Σε ένα ακόμη έγκλημα κατά του πολιτισμού προχώρησαν οι τζιχαντιστές του ISIS. Αυτή τη φορά ανατίναξαν την Αψίδα Θριάμβου, ένα σημαντικό μνημείο στην ρωμαϊκή πόλη Παλμύρα, είπε χθες ο επικεφαλής των αρχαιολογικών υπηρεσιών της Συρίας.
Ο Μάμουν Αμπντελκαρίμ είπε στο Reuters πως πηγές στην Παλμύρα επιβεβαίωσαν πως η Αψίδα Θριάμβου είχε ανατιναχθεί.
Οι τζιχαντιστές, που ανατίναψαν ναούς στο χώρο ο οποίος θεωρείται Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από τα Ηνωμένα Έθνη, ελέγχουν τη πόλη από τον Μάιο και έχουν ανατινάξει και άλλα μνημεία και ιστορικά κτήρια, τα οποία θεωρούν ιερόσυλα.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
