Quantcast
NEWS
1 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Απ'τις ακριβότερες χώρες η Ελλάδα

Παρά την κρίση, οι τιμές στα σούπερ μάρκετ παραμένουν υψηλές. Τι εξετάζει το υπουργείο Ανάπτυξης


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Πολύ πιο ακριβά πωλούνται τα προϊόντα στα ελληνικά προϊόντα σε σχέση με άλλες χώρες της ΕΕ, κάτι που παραδέχεται πλέον και το υπουργείο Ανάπτυξης. Το υπουργείο τονίζει οι αποκλίσεις των τιμών δεν δικαιολογούνται ούτε από τον υψηλότερο ΦΠΑ, ούτε από το κόστος μεταφοράς ή πρώτων υλών. Σε αυτό το πλαίσιο, εξετάζεται το ενδεχόμενο ύπαρξης εναρμονισμένων πρακτικών μεταξύ επιχειρήσεων που προμηθεύουν τα σούπερ μάρκετ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, έρευνα τιμών σε επτά χώρες της ΕΕ (Γερμανία, Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Βουλγαρία και στην Ελλάδα) διαπιστώνει ότι σε 70 συνολικά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, εκ των οποίων τα 50 είναι επώνυμα, οι τιμές στην Ελλάδα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, γεγονός που όπως λένε στελέχη του υπουργείου δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά.

Έτσι, μεικτά κλιμάκια του υπουργείου και της Επιτροπής Ανταγωνισμού διενήργησαν εφόδους στα γραφεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Καταναλωτικών Αγαθών καθώς και σε επιχειρήσεις - μέλη του και διαπιστώθηκαν στοιχεία ύπαρξης τόσο εναρμονισμένων πρακτικών όσο και κατάχρησης δεσπόζουσας θέσης από επιχειρήσεις.

 




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ