BUNDESLIGA- 34η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΠΑΝΤΕΡΜΠΟΡΝ-ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ: 1-2
ΓΗΠΕΔΟ: BENTELER ARENA
Τέλος καλό, όλα καλά για τη Στουτγκάρδη, που βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού, αλλά στο τέλος σώθηκε. Η μάδα του Χουμπ Στέφενς, κέρδισε με 2-1 μέσα στην έδρα της Πάντερμπορν, την υποβίβασε και έμεινε στην Bundesliga.
Η Πάντερμπορν μπήκε πολύ δυνατά στο ματ και μόλις στο 4ο λεπτό, ο Λάκιτς έδωσε για τον Βουτσίνοβιτς που με μακρινό σουτ έκανε το 1-0. Η Στουτγάρδη πίεσε όσο μπορούσε και στο 36ο λεπτό η μπάλα στρώθηκε στον Ντινταβί που με σουτ έκανε το 1-1.
Η Στουτγκάρδη μπήκε δυνατά στην επανάληψη και στο 72ο λεπτό ο Γίντσεκ με όμορφη προσπάθεια έκανε το 2-1.
ΠΑΝΤΕΡΜΠΟΡΝ: Κρούζε, Χινεμάιερ, Χάινλοθ (46’ Βέμερ), Στρόντιεκ, Χάρτσερτζ, Βράνσιτς, Μπακαλόρζ, Στόπελκαμπ, Βουτσίνοβιτς (76’ Κοτς), Λάκιτς, Κατσουνγκά
ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ: Ολράιχ, Κλάιν, Σβάαμπ, Ρίντιγκερ, Μπαουμγκάρτλ, Γκέντερ, Ντιέ, Ντινταβί (69’ Μαξίμ, 90’ Ναϊντερμάιερ)), Γίτσεκ, Χάρνικ, Κόστιτς
ΑΜΒΟΥΡΓΟ-ΣΑΛΚΕ 2-0
ΓΗΠΕΔΟ: IMTECH ARENA
Για δεύτερη σερί χρονιά, το Αμβούργο θα διεκδικήσει τη παραμονή του στη Bundesliga μέσω αγώνων μπαράζ μετά τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής.
Η ομάδα του Μπρούνο Λαμπαντία κέρδισε 2-0 τη Σάλκε, αλλά η νίκη της Στουτγκάρδης την έφερε στη 16η θέση και τώρα θα δώσει δυο αγώνες κόντρα σε μια εκ των Ντάρμσταντ, Καρσλσρούη, Καϊζερσλάουτερν.
Το πρώτο μέρος ήταν «φτωχό» σε ευκαιρίες, με τους Ρούντεβς και Χούντελααρ να απειλούν από μία φορά, για τους γηπεδούχους και τους φιλοξενούμενους αντίστοιχα. Ωστόσο, με την έναρξη του δευτέρου μέρους το Αμβούργο κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ, με τον Ίβιτσα Όλιτς να παίρνει το «ριμπάουντ» και να σημειώνει το 1-0. Μάλιστα, εννέα λεπτά αργότερα, ο Ραΐκοβιτς υποδέχθηκε την εξαιρετική σέντρα του Χόλτμπι κι «έγραψε» το 2-0. Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι κι έτσι οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη, η οποία όμως δεν ήταν αρκετή.
ΑΜΒΟΥΡΓΟ: Άντλερ, Βέστερμαν (82’ Ντικμάιερ), Τζουρού, Ράικοβιτς, Όστρολεκ, Ντίαζ, Κάτσαρ, Χόλτμπι, Ιλίσεβιτς, Όλιτς (88’ Γίρασεκ), Λασόγκα (27' Ρούντνεβς)
ΣΑΛΚΕ: Φέρμαν, Φρίντριχ, Μάτιπ, Νάστασιτς, Κολάσινατς, Χόγκερ, Νοϊστάντερ (62’ Γκορέτσκα), Φαρφάν, Σανέ (57’ Ντράξλερ), Μάιερ (73’ Τσούπο Μότινγκ), Χούντελααρ
ΑΝΟΒΕΡΟ-ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ 2-1
ΓΗΠΕΔΟ: HDL ARENA
Το Ανόβερο θα είναι και τη νέα σεζόν στη Bundesliga καθώς κέρδισε 2-1 τη Φράιμπουργκ και εξασφάλισε τη παραμονή της ενώ, αντίθετα, η Φράιμπουργκ θα αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο τρίτο λεπτό με τον Χιρόσι Κιγιοτάκε.
Η Φράιμπουργκ προσπαθούσε αλλά γκολ δεν έβαζε και στο 84’ ένας παίκτης της, ο Κρμας, σκόραρε, μόνο που το έκανε στη λάθος εστία δίνοντας προβάδισμα δυο γκολ στο Ανόβερο. Το τελικό 2-1 διαμόρφωσε ο Νιλς Πέτερσεν στις καθυστερήσεις με τη Φράιμπουργκ να αποχαιρετά τη κατηγορία.
ΑΝΟΒΕΡΟ: Ζίλερ, Σμίντεμπαχ, Μαρσέλο, Σουλζ, Άλμπορνοζ, Σανέ, Αντρεάσεν (82' Φελίπε), Στιντλ, Πριμπ (34' Κάραμαν), Κιγιοτάκε (82' Στανκεβίτσιους), Μπριάντ
ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ: Μπούρκι, Μούντζα, Κρμας, Μίτροβιτς, Γκούντερ, Χόφλερ, Σμιντ, Νταριντά (83' Φραντζ), Γκέντε (76' Φίλιπ), Κλάους (68' Πέτερσεν), Μεχμέντι
ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ-ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ: 3-2
ΓΗΠΕΔΟ: ΣΙΓΚΝΑΛ ΙΝΤΟΥΝΑ ΠΑΡΚ
Με ιδανικό τρόπο έκλεισε τη χρονιά στην Bundesliga η Ντόρτμουντ, καθώς επικράτησε με 3-2 της Βέρντερ Βρέμης. Τελευταίο ματς στον πάγο της Ντόρτμουντ για τον Γιούργκεν Κλοπ, που αποθεώθηκε από το κοινό τον Βεστφαλών.
Η Ντόρτμουντ μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και στο 2’, όπως και στο 3’, ο Μχιταριάν έχασε δύο πολύ σημαντικές ευκαιρίες. Στο 9ο λεπτό ο Ομπαμεγιάνγκ σημάδεψε το δοκάρι της Βέρντερ, ενώ στο 15’ η Ντόρτμουντ άνοιξε το σκορ. Ο Βέστεργκααρντ έκανε τραγικό λάθος, ο Γκιντογκάν έκλεψε κι έδωσε στον Καγκάβα που με κοντινή προβολή έκανε το 1-0. Και πριν προλάβει να αντιδράσει η Βέρντερ, δέχτηκε κι άλλο γκολ στο 17’. Οι Ρόις, Καγκάβα και Ομπαμεγιάνγκ έκρυψαν την μπάλα και ο τελευταίος με σουτ από κοντά έκανε το 2-0. Η Βέρντερ αντέδρασε και στο 26ο λεπτό μείωσε σε 2-1 με τον Οζτουνάλι. Στο 28’ και στο 36’ ο Ντι Σάντο είχε ευκαιρίες να ισοφαρίσει, αλλά ο Βαϊντενφέλερ του είπε όχι, ενώ στο 40’ ο Κάστεελς απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Ρόις από το ύψος του πέναλτι. Και τελικά στο 42ο λεπτό, η Μχιταριάν στην κόντρα έγραψε το 3-1.
Στο 49ο λεπτό ο Βέστεργκααρντ έκοψε σωτήρια τον Ρόις, ενώ στο 56ο λεπτό, ο Βαϊντενφέλερ είπε όχι εντυπωσιακά σε σουτ του Οζτουνάλι. Στο 63ο λεπτό η Ντόρτμουντ είχε νέο δοκάρι με τον Μχιταριάν, ενώ στο 67’ ο Κάστεελς απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Ομπαμεγιάνγκ. Στο 85ο λεπτό η Βέρντερ μείωσε σε 3-2 με τον Γκέμπρε Σελασιέ.
ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Βαϊντενφέλερ, Χούμελς, Σμέλτσερ, Σούμποτιτς, Ντουρμ, Κελ (87’ Μπέντερ), Καγκάβα (81’ Τζόγιτς), Ομπαμεγιάνγκ, Μχιταριάν, Γκιντογκάν, Ρόις (74’ Ιμόμπιλε)
ΒΕΡΝΤΕΡ: Κάστεελς, Λουκίμια, Γκέμπρε Σελασιέ, Βέστεργκααρντ, Στέρνμπεργκ (87’ Πρεντλ), Μπους (61’ Λόρενζεν), Γιουνούζοβιτς, Μπαρτέλς, Κρόος (75’ Μακιαντί), Οζτουνάλι, Ντι Σάντο.
ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ-ΜΑΪΝΤΣ 2-0
ΓΗΠΕΔΟ: ALLIANZ ARENA
Στη φιέστα για τη κατάκτηση του 25ου πρωταθλήματος, η Μπάγερν Μονάχου “καθάρισε” με συνοπτικές διαδικασίες της Μάιντς με 2-0.
Στο 25ο λεπτό ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι άνοιξε το σκορ για τους πρωταθλητές Γερμανίας και στο 48’ ο Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ διαμόρφωσε το τελικό 2-0.
ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: Νόιερ, Ραφίνια, Μπόατενγκ, Ντάντε, Μπερνάτ, Λαμ, Αλόνσο (54’ Ρόντε), Σβαϊνστάιγκερ, Μίλερ (46’ Βάισερ), Γκέτσε, Λεβαντόφσκι (73’ Πιζάρο)
ΜΑΪΝΤΣ: Κάριους, Μπελ, Μπούνγκερτ, Νοβέσκι, Μπένγκτσον, Γκάις (83’ Μόριτζ), Μπαουμγκάρτλινγκερ, Μπροσίνσκι (52’ Οκαζάκι), Χάιρο, Μάλι (71’ Κλέμενς), Ντε Μπλάσις
ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ-ΜΠΑΓΕΡ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ 2-1
ΓΗΠΕΔΟ: COMMERZBANK ARENA
Στο πλέον αδιάφορο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής, η Άιντραχτ Φρανκφούρτης κέρδισε 2-1 τη Μπάγερ Λεβερκούζεν με τις δυο ομάδες να έχουν πετύχει τους στόχους τους από τις προηγούμενες αγωνιστικές.
Στα πρώτα έξι λεπτά είχαν μπει δυο γκολ με τον Σεφέροβιτς να βάζει μπροστά στο σκορ την Άιντραχτ στο 4ο λεπτό και στο 6’ ο Μπελαραμπί να ισοφαρίζει για τη Λεβερκούζεν.
Λίγο μετά το γκολ της ισοφάρισης, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν πολύ κοντά και σε ένα δεύτερο γκολ αλλά ο Μπραντ σημάδεψε το δοκάρι. Ο Τσαλχάνογλου είχε και αυτός τη δική του καλή στιγμή για να σκοράρει με την Άιντραχτ να είναι εκείνη που τελικά πέτυχε το δεύτερο γκολ. Στο 39’ ο Μάντλουνγκ εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως η άμυνα της Λεβερκούζεν δεν έδιωξε τη μπάλα και έκανε το 2-1.
Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το σφύριγμα της λήξης με την Άιντραχτ να έχει να λέει πως στις τάξεις της βρίσκεται ο πρώτος σκόρερ της εφετινής Bundesliga, ο Άλεξ Μάιερ με 19 γκολ σε 26 παιχνίδια.
ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ: Τραπ, Τσάντλερ, Ζαμπράνο, Μάντλουνγκ, Οσίπκα, Χασέμπε, Ρους, Άιγκνερ (81’ Ιγκνόφσκι), Βάλντσμιντ (69' Βαλντέζ), Στεντέρα (79’ Φλουμ), Σεφέροβιτς
ΜΠΑΓΕΡ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Λένο, Μπένις, Ράιναρτζ, Γεντβάζ (87’ Ρόλφες), Βέντελ, Μπέντερ, Τσαλχάνογλου, Μπελαραμπί, Μιν Σον, Μπραντ (59' Γκονζάλο Κάστρο), Κίσλινγκ (67' Ντρμιτς)
ΚΟΛΩΝΙΑ-ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ: 2-2
ΓΗΠΕΔΟ: RHEIN ENERGIE STADION
Ισόπαλες 2-2 αναδείχθηκαν Κολωνία και Βόλφσμπουργκ σε ένα αδιάφορο ματς.
Το ματς ξεκίνησε πολύ δυνατά και μόλις στο 3ο λεπτό, ο Ρίσε βρήκε τον Οζάκο που μεόμορφο σουτ έκανε το 10 για την Κολωνία. Η Βόλφσμπουργκ αντέδρασε άμεσα και στο 8’ ο τε Μπρούιν έκανε το γύρισμα και ο Λουίς Γκουστάβο εξ επαφής έφερε στα ίσα το σκορ. Και στο 15ο λεπτό ο Καλιγκιουρί έκλεψε από τον Μαρόχ, έδωσε στον Πέρισιτς κι εκείνος έκανε το 2-1 για τους «λύκους».
Η Κολωνία μπήκε δυνατά στην επανάληψη και στο 61ο λεπτό ο Πέτσκο έφερε στα ίσα το σκορ.
ΚΟΛΩΝΙΑ: Χορν, Μπρέτσκο (46’ Πέτσκο), Μαρόχ, Λέμαν, Βίμερ, Σβέντο, Ρίσε, Γκέρχαρντ, Ναγκασάβα (70’ Μάτουστσικ), Οζάκο, Ουγιά (48’ Μπρέκερ).
ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ: Γκριν, Σέφερ, Κλόζε, Νότσε, Πέρισιτς (72’ Γιουνγκ), Γκουστάβο, Βιεϊρίνια, Καλιγκιούρι (63’ Σίρλε), Άρνολντ (85’ Γκιλαβογκουί), Ντε Μπρούιν, Ντοστ
ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ-ΧΕΡΤΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ 2-1
ΓΗΠΕΔΟ: WIRSOL RHEIN NECKAR ARENA
Η Χόφενχαϊμ έκανε το χρέος της, κέρδισε 2-1 τη Χέρτα Βερολίνου, αλλά η νίκη της Μπορούσια Ντόρτμουντ δεν της επέτρεψε να βρεθεί στην 7η θέση και να εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο.
Μόλις στο 8ο λεπτό ο Άντονι Μοντέστ άνοιξε το σκορ για τη Χόφενχαϊμ με τη Χέρτα να ισοφαρίζει στο 72’ με τον Ρόι Μπέερενς που είχε περάσει ως αλλαγή. Στο 80’ ο Ρομπέρτο Φιρμίνο διαμόρφωσε το τελικό 2-1 με τη Χέρτα Βερολίνου να μένει στη κατηγορία, παρά την ήττα, λόγω της ήττας της Φράιμπουργκ.
ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ: Μπάουμαν, Μπεκ, Στρομπλ, Άμπραχαμ, Τολχάν, Σβέγκλερ, Ρούντι, Πολάνσκι, Φιρμίνο (87’ Αμίρι), Μοντέστ (82’ Ελιουνούσι), Φόλαντ
ΧΕΡΤΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ: Κραφτ, Πέκαρικ, Χάιτινχα, Λάνγκαμπ, Πλάτενχαρντ, Σκιέλμπρεντ, Λούστενμπεργκερ, Χαραγκούσι (85’ Βάγκνερ), Σουλζ, Στόκερ (78' Χοσογκάι), Καλού (64’ Μπέερενς)
ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ-ΑΟΥΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ: 1-3
ΓΗΠΕΔΟ: ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ ΠΑΡΚ
Χαρούμενες έμειναν Γκλάντμπαχ και Άουγκσμπουργκ, με τη δεύτερη να νικά με 3-1. Η μεν Γκλάντμπαχ θα αγωνιστεί την επόμενη σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ η Άουγκσμπουργκ θα παίξει στο Europa.
Στο 14ο λεπτό η κεφαλιά του Τζάκα πέρασε μόλις άουτ και τελικά στο 36’ ο Ράφαελ με όμορφο σουτ έκανε το 1-0 για την Γκλάντμπαχ.
Στο 61ο λεπτό η Γκλάντμπαχ έχασε με κόκκινη κάρτα τον Νορντβάιτ κι έτσι στο 72’ Χόιμπιεργκ με διαγώνιο σουτ έφερε στα ίσα το σκορ. Και στο 77ο λεπτό ο Πάρκερ έδωσε με κεφαλιά στον Μάταβζ που από κοντά έκανε το 2-1 για την Άουγκσμπουργκ. Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε στο 90+5’ ο Μόλντερς.
ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ: Σομέρ, Βεντ, Μπρούερς, Νορντβάιτ, Χέρμαν (65’ Τζόνσον), Τζάκα (43’ Χαν), Κορμπ, Κραμερ, Αζάρ (84’ Τραορέ), Ράφαελ, Κρούζε.
ΑΟΥΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ: Χιτζ, Κλάβαν, Χονγκ, Μπάμπα, Φόιλνερ, Βέρνερ, Μπάιερ, Χόιμπιεργκ, Κορ (70’ Μόλντερς), Άλτιντοπ (53’ Μάταβζ), Εσβάιν (59’ Πάρκερ)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Μπάγερν 79 (Τσ. Λιγκ)
2. Βόλφσμπουργκ (Τσ. Λιγκ)
3. Γκλάντμπαχ (Τσ. Λιγκ)
- - - -
4. Λεβερκούζεν (Προκρ. Τσ. Λιγκ)
- - - -
5. Αουγκσμπουργκ (Γιουρόπα Λιγκ)
6. Σάλκε (Γιουρόπα Λιγκ)
7. Ντόρτμουντ (Γιουρόπα Λιγκ)
- - - -
8. Χοφενχάιμ
9. Αϊντραχτ
10. Βέρντερ
11. Μάιντζ
12. Κολωνία
13. Ανόβερο
14. Στουτγκάρδη
15. Χέρτα
- - - - -
16. Αμβούργο (Μπαράζ παραμονής)
- - - - -
17. Φράιμπουργκ (Υποβιβασμός)
18. Πάντερμπορν (Υποβιβασμός)
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
