Ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης με έγγραφό του στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε ζητά να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και άλλων μελών του οικονομικού επιτελείου της προηγούμενης κυβέρνησης για την υπόθεση της αναπροσαρμογής του ελλείμματος του 2009 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).
Ωστόσο, την ίδια στιγμή σε εξέλιξη είναι και η αντικατάσταση του κ. Πεπονή και του έτερου οικονοικού εισαγγελέα κ. Μουζακίτη, μετά τις εξελίξεις των δυο τελευταίων εβδομάδων, με τους δυο να παραιτούνται καταγγέλοντας παρεμβάσεις στο έργο τους και στη συνέχεια να ανακαλούν τις παραιτήσεις τους, για να μπει τελικά η υπόθεση στο αρχείο.
Το έγγραφο του κ. Πεπονή αναφέρει: «Από το σύνολο του συλλέγοντος αποδεικτικού υλικού (μάρτυρες, έγγραφα) και ιδίως από τις μαρτυρικές καταθέσεις πρόεκυψαν στοιχεία σχέση έχοντα με αξιόποινες πράξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών και με πρόσωπα κατεχόντων συγκεκριμένες θέσεις στην προηγούμενη κυβέρνηση της Ελλάδος. Σε πλείστες των μαρτυρικών καταθέσεων ρητώς γίνεται λόγος για διόγκωση και αυθαίρετο προσδιορισμό του δημοσίου ελλείμματος του 2009 αφενός και αφετέρου ευθυνών του τότε πρωθυπουργού, μελών της τότε κυβερνήσεως και τότε αρμοδίων υπουργών Οικονομικών».
Η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ ήταν άμεση και δια στόματος του εκπροσώπου του, Πάνου Μπεγλίτη, κάνει λόγο για ια «επίδειξη επικίνδυνης αφέλειας από τον κ.Πεπόνη» και για «καλά οργανωμένη παρέμβαση στην πολιτική και οικονομική ζωή, που θέτει σε κίνδυνο εθνικά συμφέροντα».
Ζητεί, μάλιστα, από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου να προχωρήσει σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

Έτσι και φούσκωσαν το έλλειμμα επίτηδες για να μπούμε ΔΝΤ.. Ειδικά Δικαστήρια για Εσχάτη Προδοσία!
φιλε μην μου οτι πεφτεις κι απο τα συνεφα;
ναι ρε φιλέ μου Καραμανλής θα ειναι πρόεδρος και εισαγγελέας ο σιμητης...αρε...ελλαδα!!!