Στο αυριανό της φύλλο η ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ δημοσιεύει τα αποτελέσματα του μηνιαίου βαρόμετρου της Metron Analysis, αποτελέσματα ενδεικτικά της απαξίωσης των Ελλήνων πολιτών για το πολιτικό σύστημα.
Μάλιστα 3 στους 10 θεωρούν πως τα πράγματα ήταν καλύτερα επί Χούντας. Συγκεκριμένα στην διατύπωση πως "στην δικτατορία ήταν καλύτερα τα πράγματα από ότι σήμερα", το 30% των ερωτηθέντων συμφώνησε, το 63% διαφώνησε και το 7% απάντησε "δεν γνωρίζω-δεν απαντώ". Επιπλέον το 97% ζητά να καταλογιστούν ευθύνες για τα χρέη των κομμάτων.
Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει το 18,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 18,1%, η Χρυσή Αυγή 7,4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,6%, το ΠΑΣΟΚ 5,5%, η ΔΗΜΑΡ 3,9%, το ΚΚΕ 3,8% ενώ 21,1% είτε δεν έχουν αποφασίσει ακόμα είτε δηλώνουν πως θα απέχουν.
Στην παράσταση νίκης, η ΝΔ συγκεντρώνει το 48%, έναντι 39% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται -από το 30% των ψηφοφόρων- ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός έναντι 14% του Αλ.Τσίπρα.
Το 38% πάντως των ερωτηθέντων εκτιμά πως κανένας από τους πολιτικούς αρχηγούς δεν είναι κατάλληλος για αυτή τη θέση.
Το 68% εκτιμά πως τα πράγματα είναι χειρότερα στη χώρα από ότι ήταν πριν από ένα χρόνο, ενώ το 74% θεωρεί πως η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΠΑΡ΄ΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ, ΛΑΜΠΡΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΜΟΝΑΡΧΙΑ ΕΙΔΕ. ΑΡΧΑΙΑ ΣΠΑΡΤΗ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ, 1940. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΘΗΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΥΠΗΡΧΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΣΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΕΤΑΖΕ. ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΕΙ ''ΧΡΥΣΟΣ ΑΙΩΝ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ''. Η ΤΟΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΠΩΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΡΓΙΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ. ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΖΕΙΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ... ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝEΦΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΚΚΑΛΙΣΤΑΝ; Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΤΟ DNA ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΨΥΧΗ, ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΟΠΩΣ ΤΗ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΩΧΑΔΕΡΦΙΣΜΟ, ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΧΥΜΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΟΝΕΣ. ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ, ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ Σ' ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ, ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΣΙΠΡΕΣ, ΣΑΜΑΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΡΗΓΕΣ, ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΙΑΝΕΙ ΠΟΤΕ ΠΑΤΟ...
Έχεις μπερδέψει τους ορους πολεμοχαρής και απολίτιστη με το λαμπρή. Μονο πολιτισμό δεν πρόσφεραν αυτές η εποχές. Βία, επεκτατικότητα, διακρίσεις, και δικτατορία. Ίσως μιας και ενδιαφέρεσαι για τα στοιχεια που διακατέχονται στο αίμα σας θα έπρεπε να προσθέσεις και την δουλοπρέπεια.
γεια σας αδερφια ΑΕΚτζηδες...οσον αφορα τη 'χουντα'(επανασταση κατ'εμε...)....ενα πραγμα θα σας πω που μου ειπε η μανα μου...εκεινη τη περιοδο ηταν μαθητρια δημοτικου..με την ελευση της 'χουντας' λοιπον υπηρχε σισιτιο στο σχολειο,αρχισαν εργα για δρομους και δημοσια κτηρια,υπηρχε ρευμα σε ολο το χωριο...απλα απαγορευοταν οι συναθροισεις ανω των 3 ατομων περιεργες ωρες υπο το φοβο εξεγερσης.δημοκρατια υπηρχε τοτε,μια χαρα κυκλοφορουσες.με την παροδο της... ΣΥΝΕΧΕΙΑ 'χουντας'..σταματησε το σισιτιο στο σχολειο,εργα που και που και κλασσικα οπως ολοι ξερουμε μια κατασταση που μας εφτασε στο σημερα.
Επιπλεον η χωρα και οι πολιτες της ξεχρεωσαν ολοι. Οποιον παππου να ρωτησεις τα ιδια θα πει!
Όλα με τα λεφτά τον αμερικανων. και οι βίλες του παπαδόπουλου, και οι διορισμοί συγγενικών του προσωπων στην κυβέρνηση, και τα έργα που δεν έγιναν ποτε αλλα πληρώθηκαν στης αμερικανικες κατασκευαστικές, και ο διπλασιασμός μισθού του αρχηγού του ελληνικού κράτους (πρώτη πράξη του), και από της αρχές δεκαετίας 70, μειώσεις μισθών, περικοπές δαπανών (Στέρεψαν τα λεφτα της αμερικής τότε λόγο κρίσης) και αυξημένη ταραχή στους δρόμους. Είστε τόσο κολλημένοι με την σημερινή... ΣΥΝΕΧΕΙΑ κατάντια σας (μιας και πλέων ρουσφέτι δεν υπάρχει) που δεν ξέρετε τι σας έρχεται. Σιγά μην επιδιώξετε την δικαιοσύνη και την ελευθερια εσείς ποτε. Μια ζωή εξαρτημένα άβουλα οντα θα είστε που θα προσκυνάνε δήθεν ηγέτες.
Έχεις μπερδέψει τους ορους πολεμοχαρής και απολίτιστη με το λαμπρή. Μονο πολιτισμό δεν πρόσφεραν αυτές η εποχές. Βία, επεκτατικότητα, διακρίσεις, και δικτατορία. Ίσως μιας και ενδιαφέρεσαι για τα στοιχεια που διακατέχονται στο αίμα σας θα έπρεπε να προσθέσεις και την δουλοπρέπεια.
περιεργη ωρα ειναι η 9η βραδυνη; Δημοκρατια σημαινει οτι κρατων ειναι ο δημος (ο λαος δλδ)..τωρα πως γινεται ο λοας να ειναι κυριαρχος αλλα να εχουν κατεβει τα τανκς στους δρομους και να μπουζουριαζουν ελευθερους ανθρωπους, θα σε παρακαλουσα να μου το εξηγησεις.. Επισης πολυ σωστα τα ειπε η μητερα σου..οντως υπηρχε συσσίτιο για μαθητες στα δημοτικα σχολεια (στο γυμνασιο οχι) μονο που υπηρχε απο πριν, ειχε θεσπιστει απο τον Γ. Παπανδρεου (αρεσει δν αρεσει αυτος το θεσπισε..δεν... ΣΥΝΕΧΕΙΑ φταιω εγω..) και ειχε γινει γιατι ο ελληνικος λαος ψωμολυσσαγε και υπηρχε φτωχεια.. παντως το 1986 που πηγα εγω παιδικο σταθμο, Δ. Αθηναιων, ειχαμε φαγητο κανονικοτατα καθε μεσημερι... επι Τριτση αυτα...
Μόνο 3 στους 10????? Βάλτε κι άλλο βάλτε κι άλλο. Α ρε Παπαδόπουλε.
καλα...οσο δικιο ειχες το χασες με το που ανεφερες τον υμνητη του πατερουλη Σταλιν..του Ριτσου... πολιτικος δεν εισαι αρα....το αλλο. Ετοιμαζοταν (!) να στειλει στρατα στο Βιετναμ, και δεν διευκολυνε τους εβραιους παραχωροντας διευκολυνσεις στον πολεμο του 73... Που τα διαβαζεις αυτα?στο Ριζοσπαστη?? και στο φιναλε ΟΥΤΕ εσυ πιστευεις στον κοινοβουλευτισμο κατα βαθος..οποτε ...
σε μενα μιλας; αν ναι με χαρα να σου απαντησω, αν κ τα γραφεις καπως μπερδεμενα και χωρις συνταξη... (πχ πολιτικος δεν εισαι αρα.... το αλλο;;;;; και αυτα με τους εβραιους τι ειναι;;;;) 1) Εχω δικιο λες αλλα επειδη παρεθεσα μια ρηση ενος ποιητη το εχασα!!!! ξερεις δεν το παρεθεσα επειδη ο Ριτσος, ηταν αριστερος, αλλα επειδη το εργο του , και η συγκεκριμενη φραση, διακατεχεται απο μια εντονη ελληνικοτητα και μια διαθεση για ελευθερια... 2) για το Βιετναμ δεν το διαβασα στο Ριζοσπαστη,... ΣΥΝΕΧΕΙΑ καθοτι δεν ειμαι/ημουν κομμουνιστης κ γενικοτερα δεν μου αρεσουν ουτως η αλλως τα οποια κομματικα εντυπα, οργανα, γραμμες κλπ...Αν εψαχνες παραπανω θα το μαθαινες κ εσυ, 1972 εγινε η κινηση, αλλα εκεινη ηταν κ η χρονια που καπως "ραγισαν" οι σχεσεις του καθεστωτος με τις ΗΠΑ...Το ταγμα εκπαιδευτηκε στην Σαντα... 3) ο κοινοβουλευτισμος δεν ειναι κατι κακο απαραιτητα, απλα στην Ελλαδα τα εχουμε κανει ψιλοσκατα ολα και φυσικο ειναι πολυ να μηδενιζουν και να καταδικαζουν τσουβαλατα (πχ ολοι κλεφτες, ολοι ιδιοι, ολες πουτανες κλπ).. Σιγουρα παντως ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ σε οποιονδηποτε ολοκληρωτισμο.
Η απολυτη ξεφτίλα....Μια χουντα καθοδηγουμενη απο τους Αμερικανους που κατελυσε καθε εννοια ελευθεριας σε αυτη τη χωρα, που παρεδωσε τη Κυπρο σε συσκευασια δωρου,και εκανε πραξικοπημα εναντια στον Μακαριο, μια χουντα πιονι των παγκοσμιων τραστ και του Κισινγκερ που ετοιμαζοταν να στειλει κ ελληνοπουλα στο Βιετναμ,...να θεωρειται ως κατι καλο απο καποιους..με τις φυλακες γεματες, με το ΕΑΤ-ΕΣΑ και τους Ντερτιληδες.... ευγε Νεολληνα...οσο θα ξεχνας, τοσο θα σε πηδανε..... "Σε τούτα... ΣΥΝΕΧΕΙΑ εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει μηδέ αλυσίδα στου ρωμιού και στου αγεριού το πόδι." Γ. Ριτσος
ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΧΟΥΝΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΗΤΑΝ!!! ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΟΥΝΤΑ ΝΑ ΗΤΑΝ Η ΚΑΤΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ!!! ΚΑΙ ΑΝ Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ 30% ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΙΝΑΙ 60% ΚΑΙ ΒΑΛΕ!!!
Μόνο 60%;Τουλάχιστον 95-98%...Άλλο τα οράματα όμως,κι άλλο η πραγματικότητα.Μπορείς να μας πεις γιατί αποκαλείς τη χούντα επανάσταση;Και επίσης,επειδή οι επόμενες κυβερνήσεις της πελατειακής λογικής μας αποτελείωσαν με τη διεφθαρμένη πολιτική τους,αυτό εξευμενίζει το χουντικό καθεστώς;Μη λέμε ό,τι να ναι
ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΔΙΑ ΜΕΣΩ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΦΑΥΛΟΚΡΑΤΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ. ΤΗΝ ΦΑΥΛΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΝ ΒΙΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ!!! ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΤΗΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΤΟΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΛΑ ΘΑ ΣΟΥ ΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΜΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΤΑΕΤΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΞΕΥΜΕΝΙΣΜΟ ΑΛΛΑ... ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΙΣΙΜΑ ΜΕΓΕΘΗ.
Οποιος ενδιαφέρεται για την πραγματική ιστορία, και όχι τις δήθεν αναμνήσεις ανθρώπων που δεν πέρασαν από βασανιστήρια στα (άδεια?) αστυνομικά τμήματα και τις (άδειες?!) φυλακες/ξερονήσια, που πιθανών να δέχθηκαν για πρώτη φορα ρουσφέτι (πολιτική που συνέχισε το πασοκ και η νδ), ανθρώπων που θα πουλούσαν οποιοδήποτε ιδανικό τους και για έναν (αμερκανικά χρηματοδοτούμενο) δρόμο στην περιοχή τους, ας διαβάσουνε ένα εκτενέστατο άρθρο που ποστάρει η iefimerida για "Τα σκάνδαλα της... ΣΥΝΕΧΕΙΑ χούντας." Ουσιαστικά η διαφθορά του σήμερα ξεκίνησε από τους στρατοκαυλους. Απλά τότε έπεφτε τσάμπα χρήμα από αμερική, ενώ μετέπειτα τα χρήματα ήταν σε μορφή δανείου. Ούτε ένα επιχείρημα δεν έχετε γίαυτό πετάτε αρλούμπες περί γαλανών ουρανών, ουράνιων τόξων, και χαμογελαστούς ανθρώπους, σε μια στρατοκρατούμενη χωρα.
ΡΕ TakMan ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΕΤΣΙ??? ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΦΕΡΕΙΣ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΑΠΟΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΑΝ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΝΑ ΕΓΙΝΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ??? ΕΠΕΙΣΗΣ ΔΕΙΞΕ ΜΟΥ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΟΜΟΙΔΕΑΤΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΓΙΝΕ ΠΑΡΤΥ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ!!! ΕΧΕΙ ΡΕ ΦΙΛΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΠ΄ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ??? ΕΣΕΙΣ ΖΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΝΑΠΝΕΕΤΕ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΤΕ ΕΞΟΥΣΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΖΟΥΡΙΑΣΕΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΕΞΙΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΑΞΙΩΜΑΤΑ!!!
Καμια χωρα δεν έχει εφαρμόσει ούτα κατά ένα δέκατο τον κομμουνισμό. Ο απλός λόγος είναι ότι όταν υπάρχει μια κλίκα εξουσίας (είτε θέλει να λέγεται αριστερή είτε δεξιά), πάντα θα υπάρχει διαφθορά τεραστιων διαστάσεων. Όσο περισσότερος κόσμος διαχειρίζεται την εξουσία, τόσο λιγότερη διαφθορά μπορεί να υπάρξει. Δεν παίζω το παιχνίδι ό εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μού. Και δεν βλέπω στρατόπεδα. Ούτε σοβιετική ένωση, ούτε παπαδόπουλος, ούτε αστική δημοκρατία, ούτε καπιταλισμός με... ΣΥΝΕΧΕΙΑ εκφράζουν.
ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΦΑΕΙ ΤΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΔΗΛΑΔΗ!!!! ΒΡΕ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΕ ΚΑΙ ΣΕ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝ. ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΤΣΕΧΟΣΛΟΒΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΩΝΙΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ Β. ΚΟΡΕΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΦΙΝΤΕΛ (αν ζει γιατί αυτά τα καθεστώτα το ανακοινώνουν μετά από είκοσι χρόνια)!!!! Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΧΤΥΠΗΣΕ ΚΟΚΚΙΝΟ. ΙΣΟΝΟΜΙΑ-ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ??? ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ!!! ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ??? ΝΑΙ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙ Μ΄ΑΥΤΑ ΠΟΥ... ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΛΕΝΕ ΑΥΤΟΙ (κατά τ΄άλλα αυτοαποκαλείστε δημοκράτες) !!! ΡΕ ΦΙΛΕ ΘΕΩΡΕΙΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΠΑΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΕΙΔΟΣ ΠΡΟΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ??? ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟΣΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΟΣΟ ΞΥΛΟ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΑ ΤΟΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ ΤΟΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ ΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΑΡΤΥ ΠΕΦΤΟΥΝ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΣΑΣ!!! ΣΑΣ ΦΤΥΝΟΥΝ ΚΑΙ ΄ΣΕΙΣ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΨΙΧΑΛΙΖΕΙ!!! ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΑΓΚΥΛΩΝΕΜΟ ΣΑΣ ΜΥΑΛΟ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ!!! ΕΙΣΤΕ ΠΙΟΝΙ ΕΝΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΤΕ!!!
Το ποιοι είναι είδος προς εξαφάνιση και το ποιοι είμαστε 'εμείς' δεν το κατανοώ μιας και δεν βάζω κάποια ταμπέλα κομματική στον εαυτό μου. Εάν εννοείς ότι δεν υπάρχουν πια αναρχικοί στην ελλάδα θα σου πω ότι ποτε δεν αριθμούσαν πολλούς ούτος η άλλος. Στην σοβιετική ένωση/βόρεια κορέα/κίνα/κουβα κτλ δεν ήταν κομμουνισμός αυτό που εφαρμόστηκε. Το μονο που έχεις να κανεις είναι να διαβάσεις θεωρίες περί κομμουνισμού και να τις συγκρίνεις με αυτά τα καθεστώτα για να το καταλάβεις. Η κίνα... ΣΥΝΕΧΕΙΑ είναι επίσημα κομμουνιστικό κράτος αλλα τείνει να γίνει η μεγαλύτερη καπιταλιστική δύναμη (άντε εξήγησε το). Το ποίες ιδέες υπερισχύουν στην κοινωνία δεν σημαίνει και ότι υπερισχύει το σωστό. Απλά να θυμίσουμε ότι σε κάποια στιγμή ο Χίτλερ και τα συνεργαζόμενα κόμματα του βγήκαν κυβέρνηση μέσω εκλογών στην γερμανία.
οχι ρε!!τι λες τωρα! χουντα??οι φυλακες ηταν ΑΔΕΙΕΣ(μηδενικη εγκληματικοτητα) τα μπουζουκια ηταν τιγκα..α ξεχασα ...απαγορευοταν η κυκλοφορια(...!!!...)αλλα ολοι αυτοι ηταν αντιστασιακοι.. οι αγροτες ευημερουσαν που τοτε ηταν το 60% του ενεργου δυναμικου της χωρας.. ρευμα εχε παει και στο τελευταιο χωριο..δρομοι που εγιναν τοτε αντεχουν ως σημερα.. Βεβαια αν ησουν πολιτικος και ΚουΚουΕς ,ειχες θεμα.. Και ποιοι ΕΔΡΑΙΩΘΗΚΑΝ στην πιο μακροβιωτερη (χωρις"παρατραγουδα")... ΣΥΝΕΧΕΙΑ κοινοβουλευτικη "δημοκρατια" που γνωρισε ο τοπος?Απο 74 ως σημερα? Πολιτικοι και ΚΚΕ(και σε λαιτ..) Το χειρωτερο ομως και αδιαμφησβητητο,ειναι οτι ανθρωποι ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ,ΚΑΡΑΒΑΝΑΔΕΣ χωρις ΜΙΤ και χαρβαρντ,εκαναν την οικονομια τουρμπο...! (μη το σκεφτεσαι βλαξ,ουτε χουντικος ειμαι ουτε ΧΑ..κοινη λογικη γιου νοου?)
Λοιπόν όσο και να παραξενευει κάποιους αυτό το έχω ακούσει και από πολλούς αριστερούς. Ανεργία, διαφθορά, πείνα, εγκληματικότητα δεν υπήρχαν, όμως δεν υπήρχε Δημοκρατία...