Αποστολή στην Οπαλένιτσα: Μάριος Τριβιζάς
Η φανέλα με το 9 του θυμίζει τα πρώτα του ποδοσφαιρικά χρόνια, όταν αγωνιζόταν ως επιθετικός. Όμως, στην πορεία εξελίχθηκε σε δεκάρι. Ως τέτοιο τον χρησιμοποίησε ο Τραϊανός Δέλλας στο πρώτο διπλό στην Πολωνία και εκεί είναι η θέση που προτιμά και ο ίδιος, αφού όπως τόνισε, του αρέσει ο ρόλος του... δημιουργού.
Ο Ρόναλντ Βάργκας μίλησε στους απεσταλμένους του Τύπου στην Οπαλένιτσα και αναφέρθηκε σε όλα: στη μεταγραφή του, στις πρώτες του εντυπώσεις από την ΑΕΚ και την Ελλάδα, σε όσα τον χαρακτηρίζουν μέσα στο γήπεδο, αλλά και στον στόχο του να βοηθήσει την Ένωση να επιστρέψει στους τίτλους...
- Ρόναλντ, ποιές είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από την ΑΕΚ;
«Από την πρώτη στιγμή που ήρθα εδώ, ένιωσα ότι η ΑΕΚ είναι μία επαγγελματική ομάδα. Αυτό για κάθε ποδοσφαιριστή είναι πολύ σημαντικό. Η ΑΕΚ σου δίνει όλα τα εφόδια για να δουλέψεις σωστά. Γνώρισα λίγο την πόλη, τους ανθρώπους και ειλικρινά είμαι πολύ χαρούμενος που αποτελώ κομμάτι αυτής της ομάδας».
- Για ποιό λόγο καθυστέρησε η μεταγραφή σου να ολοκληρωθεί; Έφταιγε η κατάσταση που επικρατούσε στην Ελλάδα;
«Η αλήθεια είναι ότι φοβήθηκα λίγο. Περισσότερο η οικογένειά μου. Όμως δεν έπαιξε ουσιαστικό ρόλο. Ήμουν με την αποστολή της Εθνικής Βενεζουέλας στο Κόπα Αμέρικα και αυτό ήταν πολύ σημαντικό για μένα. Αποτελούσε προτεραιότητα. Ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχα σε μία τόσο σπουδαία διοργάνωση μετά τους τραυματισμούς μου και είχα στραμμένη εκεί όλη την προσοχή μου. Ήξερα ωστόσο που θα πάω. Η ΑΕΚ με είχε πλησιάσει από πέρσι όταν ήταν στη Foootball League. Μου είχε εκφράσει την επιθυμία της να έρθω. Μου έδειξαν από την αρχή πόσο με ήθελαν και για αυτό ήταν η πρώτη μου επιλογή».
- Ποιοί είναι οι στόχοι σου;
«Όταν είσαι σε μία μεγάλη ομάδα, οφείλεις να έχεις ψηλούς στόχους. Η ΑΕΚ είναι top club. Θέλουμε να πετύχουμε και εγώ θα επιδιώξω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Στόχος μας είναι να κερδίζουμε παιχνίδια. Η ΑΕΚ έχει πολύ καιρό να κερδίσει κάτι. Είναι λοιπόν μεγάλη ευκαιρία να προσπαθήσουμε να το αλλάξουμε αυτό. Ελπίζω να προσαρμοστώ άμεσα, να βοηθήσω και να τα καταφέρουμε».
- Η ΑΕΚ απέκτησε και έναν συμπατριώτη σου. Τον Αλαϊν Μπαρόχα. Πόσο σημαντικό είναι αυτό για σένα;
«Είναι πολύ καλό για μένα. Δεν είχα την ευκαιρία να έχω έναν συμπατριώτη μου στις προηγούμενες ομάδες που αγωνίστηκα. Βοηθάει στην προσαρμογή. Φυσικά είναι ακόμα καλύτερο, όταν γνωρίζεις κάποιον για αρκετό καιρό. Στην ΑΕΚ υπάρχει εξαιρετική επικοινωνία. Πολλοί μιλάνε ισπανικά και αυτό βοηθάει τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου».
- Είπες κάτι στον Μπαρόχα για να τον πείσεις να έρθει;
«Όχι! Ήταν νέο για μένα. Εγώ έχω αρκετά χρόνια στην Ευρώπη, για εκείνον είναι κάτι καινούριο. Θα προσπαθήσω να τον βοηθήσω. Είναι φιλικός τύπος, μακάρι να προσαρμοστεί άμεσα και να βοηθήσει».
- Αν και μπορείς να παίξεις σε όλες τις θέσεις της μεσοεπιθετικής γραμμής που σου αρέσει να αγωνίζεσαι;
«Έχω παίξει και στα δύο άκρα, αλλά και ως επιθετικός κορυφής. Όμως για μένα είναι ιδανικό να παίζω «δεκάρι». Πίσω από τον επιθετικό, ή σαν δεύτερος επιθετικός. Έτσι έχω περισσότερες ευκαιρίες για να σκοράρω ή να πασάρω. Σε αυτή τη θέση έχεις περισσότερη «ελευθερία» και αυτό μου αρέσει. Μου αρέσει να έχω τη μπάλα και να κάνω παιχνίδι. Αλλά αυτός που αποφασίζει είναι ο προπονητής. Και αν ο προπονητής μου πει να παίξω... τερματοφύλακας θα προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατό».
- Τι θα πρέπει ακριβώς να περιμένουμε από σένα στο γήπεδο. Να σκοράρεις ή να δημιουργείς;
«Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να περιμένετε είναι δημιουργία. Αυτό απαιτεί ο ρόλος του «δεκαριού». Θα επιδιώξω να δίνω ασίστ. Είναι κάτι που δεδομένης της ποιότητάς μου μπορείτε να περιμένετε. Και φυσικά θα προσπαθήσω να εκμεταλλευτώ κάθε ευκαιρία για να σκοράρω. Είναι φανταστικό όταν σημειώνεις γκολ. Είναι κάτι που δεν μπορείς να το εξηγήσεις. Μακάρι να πετύχω πολλά γκολ, αλλά πιο σημαντικό θα είναι να κάνει νίκες η ομάδα».
- Η πρώτη σου εντύπωση από τον Τραϊανό Δέλλα;
«Είναι ένας προπονητής που έχει παίξει μπάλα στο παρελθόν και αυτό έχει πολλά θετικά. Όλοι πρέπει να σεβόμαστε τις αποφάσεις του και το στιλ παιχνιδιού που θέλει να παίξει και όπως προείπα όλοι θα πρέπει να προσαρμοστούμε στα «θέλω» του. Όταν προσπαθούμε όλοι μαζί, γίνεται πιο εύκολη η επίτευξη του στόχου. Ο στόχος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος και από όσο έχω δει έχουμε μία πολύ καλή ομάδα με πολλούς καλούς και ποιοτικούς παίκτες. Χρειαζόμαστε χρόνο για να δουλέψουμε και να "δέσουμε" ως ομάδα».
- Οι οπαδοί πιστεύουν ότι μπορείς να γίνεις ο ηγέτης αυτής της ομάδας. Τί πιστεύεις εσύ;
«Θα προσπαθήσω να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις του κόσμου και της ομάδας. Θα παίζω για την ομάδα και όχι για μένα. Όταν θα κερδίζουμε, θα κερδίζουμε όλοι μαζί και όταν θα χάνουμε θα συμβαίνει το ίδιο... Θα πρέπει να απολαμβάνουμε τις νίκες και να έχουμε υπομονή στις ήττες».
- Γιατί επέλεξες τον αριθμό «9»;
«Δεν είναι ο αριθμός μου είναι αλήθεια, αλλά ήταν ένα από τα νούμερα που ήταν ελεύθερα. Εγώ είμαι νέος στην ομάδα και δε θα ήθελα σε καμία περίπτωση να δημιουργήσω κανένα πρόβλημα. Σέβομαι τους συμπαίκτες μου».
- Το έχεις φορέσει στο παρελθόν;
«Όταν ξεκινούσα το ποδόσφαιρο και έπαιζα σαν επιθετικός...».
- Το «9» στην πλάτη σημαίνει 15 γκολ...
«15 γκολ ε; Μακάρι να καταφέρω να τα πετύχω...».
- Πιστεύεις ότι μπορεί η ΑΕΚ να ανταγωνιστεί τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό;
«Από όσα έχω δει και είπε και πριν έχουμε μία πολύ καλή ομάδα με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αποκτήσουμε ομοιογένεια, να γίνουμε συμπαγής ως ομάδα και να ξεκινήσουμε δυνατά τη χρονιά. Ακόμα και αν είναι δύσκολη η χρονιά, πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και να παλέψουμε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Δεν ξέρω πολλά για τη διοργάνωση και τους αντιπάλους μας, αλλά για την ποιότητά μας μπορώ να μιλήσω με σιγουριά. Έχουμε πολύ καλή ομάδα».
- Θα ήθελες να επιστρέψεις στο Champions League με τη φανέλα της ΑΕΚ;
«Ναι θα ήταν ιδανικό! Μακάρι να τα καταφέρουμε».
- Πως θα περιέγραφες τον εαυτό σου. Είσαι εγκεφαλικός ποδοσφαιριστής ή ένας παίκτης που τον χαρακτηρίζει το πάθος;
«Προσπαθώ να απολαύσω το παιχνίδι στον αγωνιστικό χώρο. Είναι η δουλειά μας, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορείς να την απολαμβάνεις. Είμαι ένας παίκτης που τιμάει τη φανέλα που φοράει και που μάχεται επίμονα για να κερδίσει».
- Πως και επέλεξες να πας στην Τουρκία;
«Ήταν απόφαση βάσει ψυχρής λογικής. Ήμουν πολύ καιρό εκτός δράσης λόγω των τραυματισμών και ήθελα να πάρω πολλά και συνεχόμενα παιχνίδια στα πόδια μου. Αυτό μου το πρόσφερε η Μπαλικέρσισπορ και τους ευχαριστώ για αυτό. Ήμουν χαρούμενος που έπαιζα ξανά γιατί είχα απογοητευτεί. Είχα φοβηθεί για την καριέρα μου. Προσωπικά ήταν καλή επιλογή, παρότι η ομάδα δεν ήταν ανταγωνιστική. Με βοήθησε να επανέλθω. Να παίξω ξανά στην Εθνική που είναι πολύ σημαντικό και να πάρω μεταγραφή στην ΑΕΚ».
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

Εσυ παλληκαρι μου,οχι μονο θα μας παρεις την καψουρα για τον υδραυλικο και τα σωβρακα θα μας παρεις,το ξερω
"Ήξερα ωστόσο που θα πάω. Η ΑΕΚ με είχε πλησιάσει από πέρσι όταν ήταν στη Foootball League. Μου είχε εκφράσει την επιθυμία της να έρθω. Μου έδειξαν από την αρχή πόσο με ήθελαν και για αυτό ήταν η πρώτη μου επιλογή."
Για όσους ακόμα νομίζουν ότι τα πράγματα γίνονται άρπα-κόλλα από τη δική μας τη μεριά. Πέρα απ'... ΣΥΝΕΧΕΙΑ αυτό, κάποιοι παίχτες θα τηρούν το λόγο τους και κάποιοι άλλοι 8α βγαίνουν Τζιοβάνηδες, τι να κάνουμε...
Ευελπιστώ ότι θα τη βουλώσουμε την τρύπα στα αριστερά με καλό παίχτη. Μετά νομίζω ότι ένα εξτρέμ, ένας αντι-Σκόκκο (αν όχι ο ίδιος) κι ένα γερό φορ θα μας σουλουπώσουν μπροστά. Αν βρούμε και κανά δυνατό κι έμπειρο στοππερ ακόμα, δε θα μας χάλαγε. Τώρα θα μου πεις ότι 5 στόππερ (6 με Σβάρνα) χωρίς Ευρώπη είναι πολλά, αλλά αν δε σου βγει ο 'Αρθο τι κάνεις?
Τέλος πάντων, έχουν γνώσιν οι φύλακες...
Ελπιζω το οτι προτιμαει να παιζει 10ρι απ οτι στα ακρα, να μη σημαινει και οτι πεφτει κατακορυφα η αποδοση του παιζοντας δεξια. Γιατι οκ θα μπορεσει πιθανον να αντικαταστησει τον Μανταλο μεχρι αυτος να επιστρεψει, αλλα μετα θα πρεπει να παει δεξια.
εχει να γίνει..της ενοργανης εδω μεσα με την παρτη σου παιχταρα...
Παιξε αγορινα την μπαλα που ξερεις και μην σε νοιαζει τπτ, και αμα σου φερουνε και τον Scocco τοτε ειναι που θα αποτρελαθουνε οι αντιπαλοι... κανε τις ζωγραφιες σου στειλε το μηνυμα οτι τα κανταρια μπαλα τα κατεχεις και εμεις ο κοσμος θα ειμαστε εδω να φωναζουμε το ονομα σου με τρελα
Καλως ηρθες πασα μου.
Γειά σου ρε παικταρά!! Πιστεύω θα είναι η πιο ουσιαστική μεταγγραφή για φέτος. Μου φέρνει επίσης και λίγο στυλ ιμπαγάσα ( παικτικά) . Νομίζω πετύχαμε λίρα εκατό!
Μπαλαδόφατσα. Ας ελπίσουμε να βγει λίρα εκατό. Περιμένω να δω πως θα κλείσουμε τις μεταγραφές και τι εικόνα θα έχουμε στα φιλικά. Ας ελπίσουμε πως όλα θα πάνε καλά κι ότι δεν θα τρέχουμε τελευταία στιγμή μιας και οι περισσότερες μεταγραφές μας εως τώρα είναι ρίσκο. Είμα περιέργος να δω και Κρισάντους φέτος μετά από κανονική προετοιμασία.
Ρόνλντ Βάργκας οε οε οε. Κάνε μας να παραμιλάμε φέτος παικταρά μου
ΔΕΝ χορταίνω να σε βλέπω στα κίτρινα! Λες κι όλη σου ή Ζωή σε οδηγούσε σ' αυτά! Περιμένουμε να ζωγραφίσεις πρωταθλήματα, κύπελλα, πρωτοκαθεδρία στην Ευρώπη με αυτήν την φανέλα!