Quantcast
NEWS
79 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών η ΑΕΚ (VIDEO)

Τέσσερα ανεπανάληπτα τετ α τετ έχασαν οι παίκτες του Χιμένεθ στο φιλικό με την Καραμπουκσπόρ που έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα. Κυριάρχησε η Ένωση στο πρώτο μέρος. Δείτε εδώ πως μετέδωσε live το παιχνίδι το aek365.gr ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΤΟΠΛΙΤΣΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ  


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Ένας «χορός» χαμένων ευκαιριών ήταν το φιλικό παιχνίδι της ΑΕΚ απέναντι στην Καραμπουκσπόρ το οποίο αποτέλεσε και το ανεπίσημο ντεμπούτο του Έιντουρ Γκούντγιονσεν με την φανέλα της Ένωσης. Οι παίκτες του Χιμένεθ δημιούργησαν τέσσερα μοναδικά τετ α τετ αλλά ο γκολκίπερ των Τούρκων Βιέκοσλαβ Τόμιτς είπε «όχι» σε όλες τις περιπτώσεις. Γενικότερα η ΑΕΚ παρουσίασε καλή εικόνα το πρώτο μέρος αλλά και στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα.

Η πρώτη εμφάνιση του Γκούντγιονσεν ήταν το λιγότερο θετική με τον Ισλανδό να είναι μέσα στις φάσεις και να πιέζει ψηλά. Μάλιστα σε 1-2 περιπτώσεις έδειξε και ψήγματα τις μεγάλης του κλάση. Εξαιρετικό ματς και από τον Κώστα Μανωλά αλλά και τον Γρηγόρη Μάκο. Ο Χοσέ Κάρλος είχε μπλοκάρει στο 4-4-2 αλλά όταν έπαιξε πίσω από τον Μπέλεκ παρουσίασε και πάλι πολύ καλή εικόνα. Θετικός και ο Σιαλμάς.

Ο Χιμένεθ επέλεξε να παρατάξει την ΑΕΚ με κλασικό 4-4-2. Στην ευθεία η τετράδα του κέντρου με Κάρλος δεξιά και Λαγό αριστερά και τον Γκούντγιονσεν (πρώτο παιχνίδι με τη φανέλα της ΑΕΚ) με τον Λυμπερόπουλο στο κέντρο. Η Ένωση βρέθηκε μια ανάσα από το γκολ μόλις στο 2ο λεπτό όταν ο Μάκος με πολύ ωραία κάθετη μπαλιά έβγαλε τον Λυμπερόπουλο απέναντι από τον Τόμιτς αλλά ο επιθετικός της ΑΕΚ δεν μπόρεσε να πλασάρει τον γκολκίπερ της Καραμπούκ.

Η εντολή του Χιμένεθ για πίεση ψηλά ήταν ξεκάθαρη και αυτό δημιουργούσε μεγάλα προβλήματα στην τουρκική ομάδα. Στο 5ο λεπτό ο Κάρλος εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Μανωλάς έκανε την προβολή και η μπάλα πέρασε παράλληλα από την εστία πριν προλάβει ο Γκούντγιονσεν να την σπρώξει στα δίχτυα. Ο Ισλανδός βρέθηκε στο 22' μια ανάσα από το πρώτο του γκολ με την ΑΕΚ όταν μετά από εκπληκτικό συνδυασμό με τον Λυμπερόπουλο βγήκε απέναντι από τον Τόμιτς που και πάλι είπε «όχι».

Από εκεί και πέρα η ΑΕΚ έριξε ρυθμό με την πίεση ψηλά να χαλαρώνει και τα άκρα να μην δουλεύουν σωστά. Οι προσπάθειες του Λαγού δεν έβγαιναν ενώ ο Κάρλος δεν πήρε πολλή μπάλα και έμοιαζε έξω από τα νερά του. Μάλιστα στο 28' η Καραμπούκ, που είχε ξεθαρρέψει, είχε ένα σουτ με τον Χικμέτ το οποίο μπλόκαρε εύκολα ο Κωνσταντόπουλος. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη φάση στο ημίχρονο. Η ΑΕΚ έκανε λάθη στο κέντρο και δεν μπορούσε να δημιουργήσει αλλά τουλάχιστον είχε εξαιρετική αμυντική λειτουργία. Ο ρυθμός ήταν κακός και μόνο μια εντυπωσιακή αλλά ημιτελής προσπάθεια του Γκουντγιονσεν λίγο πριν τη λήξη «ξύπνησε» τον κόσμο στο γήπεδο.

 

Στο δεύτερο μέρος ο Χιμένεθ ξεκίνησε με τρεις αλλαγές και μετά το 55' άλλαξε και το σύστημα σε 4-2-3-1. Ο Σιαλμάς ήταν πολύ κινητικός όπως και ο Χοσέ Κάρλος που «ξεμπλόκαρε» παίζοντας πλέον πίσω από τον μοναδικό φουνταριστό Μπέλεκ. Στο 57' ο Ισπανός εκτέλεσε φάουλ και ο Δέλλας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ. Πέντε λεπτά μετά οι παίκτες της ΑΕΚ συνδυάστηκαν άψογα με τον Κάρλος τελικά να σουτάρει και τον Τόμιτς να μπλοκάρει. Η πίεση της ΑΕΚ συνεχίστηκε και στο 69' ο Χοσέ Κάρλος βγήκε απέναντι από τον γκολκίπερ της Καραμπούκ. Ο μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ όμως ολιγώρησε και τον πρόλαβε ο αμυντικός.

Μετά το 70' οι αλλαγές αποσυντόνισαν την ΑΕΚ ενώ βγήκε και η κούραση με αποτέλεσμα οι Τούρκοι να πάρουν τα ηνία του ματς. Στο 73' ο Οζεγκένκ σούταρε μέσα από την περιοχή και παρότι όταν η μπάλα πήγε στην κλειστή περιοχή του Αραμαπτζή αυτός δεν μπλόκαρε αλλά ευτυχώς η άμυνα έδιωξε. Δύο λεπτά μετά ένα σουτ του Ντεουμί πέρασε μόλις άουτ. Η πίεση της Καραμπούκ αφύπνισε τους παίκτης του Χιμένεθ που βγήκαν και πάλι μπροστά και στο 84' έχασαν νέα μεγάλη ευκαιρία όταν ο Μπέλεκ βγήκε από πλάγια θέση μόνος του με τον Τόμιτς και τελικά σούταρε πάνω του. Τελευταία αξιόλογη φάση του αγώνα μια μακρινή εκτέλεση φάουλ των Τούρκων που προβλημάτισε αδικαιολόγητα των Αραμπατζή ο οποίος μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

ΑΕΚ: Κωνσταντόπουλος (67'Αραμπατζής), Γεωργέας (46'Κοντοές), Καράμπελας (79'Εγγλέζου), Δέλλας (58'Χέλγκασον), Μανωλάς, Μάκος (77'Αγκιριμπά), Καφές (58'Κλοναρίδης), Κάρλος (77'Γκρέιρο), Λαγός (47'Σιαλμάς), Λυμπερόπουλος (55'Λεονάρντο), Γκούντγιονσεν (46'Μπέλεκ).

ΚΑΡΑΜΠΟΥΚΣΠΟΡ: Τόμιτς, Οζγκένκ, Νίκολιτς, Σέριτς, Τότζο, Κεμπέ, Χικμέτ, Ντεουμί, Τασκιράν, Ισά, Γουτσέ.

 




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ