίζει απίστευτο τένις απέναντι στην κορυφαία του κόσμου, έχοντας ελάχιστα αβίαστα λάθη και εκπληκτικές επιστροφές.
Η Γερμανίδα προηγήθηκε 2-0, δέχθηκε άμεσα την ισοφάριση (2-1) όμως μετά από ένα επικό 6ο game διάρκειας 10 λεπτών, κατάφερε να πετύχει και νέο break (4-2), εκμεταλλευόμενη και κάποια οδυνηρά λάθη της Γουίλιαμς (δύο double faults στο game).
Σερβίροντας στο 5-3 για τη νίκη και τον τίτλο, η Κέρμπερ είδε τη Σερένα να ανεβάζει κατακόρυφα το επίπεδό της και με θαρραλέο τένις να παίρνει πίσω το break (5-4)!
Και πάλι όμως, η Κέρμπερ δεν είχε έρθει για να χάσει. Με ένα φοβερό retour-game, η Γερμανίδα σημείωσε το 5ο της break στον τελικό και μετά το βολέ άουτ της αντιπάλου της, έπεσε στο court συγκινημένη και απελευθερωμένη από την φοβερή μάχη που είχε δώσει.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

Διάβασα και εγώ τον τίτλο από την στήλη με τις τελευταίες ειδήσεις και μπήκα να δώ την μεταγραφή μας!