Οι τελευταίες επιθέσεις στο Παρίσι με τα εκατοντάδες θύματα έκαναν ακόμα και τον αρχιεπίσκοπο του Κάντενμπερι να αμφισβητεί την ύπαρξη του Θεού
Ο επικεφαλής της Εκκλησίας της Αγγλίας σε τηλεοπτική του συνέντευξη που παρουσιάστηκε την Κυριακή αποκάλυψε πως βρίσκεται σε μια αναζήτηση απαντήσεων, στον απόηχο του μακελειού της 13ης Νοεμβρίου.
«Το Σάββατο το πρωί, ήμουν έξω και, καθώς περπατούσα, προσευχόμουν και έλεγα: "Θεέ μου γιατί, γιατί συμβαίνει αυτό;"» είπε στο BBC.
«Που είσαι σε όλο αυτό; Ναι αμφιβάλλω» ήταν τα λόγια του σε μια, όπως την αποκάλεσε, «εσωτερική συζήτηση με το Θεό».
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τζάστιν Γουέλμπι παραδέχεται ότι έχει αμφιβολίες για την ύπαρξη του Θεού, σε «πολλούς διαφορετικούς τομείς», όπως είχε δηλώσει παλιότερα.
Πριν από ένα χρόνο, είχε πει πως ζητούσε θεϊκή παρέμβαση για την τραγωδία και την αδικία. «Κατέληξα να λέω στο Θεό: "Κοίτα, αυτά είναι όλα πολύ καλά, αλλά μήπως ήρθε η ώρα να κάνεις κάτι; Αν είσαι εδώ..."».
Αναφερόμενος στο Παρίσι, ο αρχιεπίσκοπος Γουέλμπι είπε πως η χρήση της θρησκείας από κάποιους, για να χειραγωγήσουν κάποιους άλλους, είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα του κόσμου αυτή την περίοδο. Η πίστη υφίσταται διαστροφή, είπε.
Σε άλλο σημείο, ανέφερε πως το Παρίσι ήταν ένα από τα πιο χαρούμενα μερη που είχε βρεθεί με τη σύζυγό του, και τα τελευταία γεγονότα ήταν τέτοια που «πραγματικά ραγίζουν την καρδιά» κάποιου.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
Το Παράδοξο του Επίκουρου για τον "Παντοδύναμο και Πανάγαθο Θεό", όπως έχει διασωθεί:
Θέλει ο Θεός να εμποδίσει το κακό αλλά δεν είναι ικανός; Τότε δεν είναι παντοδύναμος. Μπορεί αλλά δε θέλει; Τότε δεν είναι πανάγαθος. Και θέλει και μπορεί; Τότε γιατί υπάρχει το κακό; Δεν θέλει ούτε μπορεί; Τότε γιατί να τον αποκαλούμε Θεό;
Ο Θεός επίσης έδωσε την ελεύθερη βούληση... Αν επένεβαινε κάθε τρείς και λίγο, θα την ακύρωνε... Για τα εγκλήματα των ανθρώπων, δεν φταίει κανένας Θεός.
https://www.youtube.com/watch?v=UEkJJidVjGU
ΑΦΟΥ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΥΠΗΡΕΤΕΙ;;
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ....
gia 1 kai ton 2 mpakosmio polemo tou exei meileisei kaneis i den tous exei akoysta;
Αν δεν ξέρει τι την φορά την καούκα?
Για τα αθώα παιδάκια που πεθαίνουν κάθε μέρα σε ολόκληρο τον κόσμο δεν αναρωτήθηκες ποτέ αν υπάρχει Θεός αρχιεπίσκοπε;;;
Πρωτεστάντες, μια ζωή γελοίοι ήταν... Τι περιμένεις από αίρεση που δημιουργήθηκε για να ...χωρίσει ένας βασιλιάς την γυναίκα του.
Ναι ενώ οι υπόλοιποι που πιστεύουν στη γονιμοποίηση από κρίνο είναι πολύ σοβαροί.
Σίγουρα σοβαρότεροι από τους άθεους.
Θρησκειες κ σκατα.. ΘΕΟΣ=ΑΓΑΠΗ..ΟΥΤΕ ΧΡΙΣΤΟΣ, ΟΥΤΕ ΑΛΑΧ, ΟΥΤΕ ΒΟΥΔΑΣ, ΟΥΤΕ ΟΡΟΣ, ΟΥΤΕ ΜΙΘΡΑ, ΟΥΤΕ ΔΙΑΣ ΟΥΤΕ ΣΚΑΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ.
σαν ειδηση απο το κουλουρι φαινεται