Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Πέθανε από την πολλή δουλειά!

Ο Λι Γιουάν εργαζόταν στην εταιρεία Ogilvy & Mather με έδρα το Πεκίνο μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του. Έδειχνε χαρούμενος για τη θέση εργασίας, παρότι οι ώρες ήταν απαιτητικές. Επί ένα μήνα ο 24χρονος εργαζόταν καθημερινά από τις 11 το πρωί ως τα μεσάνυχτα ή ίσως και αργότερα, ωστόσο δεν διαμαρτυρόταν.

Οι ημέρες περνούσαν, τα σαββατοκύριακα δεν υφίσταντο, καθώς ο Λι Γιουάν έπρεπε να βρίσκεται στο πόστο του, μέχρι που η καρδιά του... παραιτήθηκε. Ο 24χρονος βρέθηκε νεκρός στο γραφείο του, έπειτα από καρδιακή ανακοπή.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, χάνουν τη ζωή τους από το στρες που προκαλείται από το φόρτο εργασίας, τουλάχιστον 600.000 άνθρωποι ετησίως. Η εταιρεία επιβεβαίωσε το θάνατο του υπαλλήλου, ωστόσο αμφισβήτησε την αιτία του θανάτου, αναφέροντας με ένα tweet ότι ενδέχεται ο νεαρός να αντιμετώπιζε ήδη πρόβλημα υγείας, χωρίς να το γνωρίζει και τονίζοντας ότι «δεν πέθανε από την πολλή δουλειά».

Παρά τα όσα ισχυρίζονται στην εταιρεία, η τραγωδία αυτή έρχεται να αποκαλύψει το φαινόμενο με τους θανάτους από την υπερβολική εργασία, ενώ ήδη στην Ιαπωνία ανάλογα περιστατικά είναι γνωστά ως «karoshi», το οποίο θα μπορούσε να μεταφραστεί ως «θάνατος από την πολλή δουλειά».

 




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ