Δυο από τους πρωταγωνιστές του αγώνα της Ελλάδας με την Ουκρανία μίλησαν λίγα λεπτά μετά το τέλος για την σπουδαία νίκη και την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ. Πρώτος πήρε το λόγο ο Άγγελος Χαριστέας που μίλησε για δίκαιη πρόκριση. «Πήραμε δίκαια την πρόκριση. Καταφέραμε να βάλουμε ένα πολύ όμορφο γκολ και στη συνέχεια να το κρατήσουμε. Δεν μπορούσαμε να χάσουμε από αυτήν την Ουκρανία. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά γιατί πραγματικά τα έδωσαν όλα»
Στη συνέχεια μίλησε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης που με το δικό του γκολ σφράγισε τα εισιτήρια για την Νότιο Αφρική. «Σίγουρα πρόκειται για μεγάλη επιτυχία, τεράστια επιτυχία και την αφιερώνουμε στους απανταχού Έλληνες σε όλο τον κόσμο. Όλα τα παιδιά δώσαμε ότι είχαμε. Στην προκριματική φάση αλλά και σήμερα, οι παίκτες έδωσαν ότι είχαν και με την πρόκριση αυτή δώσαμε απαντήσεις σε όλους τους επικριτές».
Πιλάβιος: Ο στόχος επετεύχθη
Πανευτυχής για την πρόκριση της Εθνικής, εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα στην Ουκρανία.
«Ένα μεγάλο ευχαριστώ και πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες και την τεχνική ηγεσία. Πίστεψαν πολύ στον εαυτό τους και πανηγυρίσαμε μαζί αυτή τη μεγάλη επιτυχία που αφιερώνουμε στον ελληνικό λαό. Αυτά τα παιδιά που τόσα έχουν ακούσει απέδειξαν πως μπορούν να παίξουν ποδόσφαιρο σε τόσο υψηλό επίπεδο και να αποκλείσουν την Ουκρανία μέσα στο σπίτι της. Ο στόχος επετεύχθη. Θέλαμε να πάμε στη διοργάνωση, είτε ως πρώτοι είτε ως δεύτεροι μέσω των μπαράζ και τα καταφέραμε. Το 2004 είναι μια μεγάλη κληρονομιά και η ομάδα πιστεύει πως μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε. Θα δούμε τους αντιπάλους μας στην κλήρωση, θα τους μελετήσουμε και τα όνειρα είναι πάντα για μας», καθιστώντας σαφές, κλείνοντας, πως ο Ότο Ρεχάγκελ θα είναι αυτός που θα οδηγήσει την Εθνική μας στη κορυφαία διοργάνωση της γης.
Γκέκας: Αφιερωμένη στον Ότο
Ο Φάνης Γκέκας αφιέρωσε την μεγάλη νίκη του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στον προπονητή της Εθνικής, Ότο Ρεχάγκελ, που πρόσφατα αμφισβητήθηκε.
«Ήταν μια δικαίωση για όλους. Πάνω από όλα για τον προπονητή που δέχτηκε σκληρή κριτική. Αποδείξαμε πως είμαστε μία οικογένεια και μία ομάδα. Υπερείχαμε, εμείς καθορίσαμε το παιχνίδι και φτάσαμε στο στόχο μας. Είναι μεγάλη η χαρά για όλους μας. Είναι πολύ νωρίς να κοιτάμε αντιπάλους. Όλα αυτά θα τα δούμε από αύριο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο «Fanis».
Σαμαράς: Κακή παρένθεση τα ματς με Ελβατία και Μολδαβία
Από την πλευρά του, ο επιθετικός της Σέλτικ, δήλωσε: «Είχαμε μία κακή περίοδο το Σεπτέμβρη, στα παιχνίδια με Ελβετία και Μολδαβία. Πιστεύω όμως πως η γενικότερη παρουσία μας στα προκριματικά ήταν καλή. Φτάσαμε στα μπαράζ, κάναμε δύο καλές εμφανίσεις και προκριθήκαμε. Το κύριο σημείο της υπεροχής μας έναντι των Ουκρανών ήταν η καρδιά μας».
Μόρας: Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά
Τέλος, ο Βαγγέλης Μόρας, ο οποίος στα τελευταία λεπτά έκανε κατάθεση ψυχής, παίζοντας τραυματίας, δήλωσε: «Δεν υπήρχε άλλη αλλαγή και έπρεπε να μείνω στον αγωνιστικό χώρο. Δεν υπήρχε άλλη επιλογή. Πριν το ματς στο ΟΑΚΑ είχαμε πει ότι μπορούμε να προκριθούμε αρκεί να είμαστε ενωμένοι και να δώσουμε ό,τι μπορούμε. Πιστεύω πως τα καταφέραμε κι αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Είναι μία πολύ ευτυχισμένη στιγμή για μένα. Είναι όνειρο ζωής για κάθε ποδοσφαιριστή να αγωνιστεί σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Θέλουμε να μείνουμε ενωμένοι, να διατηρήσουμε το καλό κλίμα και να υπάρχει στήριξη στην ομάδα. Ο Ότο Ρεχάγκελ είναι ο άνθρωπος που οδηγεί την ομάδα, εμείς θα τον στηρίξουμε μέχρι τέλους και θα πρέπει να το κάνουν και οι φίλαθλοι».
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
