Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Οι… διερευνητικές επαφές Ντέμη – Δημητρέλου και ο Μαύρος

Ο αθλητικός Τύπος ασχολείται με τις επαφές του Νικολαΐδη και του προέδρου της ΠΑΕ με τα πολιτικά κόμματα για την ρύθμιση των οφειλών της ΑΕΚ και την προσπάθεια που κάνει ο Θ(ε)ωμάς για την Ενωση

ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Με κεντρικό τίτλο «Μιλάει στον λαό της ΑΕΚ ο Θ(ε)ωμάς» η εφημερίδα αναφέρεται στην προσπάθεια που κάνει ο Μαύρος με τον Κωστή για την ΑΕΚ, ενώ πιθανότατα την Παρασκευή θα παραθέσουν συνέντευξη Τύπου. Μάλιστα αναφέρουν ότι κάνει και προσκλητήριο σε Παπαϊωάννου και Νεστορίδη.
Για την κίνηση του Ντέμη για την ΑΕΚ αναφέρεται ότι «Κληρώνει για Νικολαΐδη», καθώς περιμένει τον σχηματισμό Κυβέρνησης για το θέμα της ρύθμισης των δόσεων της ΠΑΕ ΑΕΚ. Μάλιστα, τονίζεται ότι ακόμη και αν δεν έχει βρει χρήματα θα μπει στην νυν διοίκηση της Ένωσης.
Ακόμη μια Κινέζικη εταιρία εκτός της CSCEC φέρνει στην Ελλάδα για το γήπεδο της ΑΕΚ ο Γιάννης Βούρος, ενώ ο Λεονάρντο τονίζεται ότι είπε στην διοίκηση της Ένωσης ότι θα φέρει καλύτερη πρόταση για να πουληθεί και ξεκαθάρισε ότι δεν πάει στην Κίνα. Τέλος, τα περσινά διαρκείας μπορούν να ανανεώνονται μέχρι και σήμερα και είναι ανάγκη να στηρίξει ο κόσμος την ΑΕΚ με την μέχρι στιγμής διάθεση να έχει φτάσει στις 1.500 κάρτες.

SPORTDAY

Με την λέξη «Μέτωπο» στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας αναφέρεται ότι οι ομάδες που δεν πήραν αδειοδότηση (μαζί και η ΑΕΚ) έκαναν προτάσεις στην Σούπερ Λίγκα για μεταγραφές και ανανεώσεις. Επίσης, αναφέρεται ότι υπάρχουν πιέσεις από την ΑΕΚ σε Λεονάρντο να δεχθεί την πρόταση της ομάδας από την Κίνα.
Μέσα στο ρεπορτάζ αναφέρεται μεταξύ άλλων:
Διερευνητικές επαφές με τα πολιτικά κόμματα, προκειμένου να προετοιμάσουν το έδαφος για την… προώθηση των ζητημάτων που αφορούν την ΑΕΚ αμέσως μετά το σχηματισμό κυβέρνησης, άρχισαν Ντέμης Νικολαΐδης και Ανδρέας Δημητρέλος.

Οι δύο άνδρες περιμένουν τη σταθεροποίηση της πολιτικής κατάστασης προκειμένου να προχωρήσουν σε νέο διακανονισμό με το κράτος, μιας και οι 550.000 ευρώ που καλείται να δίνει σε μηνιαία βάση η ΠΑΕ για τα χρέη της είναι ποσό δυσβάσταχτο. Στόχος είναι να μειωθεί αυτό το κόστος σημαντικά (με την απαραίτητη επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής), προκειμένου να καταστεί η βιώσιμη η ΠΑΕ και να ανοίξει η πόρτα για τους χρηματοδότες που έχει βρει ο πρώην ποδοσφαιριστής και πρόεδρος της ΠΑΕ.

Την ίδια στιγμή, ο Θωμάς Μαύρος μετά τις άκαρπες επαφές του με πρώην μετόχους και τον Δημήτρη Μελισσανίδη, αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ανοίξει τα χαρτιά του για τη δική του προσπάθεια σωτηρίας της ΠΑΕ. Μέσα σε όλα, στα τέλη του μήνα λέγεται πως θα έρθουν στην Αθήνα εκπρόσωποι δύο κινεζικών επενδυτικών ομίλων που λέγεται πως ενδιαφέρονται για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ, πιθανώς ακόμη και για επένδυση στην ομάδα.

Πάντως η «Ένωση» έχει ανάγκη για ρευστό… χθες. Οι οφειλές απέναντι σε παίκτες, υπαλλήλους και λοιπούς πιστωτές συσσωρεύονται και τα ταμεία είναι άδεια, αφού και λύση από πωλήσεις παικτών δεν έρχεται (ο Λεονάρντο είναι αρνητικός για μετακίνηση στην Κίνα και δεν υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση για Μάκο ή Κλωναρίδη).

Ποιος σχεδιασμός;

Μέσα σε αυτό το κλίμα είναι λογικό να μην υπάρχει αγωνιστικός σχεδιασμός. Η ΑΕΚ δεν μπορεί να προσλάβει προπονητή από τη στιγμή που δεν ξέρει αν θα… υπάρχει και σε τι κατάσταση από τον Ιούλιο και μετά, ενώ πολλά θα εξαρτηθούν για το σχηματισμό του ρόστερ από τις συνέπειες που θα έχει τελικά για την ομάδα η μη αδειοδότησή της. Οι ομάδες που δεν έχουν πάρει το πράσινο φως από την ΕΠΟ έχουν ζητήσει να μην ισχύσει σε απόλυτο βαθμό η απαγόρευση μεταγραφών και ανανεώσεων συμβολαίων παρά μόνο για γηγενείς παίκτες μέχρι 22 ετών. Ζητούν να υπάρχει περιθώριο απόκτησης ή ανανέωσης συνεργασίας για έναν περιορισμένο αριθμό παικτών (ακόμη και ξένων), αλλά το αίτημά τους θα εξεταστεί στη γενική συνέλευση της Λίγκας και είναι αμφίβολο αν θα γίνει δεκτό.

«Πάγωσαν» τα διαρκείας

Το καλό ξεκίνημα στην πώληση των διαρκείας δεν είχε ανάλογη συνέχεια και μέχρι χθες είχαν πωληθεί περίπου 1.500, αριθμός πολύ μικρότερος από τις (μάλλον υπερβολικές) προσδοκίες της ΠΑΕ, αλλά μάλλον φυσιολογικός αν αναλογιστεί κανείς την οικονομική κατάσταση της χώρας και την αβεβαιότητα για το «αύριο» της ΑΕΚ. Η διοίκηση της ομάδας αναζητεί τρόπους για να αναθερμάνει το ενδιαφέρον του κόσμου και πιθανώς να επιστρατεύσει παλαίμαχους παίκτες προς αυτή την κατεύθυνση.

GOAL

Με τον τίτλο «Συνεχίζονται οι διεργασίες για το ιδιοκτησιακό» η εφημερίδα αναφέρεται στην επικαιρότητα της ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ βρίσκεται σε δεινή θέση και είναι επόμενο να δραστηριοποιούνται οι τελευταίες μεγάλες δυνάμεις που διαθέτει. Στην προκειμένη περίπτωση εκφράζονται μέσω της σπουδαίας προσωπικότητας του Θωμά Μαύρου. Ο κορυφαίος φορ του παρελθόντος ετοιμάζεται να καταθέσει το δικό του στίγμα στην «κιτρινόμαυρη» πραγματικότητα μέσω συνέντευξης που θα παραθέσει ως τα τέλη της εβδομάδας. Οι λεπτομέρειες θα έχουν ολοκληρωθεί ως αύριο και θα αποτελέσουν την επισημοποίηση της επιστροφής του Ελληνα αρχικανονιέρη στα κοινά της ομάδας.

Ο Μαύρος επιχείρησε τις προηγούμενες ημέρες να στηρίξει οικονομικά το εγχείρημά του με 2 εκατ. ευρώ, που θα δίνονταν για την αποπληρωμή του «44» και την εξόφληση των υπαλλήλων. Απευθύνθηκε προς τους μετόχους της ΠΑΕ, αλλά βρήκε κλειστές πόρτες. Η επαφή που πραγματοποιήθηκε με τον Νίκο Νοτιά δεν απέφερε καρπούς, καθώς ο σημαντικότερος μέτοχος της ΑΕΚ έκανε σαφές πως δεν επιθυμεί να βάλει άλλα χρήματα. Η επόμενη επαφή που υπήρξε με τον Πόλυ Χατζηιωάννου είχε ακόμα πιο αρνητικό αποτέλεσμα, δεδομένου πως ο Κύπριος επιχειρηματίας δεν θέλησε καν να δεχθεί τον Μαύρο.

Τις τελευταίες ώρες ειπώθηκαν πολλά για την πρόθεση του Μαύρου να στραφεί προς τον Μελισσανίδη. Ωστόσο, πρόκειται για υπόθεση που δεν μπορεί να προχωρήσει. Βλέπετε, είναι γνωστή η θέση του πρώην μεγαλομετόχου για τις εξελίξεις. Ο Μελισσανίδης εκτιμά πως στην κατάσταση που βρίσκεται η ΑΕΚ δεν μπορεί να βρεθεί υγιής λύση και συζητά μόνο για την προοπτική της λευκής σελίδας. Σκέψη για την οποία είναι ενήμερος ο Μαύρος από τις πολύ συχνές επαφές που διατηρεί με τον Μελισσανίδη.

Το θέμα πήρε μεγάλη διάσταση κυρίως από πρωτοβουλίες που ανέπτυξε ο Χρήστος Κωστής (στο πλάνο του Μαύρου θα είχε θέση στο οργανόγραμμα της ομάδας). Ο Κωστής συναντήθηκε με τον Κώστα Καρόγιαννη -νομικό σύμβουλο του Μελισσανίδη, ο οποίος διέψευδε ακόμα και την επαφή- και ζήτησε μεσολάβηση. Το μήνυμα που έλαβε ήταν να πάει στον Μελισσανίδη απευθείας. Ο Μαύρος κρατά αποστάσεις από την υπερπροβολή που δίνει στο εγχείρημα ο Κωστής και κάνει σαφές σε συνομιλητές του πως δεν πρόκειται να ζητήσει ποτέ από κανέναν λεφτά με εκβιαστικό τρόπο.

Μέχρι τώρα το μέγιστο πρόβλημα για τους εργαζόμενους-ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ αφορούσε την καθυστέρηση στην καταβολή των συμφωνηθέντων. Τώρα θα πρέπει να προβληματίζονται και για τη λογική με την οποία θα τους αντιμετωπίσει η ΠΑΕ στη συνέχεια. Στην εποχή του ΔΝΤ, που θα ισχύσει απαρέγκλιτα στην Ενωση της ερχόμενης περιόδου, φαντάζει αναγκαίο να βγει... ψαλίδι και να «κουρέψει» όλα τα βαριά συμβόλαια που υπάρχουν και κάνουν στενάχωρο τον προϋπολογισμό της εταιρείας. Η απόφαση που έχει ληφθεί είναι πως η ΑΕΚ θα πρέπει να πάει σε μπάτζετ 4-5 εκατ. ευρώ (μικτες αποδοχές στο μάξιμουμ) και αυτό συνεπάγεται πως τα μεγάλα συμβόλαια θα είναι 3-4 που θα αγγίζουν τις 200.000 ευρώ.

Κάτι που, επίσης, σημαίνει πως στην ΠΑΕ πρέπει να κινηθούν άμεσα προκειμένου να βρουν τρόπο να περικόψουν το μπάτζετ. Πρόθεση είναι να ξεκινήσουν άμεσα επαφές με παίκτες που η συμφωνία τους ξεπερνά τις 200.000 ευρώ, ώστε να υπάρξουν περικοπές. Κάποιοι ενδεχομένως να δεχθούν την πρόταση και να συμφωνήσουν σε μειωμένες αποδοχές. Αλλοι πιθανότατα να απαιτήσουν να αφεθούν ελεύθεροι. Βέβαια, υπάρχει και η προοπτική να μείνουν κάποιοι παίκτες πάνω στα συμβόλαια που έχουν και η διοίκηση να μην μπορεί να «απαλλαχθεί» απ' αυτούς. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι ο Γκερέιρο που σε κάθε μεταγραφική περίοδο βρίσκεται στη πόρτα της εξόδου, αλλά τελικά μένει στην ομάδα. Και, βέβαια, στην ίδια κατηγορία θα μπουν και άλλοι, εάν πρωτύτερα δεν βρεθεί τρόπος για αποχώρησή τους. Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν οι Γκουντγιόνσεν, Λεονάρντο, Μάκος και Λαγός.

Συν τοις άλλοις, θεωρείται πιθανό να τεθεί σύντομα ζήτημα «κουρέματος» και για τις οφειλές που έχουν συσσωρευθεί στο φινάλε της περιόδου. Βλέπετε, τα 6,5 εκατ. ευρώ που αποτελούν συνολικά τις υποχρεώσεις της ΑΕΚ προς τους ποδοσφαιριστές της είναι ένα πολύ σημαντικό νούμερο. Και είναι πιθανό, όπως είχε συμβεί σε κάποιο ποσοστό και το 2004, να ζητηθεί από τους ποδοσφαιριστές να περιορίσουν τις απαιτήσεις τους, ώστε να βγει το οικονομικό πλάνο της διοίκησης. Κίνηση που αναμφίβολα θα προκαλέσει αντιδράσεις από κάποιους, αλλά και πάλι μπορεί να γλιτώσει την ΠΑΕ από χρήματα που δεν υπάρχουν αυτήν την περίοδο.

Κοιτάζει την... τσέπη της για προπονητή
Υπάρχουν περιπτώσεις που η επιθυμία διαφέρει παρασάγγας από την πραγματικότητα. Αυτό συμβαίνει στην ΑΕΚ σε ό,τι αφορά το θέμα προπονητή. Στην Ενωση θα ήθελαν ένα δυνατό όνομα όπως του Πάτρικ Κλάιφερτ ή του Ισπανού Γκαρίδο. Αλλά όταν οι απαιτήσεις τους υπερβαίνουν τις 400.000 ευρώ, δεν μπορεί να υπάρξει περαιτέρω κουβέντα. Εάν δεν αλλάξει κάτι εντυπωσιακά στα οικονομικά δεδομένα της ΑΕΚ, την επόμενη εβδομάδα θα πρέπει να κλείσει το θέμα του προπονητή και το διαθέσιμο μπάτζετ δεν θα υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ.

Κάτι που αυτόματα θα μικρύνει κατά πολύ τη λίστα και θα φέρει στην πρώτη γραμμή επιλογές από την ελληνική αγορά. Ο Νίκος Κωστένογλου, που δεν έχει πάψει να έχει συμπάθειες εντός ΑΕΚ, ο Βαγγέλης Βλάχος με την πείρα και την ικανότητά του, ο Τραϊανός Δέλλας με την αύρα που έχει και την εκτίμηση του κόσμου ενδέχεται να είναι τα μεγάλα φαβορί για την ΑΕΚ της επόμενης μέρας. Βέβαια θα κριθούν πολλά και από τις προϋποθέσεις που θα θέσει καθείς εκ των υποψηφίων για τον "κιτρινόμαυρο" πάγκο.




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ