Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Δίκη Ζίμερμαν: Οι ένορκοι έκαναν... μανικιούρ


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Οι ένορκοι στη δίκη του Τζορτζ Ζίμερμαν, που διήρκεσε τρεις εβδομάδες, στη Φλόριντα, περνούσαν την ώρα τους μακριά από τον υπόλοιπο κόσμο, κάνοντας μανικιούρ, βλέποντας ταινίες στον κινηματογράφο και ψωνίζοντας σε εμπορικά κέντρα.
Υπό τη συνεχή επίβλεψη του γραφείου του σερίφη της κομητείας Σέμινολ, το σώμα των ενόρκων αποτελούμενο από έξι γυναίκες, άκουγε καθημερινά τις μακροσκελείς καταθέσεις των μαρτύρων στην πολύκροτη δίκη και τελικά έκρινε τον Ζίμερμαν αθώο για την κατηγορία της δολοφονίας του άοπλου αφροαμερικανού εφήβου Τρέιβον Μάρτιν.
Οι ένορκοι πήγαν ολοήμερη εκδρομή στην ιστορική πόλη Σεντ Όγκουστιν, όπου επισκέφθηκαν το μουσείο Ripley's Believe It or Not, έπαιξαν μπόουλινγκ, έκαναν τις αγορές τους στο εμπορικό κέντρο της Ντεϊτόνα Μπιτς και απόλαυσαν τα ποπ κορν τους, παρακολουθώντας τις ταινίες "World War Z" και "The Lone Ranger".
"Νομίζω ότι ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι (οι απομονωμένοι ένορκοι) βρίσκονται σε μία 24ωρη, επτά ημέρες την εβδομάδα φυλακή. Δεν ξέρω πως αλλιώς να το περιγράψω" είπε η Μαριάν Μορς, δικαστική υπάλληλος στην κομητεία Σέμινολ, το γραφείο της οποίας στέλνει ενόρκους σε δίκες.
"Κάποια στιγμή, για να μην τρελαθούν και σπάνε ο ένας τα νεύρα του άλλου, πρέπει να τους πας κάπου και να τους προσφέρεις κάποια μορφή διασκέδασης" συμπλήρωσε η ίδια.
Οι ένορκοι διέμεναν σε μονόκλινα δωμάτια του ξενοδοχείου Μarriott τριών αστέρων, κοντά στα δικαστήρια στο Στάνφορντ της Φλόριντα.
Το κόστος για να κρατηθούν σε απομόνωση επί 22 ημέρες -και για τους τέσσερις επιλαχόντες ενόρκους που παρέμεναν το ίδιο διάστημα επίσης σε συνθήκες απομόνωσης- ανήλθε περίπου στα 33.000 δολάρια, σύμφωνα με εκτίμηση του γραφείου του σερίφη.
Το κόστος επιβάρυνε τους Αμερικανούς φορολογουμένους -περιλαμβανομένων και των 350 δολαρίων για τις μετακινήσεις των ενόρκων-, παρότι οι ίδιοι ήταν υπεύθυνοι για την κάλυψη των προσωπικών τους εξόδων, όπως τα μανικιούρ, τα πεντικιούρ ή το κούρεμα. Καθημερινά λάμβαναν 30 δολάρια, είπε η Μορς.




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ