Quantcast
NEWS
175 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Χάρισαν δικό τους παιχνίδι

Η ΑΕΚ μετέτρεψε τον περίπατο στην Πυλαία σε εφιάλτη - Προηγήθηκε με 24 (!!)  πόντους στα μέσα της δεύτερης περιόδου και από εκεί άρχισε σιγά σιγά η κατάρρευση - Προκλητικά ανύπαρκτος ο Χέρστον, δεν αξιοποιήθηκαν και χάθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο οι αρχισκόρερ του πρώτου μέρους Σάκοτα και Κρίστμας, παλικάρι ο Μαυροειδής, μόνο ο Κούπερ πάλαιψε στο τέλος όμως ο ΠΑΟΚ νίκησε με 79-75


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Μια σίγουρη δική της νίκη ΠΟΥΛΗΣΕ η Βασίλισσα στην Πυλαία, όπου ηττήθηκε 79-75 από τον ΠΑΟΚ. Οι παίκτες του Γιούρι Ζντοβτς ήταν κυρίαρχοι στα πρώτο ημίχρονο, με εξαίρεση το τελευταίο πεντάλεπτο, σκοράροντας πολλά τρίποντα, ενώ είχαν πλήρως τα ηνία, όμως από τα μισά της τρίτης περιόδου ουσιαστικά... έφυγαν από το γήπεδο. Η ΑΕΚ που έφτασε να προηγείται μέχρι και με 24 (!!!) πόντους στα μέσα της δεύτερης περιόδου άρχισε σιγά σιγά να επιτρέπει στον ΠΑΟΚ να την πλησιάζει με αποτέλεσμα να φτάσει με αδικαιολόγητο τρόπο στην τέταρτη ήττα χάνοντας σε πέντε μόλις λεπτά (25-30) διαφορά 16 πόντων. Πρώτος σκόρερ και μπροστάρης ο Σάκοτα (15π.-4/5τρ. όλοι στο πρώτο) που δεν πήρε προσπάθειες στο δεύτερο ημίχρονο, παλικάρι ο Μαυροειδής, αλλά στο τέλος που η μπάλα έκαιγε μόνο ο Κούπερ έβαλε κάποια πολύτιμα καλάθια. Η απόδοση σχεδόν όλων των παικτών στο δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ κάτω του αναμενομένου και μακράν χειρότερος σε όλη την διάρκεια του αγώνα ο ακριβοπληρωμένος αλλά ανύπαρκτος Χέρστον. Ο κορυφαίος παίκτης του πρώτου γύρου Λουκάς Μαυροκεφαλίδης για πρώτη φορά ήταν… απών στα δύσκολα αλλα σε αυτόν κανείς δεν μπορεί να πει τίποτα. Η μεγάλη ζημιά όμως έγινε από την αμυνα με τα... μάτια που έπαιξαν οι παίκτες της ΑΕΚ στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου, στην μισή τρίτη περίοδο και βέβαια στο τέλος του αγώνα. Μια ήττα πολύ πικρή για την ομάδα του Ζντοβτς ιδίως με τον τρόπο που ήρθε, μια ήττα που σίγουρα προκαλεί προβληματισμό κυρίως σε ότι αφορά την αγωνιστική συμπεριφορά των παικτών της ΑΕΚ που στο δεύτερο ημίχρονο, κυρίως στην μοιραία τρίτη περίοδο αλλά και στο τελος του αγώνα εδειξαν πολύ λίγοι… Απορία δε προκάλεσε το γεγονός πως οι Σάκοτα και Κρίστμας που στο πρώτο ημίχρονο ήταν καυτοί με 15 και 8 πόντους αντίστοιχα χάθηκαν στο δεύτερο και αυτό είναι και ευθύνη του Ζντοβτς, αφού η ομάδα έπρεπε να τους εκμεταλευτεί περισσότερο και στο δεύτερο εικοσάλεπτο. Σε γενικές γραμμές όμως η μεγάλη ευθύνη για το σημερινό κάζο ήταν των παικτών και κυρίως κάποιων που δεν κατάφεραν να βοηθήσουν καθόλου στην άμυνα όταν η ομάδα τους χρειάστηκε.

Ο Γιούρι Ζντοβτς έχρισε βασικό τον Ντιόντε Κρίστμας θέλοντας εξαρχής να δημιουργήσει ρήγματα στην άμυνα του ΠΑΟΚ, με τους Κούπερ, Κάρτερ, Μαυροκεφαλίδη και Σαρικόπουλο να συμπληρώνουν την αρχική πεντάδα. Η Βασίλισσα ολοκλήρωσε την πρώτη περίοδο στο +12 (25-13) βρίσκοντας πολλές λύσεις μέσω των τριπόντων, ενώ στην άμυνα κατάφερε να μπλοκάρει αποτελεσματικά τον ‘Δικέφαλο του Βορρά’, ο οποίος ήταν τρομερά άστοχος. Με δύο συνεχόμενα τρίποντα στο 5’ ο Κρίστμας πήρε την σκυτάλη από τον Κάρτερ (14-5), ο Μαυροειδής ήταν άρχοντας στην αντίπαλη ρακέτα και ο Σάκοτα έκλεισε την περίοδο με βόμβα από τα 8 μέτρα.

Η ΑΕΚ έχοντας την ψυχολογία στα ύψη μπήκε δυνατά στην δεύτερη περίοδο και κατάφερε να ανεβάσει την διαφορά στο +24 (39-15) στο 15’. Ο Σάκοτα ήταν καυτός και με δύο τρίποντα ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 32-14. Ένα δίποντο του Μαυροειδή έφτασε την διαφορά στο +24 (39-15) στα μισά του τρίτου δεκαλέπτου και κάπου εκεί οι Θεσσαλονικείς ξύπνησαν. Ο Ντούβνιακ πέτυχε επτά σερί πόντους, οι Μαργαρίτης και Χάτσερ τον ακολούθησαν στο σκοράρισμα και ο Ζντοβτς κάλεσε εσπευσμένα το δεύτερο time-out σε διάστημα ενάμιση λεπτού. Η διαφορά έπεσε στους 12 (42-30), όμως ο Σάκοτα ξανά με τρίποντο σφράγισε το 46-33 του ημιχρόνου.
Γυρίζοντας από τα αποδυτήρια, η Ένωση έδειξε να μπαίνει καλά φτάνοντας στο +15 (51-36) χάρις το τρίτο εύστοχο τρίποντο του Κάρτερ, ενώ ο Μαυροκεφαλίδης βρήκε, επιτέλους, στόχο στο 26’ με τρίποντο για το 56-40. Αυτό ήταν το πρώτο εύστοχο σουτ εντός πεδιάς για τον Λουκά που είχε μόλις έναν πόντο στο πρώτο ημίχρονο. Στην συνέχεια, ο Σούλης Μαρκόπουλος άρχισε να στήνει ‘παγίδες’ στην ΑΕΚ και μοιραία ήρθαν τα, πολλά, λάθη που ροκάνισαν την διαφορά μέχρι το -4. Ο Βασιλειάδης πήρε στις πλάτες του τον ΠΑΟΚ και έχοντας άξιους συμπαραστάτες τους Σχορτσανίτη-Χάτσερ έκλεισαν την περίοδο στον πόντο (60-59) για την Βασίλισσα. Όπως ήταν λογικό, όλα αυτά εξόργισαν τον Σλοβένο τεχνικό που τα ‘έχωσε’ για τα καλά στους παίκτες του στον πάγκο.

Τελικά, οι φωνές του έπιασαν τόπο και στα πρώτα πέντε λεπτά της τελευταίας περιόδου η Βασίλισσα δέχθηκε μόλις δύο πόντους με βολές. Οι παίκτες της ΑΕΚ ήταν πιο προσεκτικοί στις επιλογές του, ο Μιλόσεβιτς έδωσε πολλές λύσεις και στα μισά κατάφεραν να προηγηθούν για έξι πόντους (67-61) χάρις το λέι απ του Κούπερ έπειτα από κλέψιμο του ίδιου. Ο ΠΑΟΚ δεν τα παράτησε και εκμεταλευόμενος την μαλθακότητα αλλά και και την αστοχία των παικτών της ΑΕΚεπέστρεψε παίρνοντας το προβάδισμα (70-69) για πρώτη φορά 2,5 λεπτά πριν το τέλος χάρις σε δυο βολές του Σχορτσανίτη. Μεγάλο τρίποντο του Κούπερ για το 72-70 υπέρ της Ένωσης, όμως από εκεί και πέρα τίποτα. Ο Μαυροκεφαλίδης πέτυχε την μία βολή από τις δύο κρατώντας τον ΠΑΟΚ μπροστά (76-75) και ο Χάτσερ με τρίποντο σκότωσε την ΑΕΚ διαμορφώνοντας το τελικό 79-75 μέσα στην Πυλαία. Στην τελευταία επίθεση ο Μαυροκεφαλίδης αστόχησε σε τρίποντο.

Η διαιτησία έβαλε κι αυτή το χεράκι της, αφού ο ΠΑΟΚ παρά την σκληρή άμυνα που έπαιξε φορτώθηκε μόλις με τρία φάουλ στο β' μέρος. Προφανώς η ψυχολογική πίεση στο ημίχρονο λειτούργησε και η άριστη διαιτησία του πρωτου εικοσάλεπτου έγινε διαιτησία έδρας στο δεύτερο.

Τα δεκάλεπτα: 13-25, 33-46, 59-60, 79-75

ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Τέπιτς, Βασιλειάδης 19 (2), Μαργαρίτης 13 (1), Σχορτσανίτης 8, Χάτσερ 19 (2), Λιάπης, Κακαρούδης 2, Τσόχλας 5, Δέδας 2, Κώττας, Ντούβνιακ 11 (2), Μάρκοβιτς.

ΑΕΚ (Γιούρι Ζντοβτς): Κούπερ 10 (1), Μαυροκεφαλίδης 10 (2), Κάρτερ 9 (3), Σαρικόπουλος 2, Κρίστμας 8 (2), Παπαντωνίου, Σάκοτα 15 (4), Χέρστον, Μιλόσεβιτς 5, Κατσίβελης, Καλαμπόκης 2, Μαυροειδής 14.




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ