Το 1997 σε εκείνο το παιχνίδι της ΑΕΚ με τη Στουρμ Γκρατς στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο σοβαρός τραυματισμός του Χρήστου Κωστή σόκαρε τους πάντες. Στην ουσία ήταν η αρχή του τέλους της καριέρας ενός τεράστιου ποδοσφαιριστή. Η Στουρμ Γκρατς επιστρέφει στην Αθήνα να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ, 14 χρόνια μετά, και οι Αυστριακοί δεν ξέχασαν αυτή τη δυσάρεστη στιγμή με τον Χρήστο Κωστή.
Συγκεκριμένα, δημοσίευμα sport10.at κάνει ένα αφιέρωμα στον Κωστή και σημειώνει: "Το τέλος του Έλληνα Κρόιφ". Στο ρεπορτάζ τους αναφέρουν: «Ο Χρήστος Κωστής (στα 39 του πλέον) είναι ένα πασίγνωστο όνομα στην Ελλάδα. Το 1994 η ΑΕΚ επένδυσε στο ταλέντο του, τον απέκτησε και δεν άργησε να αποκτήσει το παρατσούκλι "ο Έλληνας Κρόιφ".Η πορεία του ήταν εξαιρετική με βάση το σπάνιο ταλέντο του . Ήρθε όμως το μοιραίο, για εκείνον, 1997 όταν για το Κύπελλο Κυπελλούχων με τη Στουρμ Γκρατς η μοίρα του Κωστή άλλαξε για πάντα σε μία στιγμή. Την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου του 1997, ο τερματοφύλακας Σίντορτσουν έγινε άθελά του ο πρωταγωνιστής ενός δράματος: Συγκρούστηκε με τον Κωστή στο 44' και στο video (σ.σ. οι Αυστριακοί "ανέβασαν" το video από τη στιγμή του τραυματισμού) φαίνεται η στιγμή που αποτέλεσε την απαρχή της κατάρρευσης της καριέρας του Κωστή. Υπέστη κάταγμα κνήμης περόνης, και δεν επανήλθε ποτέ σωστά. Όταν ο Κωστής έφυγε από την ΑΕΚ πήγε στην Άντερλεχτ όμως σπάνια έπαιξε. Η επιστροφή του στην ΑΕΚ το 2000 είχε πάλι ραντεβού με την ατυχία. Σε ένα παιχνίδι με τον Απόλλωνα Αθηνών το 2002 έσπασε το πόδι του, ακριβώς στο ίδιο σημείο που είχε τραυματιστεί με τη Στουρμ Γκρατς. Ακολούθησε μία μακράν αποκατάσταση, πήγε στην πορεία στη Λάρνακα και ένα αποτυχημένο πέρασε από τον Άγιαξ Κέιπ Τάουν στη Νότια Αφρική. Το 2007, χωρίς "κλάμα", έβαλε τέλος στην καριέρα του».
Το αφιέρωμα των Αυστριακών στον Χρήστο Κωστή δεν τελειώνει εδώ: «Τον Αύγουστο του 2011 ο Κωστής έδωσε μία συγκινητική συνέντευξη: "Μετά τον τραυματισμό μου δεν είχα θυμό. Δεν περίμενα ότι ήταν τόσο σοβαρό. Ήταν όμως η αρχή του τέλους». Πολλοί πιστεύουν ότι μπορεί να επιστρέψει κάποια στιγμή στην ΑΕΚ...».
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

Πονάει πολύ αυτό το βίντεο, ... απ' όλες τις απόψεις..... Ας το χρησιμοποιήσουμε όμως υπέρ μας, πάμε για να αντικαταστήσουμε όλα όσα έχουμε χάσει...!!! ΕΝΩΜΕΝΟΙ !!!!! Υ.Γ. το μόνο που δεν θα μπορέσουμε είναι να βρούμε παίκτη με το ταλέντο του Χρήστου. Δεν πειράζει όμως, και το μισό θα μας φτάσει !!!
Mia omada san ekeines pou eixame tote, me kalous ellhnes kai poiotikous 3enous einai TOSO dyskolo na ftia3oun shmera?? prepei na dialegoun toys gudjonsen, kala, burns, dadomo k sia??? poso xeiroteros einai o tsitas apo ton belek? giati na mhn empisteutoun ton klwnaridh? k giati na mhn agorasoun neous ellhnes me poiothta?
ΔΑΚΡΥΖΩ ΠΑΙΧΤΑΡΑ ΜΟΥ...ΕΙΜΑΙ 27 ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΣΕ ΘΥΜΑΜΑΙ.ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ ΑΕΚ...ΟΥΤΕ Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ,ΟΥΤΕ Η ΤΕΧΝΙΚΗ,ΟΥΤΕ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΚΑΜΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΑ ΟΥΡΑΝΙΑ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΕΣΤΕΛΝΕ ΤΟΤΕ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΚΑΙ Η ΜΑΓΕΙΑ ΠΟΥ ΕΒΓΑΖΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΥΣ ΚΙΝΗΣΗ...ΕΡΕ ΠΩΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΠΟΥ ΣΤΗΝΟΤΑΝΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΚΟΛ!!!ΔΑΚΡΥΖΩ ΠΑΙΧΤΑΡΑ ΜΟΥ...
Ήμουν μέσα, στην 8-12 σε εκείνο το παιχνίδι.Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω πως αυτό το παιδί δεν ξαναέπαιξε μπάλα. Τεράστιο λάθος του να αρνηθεί την ανανέωση συμβολαίου που του πρότεινε ο Λάκης Νικολάου μέσα στο νοσοκομείο τότε. Είχε βάλει σκοπό να πάει εξωτερικό και βιάστηκε αλλά το πλήρωσε όσο κανείς άλλος. Δεν θυμάμαι στα χόνια που ζω άλλη τέτοια περίπτωση: το παιδί ξαφνικά εξαφανίστηκε από τον ποδοσφαιρικό χάρτη. Νομίζω όμως ότι το 200ο που επέστρεψε δεν στηρίχθηκε... ΣΥΝΕΧΕΙΑ καθόλου από τους προπονητές (Σάντος νομίζω ήταν τότε). Θυμάμαι ότι ακόμα και σε φιλικά έμενε πάγκο ή εκτός.Για όσους δεν τον έχουν δει ποτέ, μιλάμε για έναν παίχτη πιο γρήγορο, πιο αέρινο και πολύ πιο σκόρερ και από Σκόκο και από Βιειρίνια.
οταν στην ΑΕΚ εχουμε δει τετοιους παικτες "διαμαντια" σαν τον Κωστη τοτε δεν μας λενε απολυτως τιποτα τα σημερινα παικτακια που απο τις φυλλαδες και τα site πλασαρονται ως "παικταραδες" ΕΠΙΤΗΔΕΣ για να συντηρειται το ενδιαφερον στο κλινικα νεκρο ελληνικο ποδοσφαιρο.. η ΑΕΚ της δεκαετιας του 90,που μελος της ηταν και ο Χρηστος,δεν ξερω εαν εκανε καλο η κακο..ΑΝΕΒΑΣΕ αισθητα τον πηχυ ποιοτητας του ποδοσφαιρου που επαιζε η ομαδα με αποτελεσμα οτι εχουμε δει την τελευταια δεκαετια... ΣΥΝΕΧΕΙΑ να μας φαινεται ΕΛΑΧΙΣΤΟ μπροστα στην ομαδαρα του 1989-1997(βαζω και την σεζον του Ραβουση διοτι ακομα υπηρχε η "βενζινη" του Μπαγεβιτς)..κατα την αποψη μου δεν θα ξαναδουμε παλι τετοιες ποδοσφαιρικες παραστασεις οχι μονο στην ΑΕΚ αλλα σε καμια Ελληνικη ομαδα,παντα θα βαδιζουμε στην μετριοτητα με καποια φωτεινα διαλειμματα καλης μπαλα απο συμπτωση.. ΥΓ το πρωτο γκολ στην καριερα του ο Κωστης το σημειωσε σε ηλικια 19ετων απεναντι στην ΑΕΚ..!!! στο Καυτατζογλειο,σε ματς Ηρακλη-ΑΕΚ 3-0 το 1990.. ΥΓ2 μεσα σε μια τριετια στην ΑΕΚ ο Κωστης ειχε μεγαλη παραγωγικοτητα στα γκολ..κανεις δεν ξερει που θα εφτανε εαν δεν τραυματιζοταν στο καταραμενο ματς με την Στουρμ..ειχε ακομα 7-8 χρονια να παιξει ποδοσφαιρο σε υψηλο επιπεδο με αντιπαλους τις αργες,δυσκινητες ελληνικες αμυνες..σημερα θα συγκαταλεγοταν μεσα στους 5-6 μεγαλυτερους σκορερ ολων των εποχων στην ΑΕΚ,τολμω να πω οτι η ειχε μεγαλυτερη αισθηση του γκολ απο τον Ντεμη και ασυγκριτα μεγαλυτερη τεχνικη καταρτιση συν την ταχυτητα και το ξεπεταγμα..
Τεραστιος ποδοσφαιριστης!! αν υπηρχε τωρα τετοιος παιχτης θα επαιζε μονο μπαρτσα! κ ενα με λιγοτερο απο τις μισες ικανοτητες του σημερα στην ΑΕΚ ειχε 30 γκολ χαλαρα! καθε χρονο ζουσα με την ελπιδα οτι θα ξαναπαιξει! οτι κ να πεις ειναι λιγο για τον Χρησταρα. να φανταστει κανεις οτι επαιξε μεχρι τα 24 ουσιαστικα αλλα ειχε κανει τοσα που πολλοι σημερα αουτε μεχρι τα 30 τους δν τα ειχαν κανει! πρεπει απο προχθες αυτος ανθρωπος να ηταν στις ακαδημιες μας γιατι εστω το ελεχιστο ταλεντο... ΣΥΝΕΧΕΙΑ του να περνουσε στα νεα παιδια αλλα κ το παθος για το ποδοσφαιρο κ την δουλεια στην προπονηση που ειχε να μετεδειδε θα ελπιζαμε οτι καποτε θα ξαναδουμε ποδοσφαιρο κ οχι μπαλα!!! κ μια γκρινια: τοτε που εφυγε απο την ΑΕΚ εφταιγε με τους χειρισμους του ο νικολαου. αλλα ειπαμε ολοι κανουμε λαθοι κ αυτο παει για πολλους.... τελος ο Χρηστος Κωστης δν ηταν ο ελληνας κροιφ αλλα ο Χρηστος Κωστης!!! (ας σταματισει πια αυτη η βλακια ο νεος ταδε,ο ελληνας ταδε, ο ταδε των φτωχων κτλ.)
καταραμενη στιγμη για χρησταρα κ αεκαρα.εγω εκανα κανα μηνα να δω παιχνιδι τησ αεκ απ' τη ξενερα που ειχα φαει.. αααα ρε χρησταρα για παντα αεκαρα
ΑΞΕΧΑΣΤΟΣ ΠΑΙΧΤΗΣ ΜΕ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΑΕΚΑΡΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!
απο τον ελαχιστο χρονο που παιζοταν μπαλα στο βιντεο νομιζα οτι το εβλεπα σε fast forward x6 σε σχεση με αυτο που βλεπουμε σημερα..... κριμα για το κωστη πραγματικα ενας μαγος της μπαλας και αεκαρα
Συμφωνώ απόλυτα!! !!!! Το παθος και μόνο που διακρίνεις σε αυτο το μικρο βιντεο σε μαγεύει!!!
Κρίμα μεγάλο κρίμα! Και ήταν και στην καλύτερη περίοδο τη καριέρας του
Το προσωνυμιο δεν ηταν και τοσο υπερβολικο,θυμηθειτε το ξεπεταγμα του Κωστη οταν ξεχυνοταν σε αντεπιθεση 'η οταν πηγαιναν να παιξουν οι αντιπαλοι τεχνητο οφσαιντ με την αμυνα τραβηγμενη ψηλα (ειδικα στα πρωτα χρονια με τον Ηρακλη),ηταν θανατηφορος σε ταχυτητα και τεχνικη...Απο τις περιπτωσεις που σε αφησαν μονο να αναρωτιεσε τι θα μπορουσε να εχει κανει αν δεν τραυματιζοταν τοσο σοβαρα!Δεν θα ξεχασω τα κουμαντα του Μελισσανιδη το καλοκαιρι του '94 που τον αρπαξε μεσα απ'τα... ΣΥΝΕΧΕΙΑ χερια των γαυροβαζελων,απ'το αεροδρομιο κιολας,αφηνοντας τους με την...ορεξη στο χερι!
Για πιο πραγμα απ'ολα να στεναχωρηθω για τον Κωστη για τον Ναο μας την ομαδαρα που ειχαμε τον κοσμο μας.Ρε θα τρελαθω με τα χαλια μας.Τιποτα δεν εχει μεινει ορθιο ΘΕΕ ΜΟΥ!!!
Παιδια το αφιερωμα στον Κωστη απο τους Αυστριακος ειναι αλλη μια αποδειξη οτι ''ζουμε σε αφρικανικη χωρα με λευκους κατοικους'' (Χαρυ Κλην).Ετσι τιμουν τους αντιπαλους. Χρησταρα για παντα ΑΕΚαρα.
Ααααααααχχχχχ ρε Χρηστάκη να μπορούσαμε να παγώσουμε τον χρόνο και να μην έμπαινες ποτέ σ αυτήν την γαμωφάση..... Πίκρα μεγάλη. Από τους μεγαλύτερους Έλληνες ποδοσφαιριστές που έχουν περάσει από την ΑΕΚ και σίγουρα από τα καλύτερα παιδιά. Μεγάλη αγάπη. Τεράστια γκαντεμιά και ακόμα μεγαλύτερη απώλεια για το ποδόσφαιρο. Ακόμα και σήμερα χαλιέμαι απίστευτα που βλέπω αυτό το βίντεο ..... Να σε καλά πάντα Χρηστάκη μας και εύχομαι η τύχη να σου δώσει όλα όσα σου στέρησε τότε x 10 σε κάποιο άλλο... ΣΥΝΕΧΕΙΑ πόστο αργά ή γρήγορα. Υγ. Καλά φίλε Παντόφλα δεν το συζητάω ..... + 10000000000000 στο σχόλιο σου .... Σχεδόν ζαλίζομαι!!!! Εμείς τα τελευταία χρόνια έχουμε μάθει να τη σπουδάζουμε τη φάση !!! Κοιτάμε κάνα 2 λεπτά τον όποιο παίχτη να κρατάει τη μπάλα και να κοιτάει και αυτός γύρο του, συζητάμε με τους δίπλα που μπορεί να την δώσει και όλες τις πιθανές εκδοχές στο τι μπορεί να κάνει, μετά σηκωνόμαστε και του φωνάζουμε την άποψή μας (πχ δεξιά στον τάδε ρεεεεεεεεεεε!!!) και τελικά όλοι όπως και αυτός ξέρουμε και βλέπουμε ότι θα την δώσει πίσω !!!!!!!! Πραγματικά δεν ξέρω ποια αν είμαστε τυχεροί ή άτυχοι που είχαμε δει την ΑΕΚ του 90 και έχουμε τέτοιο μέτρο σύγκρισης ????!!!!
Κρίμα για τον παικταρά θα άφηνε εποχή. Μεγάλη γκαντεμιά