Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Νεκρός Έλληνας ναυτικός σε πλοίο που δέχτηκε επίθεση πειρατών στη Νιγηρία


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο «Κάλαμος» που έπλεε ανοιχτά της Νιγηρίας δέχτηκε επίθεση από πειρατές, οι οποίοι τρία μέλη του πληρώματος, ανάμεσά τους δύο Έλληνες ανθυποπλοιάρχους, και εξαφανίστηκαν. Κατά την επίθεση, ο Έλληνας υποπλοίαρχος του πλοίου έπεσε νεκρός από τα πυρά των πειρατών.

Όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό, το πλοίο έχει συνολικά 23 μέλη του πληρώματος, εκ των οποίων 10 Έλληνες. Ήταν άδειο και είχε αποπλεύσει από την Κίνα.

Οι πειρατές επιτέθηκαν οπλισμένοι ενώ το πλοίο έπλεε μεταξύ Νιγηρίας και Καμερούν. Δεν υπήρξε τραυματισμός άλλου μέλους του πληρώματος. Το «Κάλαμος» παραμένει αγκυροβολημένο έξω από τις ακτές της Νιγηρίας.

Για την υπόθεση έχει σημάνει συναγερμός στον Θάλαμο Επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου ενώ έχει ενημερωθεί σχετικά και το υπουργείο Εξωτερικών. Οι προξενικές αρχές είναι σε συνεννόηση με τις αντίστοιχες τοπικές για τη μεταφορά της σορού του άτυχου  ναυτικού. Οι υπόλοιποι Έλληνες θα ερωτηθούν για την περίπτωση που θέλουν να εγκαταλείψουν το πλοίο ώστε να υπάρξει μέριμνα για την επιστροφή τους στην Ελλάδα.

 




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ