Αυθεντικό είναι το βίντεο που δείχνει μια Γαλλίδα να βρίσκεται όμηρος στην Υεμένη και να παρακαλεί τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον εξόριστο ηγέτη της Υεμένης να την βοηθήσουν. Η Γαλλία επιβεβαίωσε σήμερα την αυθεντικότητά του και ανακοίνωσε ότι κάνει τα πάντα για να εξασφαλίσει την απελευθέρωσή της.
Το βίντεο δείχνει την Ιζαμπέλ Πριμ, σύμβουλο του Κοινωνικού Ταμείου για την Ανάπτυξη της Υεμένης, καθισμένη πάνω στη άμμο και φανερά ταραγμένη. Είναι ντυμένη στα μαύρα και κάνει έκκληση μιλώντας αγγλικά στον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και στον πρόεδρο της Υεμένης Χάντι.
«Κύριε Ολάντ και κύριε Χάντι, ονομάζομαι Ιζαμπέλ, απήχθην πριν από δέκα εβδομάδες στη Σαναά της Υεμένης. Σας παρακαλώ φέρτε με πίσω στη Γαλλία γρήγορα γιατί είμαι πραγματικά πολύ κουρασμένη. Προσπάθησα να αυτοκτονήσω αρκετές φορές γιατί γνωρίζω ότι δεν θα συνεργαστείτε και το καταλαβαίνω απολύτως», λέει η όμηρος.
Η Πριμ και η Υεμενίτισσα διερμηνέας της Σερίν Μακάουι απήχθησαν από ενόπλους στην πρωτεύουσα της Υεμένης τον Φεβρουάριο την ώρα που πήγαιναν στη δουλειά τους. Πηγές των φυλών στην Υεμένη δήλωσαν τον Μάρτιο ότι θα απελευθερωνόταν η Πριν αλλά μόνο η Μακάουι απελευθερώθηκε.
Δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής ανάληψη της ευθύνης για την απαγωγή τους. Το βίντεο εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο YouTube στις 4 Μαϊου.
«Πρόκειται για ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζεται η Πριμ. Όλες οι εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες κινητοποιήθηκαν για να απελευθερώσουν τη συμπατριώτισσά μας», αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το γαλλικό ΥΠΕΞ χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
