Quantcast
NEWS
3 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Απόρριψη, δικαίωση και... Ντάνι Άλβες!

Η σύντομη -έως τώρα- ποδοσφαιρική διαδρομή του Σωκράτη Τσουκαλά, είναι σχεδόν... βραζιλιάνικη - Με δυσκολίες, απογοητεύσεις, αλλά και ανατροπές  


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Ο μικρός έχει τρέλα με τον Ντάνι Άλβες! Στις λιγοστές φορές που ο Τύπος τον... αναζήτησε, για μια συνέντευξη, δεν έκρυψε ότι ο άσος της Μπαρτσελόνα -κατά γενική ομολογία κορυφαίος δεξιός φουλ μπακ, στον πλανήτη- είναι το απόλυτο ποδοσφαιρικό είδωλό του. Βάζει ψηλά τον πήχη, ο Σωκράτης Τσουκαλάς. Πιο ψηλά, δεν γίνεται! Αν σε κάτι μπορεί να υπερηφανεύεται ότι προσεγγίζει το είδωλό του, είναι ο περιπετειώδης, σχεδόν βραζιλιάνικος τρόπος, με τον οποίο βιώνει τα πρώτα του βήματα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, πριν το Παλέρμο δει, αυτά που δεν έβλεπαν οι ελληνικές ομάδες και πριν η ΑΕΚ, δει... αυτά που είδε το Παλέρμο!

Ο 19χρονος δεξιός μπακ με καταγωγή από την Καλαμάτα (ο αστυνομικός πατέρας του, η μητέρα του και τα δύο του αδέλφια κατοικούν στο Ίλιον) περιπλανήθηκε σε αρκετές ομάδες (Απόλλων Αθ., Ατρόμητος, Ολυμπιακός Λιοσίων, ΑΟ Περιστερίου, Μεικτή Αθηνών) και άκουσε πολλά, αλλά δεν το έβαλε κάτω...

«Πριν από χρόνια οι προπονητές της Ακαδημίας του Ατρόμητου μού είπαν πως δεν κάνω για το επίπεδο της ομάδας τους. Απογοητεύτηκα, αλλά αυτό με πείσμωσε και πιστεύω πως οι κόποι μου δικαιώθηκαν. Στο μυαλό μου έχω μόνο το πώς θα διακριθώ στην Παλέρμο και να κληθώ στην Εθνική, όμως μιλάμε για πολύ υψηλό επίπεδο και ρυθμούς που δεν συναγωνίζονται την Ελλάδα. Εδώ στις προπονήσεις γίνεται... μάχη», εξομολογήθηκε, τον περασμένο Αύγουστο, ο Τσουκαλάς, στο αφιέρωμα που του έκανε το "ΕΘΝΟΣΠΟΡ", για τη μεταγραφή του, στην Ιταλία.

Ορισμένες από τις άγνωστες πτυχές, του νέου αποκτήματος της Ένωσης, τις παρουσιάζουμε μέσα από εκείνο το αφιέρωμα.

Ο σκάουτερ της Ίντερ

Ήταν Κυριακή 11 Απριλίου του 2010, στο δημοτικό γήπεδο Χαλανδρίου, με παρόντα στο γήπεδο σκάουτερ της μεγάλης Ιντερ Μιλάνου. Το άστρο του 19χρονου έλαμψε, αλλά άρεσε στον Ιταλό. Επειδή η Ιντερ είχε κλείσει τις μεταγραφές της, το μήνυμα έφτασε στην Παλέρμο: «Πάρτε τον ανεπιφύλακτα».

Ο Τσουκαλάς υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο και αγωνίστηκε τη σεζόν που τελείωσε στη δεύτερη ομάδα του συλλόγου της Σικελίας, υπό τις οδηγίες του Ροζάριο Περγκολίτσι. Έπαιξε δίπλα σε παίκτες όπως ο μεγάλος Μίκολι με την προοπτική, μόλις αποκτήσει περισσότερες εμπειρίες, να πάρει ευκαιρίες και στην πρώτη ομάδα. Εκεί φιλοδοξεί να μπει σφήνα η ΑΕΚ, ώστε να κλείσει τον παίκτη και να του δώσει ευκαιρίες για καριέρα στη δική της ομάδα.

 

Οι άνθρωποι που τον πίστεψαν

Ο Τσουκαλάς ξεκίνησε από τον Απόλλωνα Αθηνών και σε ηλικία 15 ετών μεταγράφηκε στον Ατρόμητο. Τη σεζόν 2008-09 μέτρησε 14 συμμετοχές με προπονητή τον Σάκη Σάσσαλο στον Ολυμπιακό Λιοσίων στη Δ' Εθνική. Ο Σάσσαλος τον πίστεψε και τον πήρε μαζί του στο Περιστέρι το καλοκαίρι του 2009. Εκείνη τη σεζόν (2009-10) αγωνίστηκε βασικός στο Περιστέρι Α' Κατηγορία, όπως ήταν βασικός και στη μικτή Αθηνών

ΣΑΚΗΣ ΣΑΣΣΑΛΟΣ (προπονητής του στον Ολυμπιακό Λιοσίων και τον ΑΟ Περιστερίου)

«Όταν ήρθε στον Ολυμπιακό, είχε ελλείψεις, αλλά βελτιώθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ο προπονητής των Μικτών Αθήνας Μιχάλης Κάτσικας μου ζήτησε δύο παίκτες και του είπα «πάρε τον Τσουκαλά». Σε όλα τα ματς ήταν βασικός. Στις κατηγορίες αυτές έκανε τη διαφορά. Είναι πολύ ταχυδυναμικός, έχει σίγουρες πάσες και είναι πολύ γρήγορος στην αντίδραση.

Το εντυπωσιακό είναι ότι έχει τρομερή αντίληψη και πως είναι πολύ δεκτικός στην τακτική. Το σκεπτικό του στην προπόνηση είναι απόλυτα επαγγελματικό. Είναι ένα σύγχρονο και πολύ γρήγορο δεξί μπακ χαφ. Εχει πολύ καλές επιστροφές, όταν βγαίνει μπροστά, κάτι που είχε φανεί και στο εργομετρικό που του είχαμε κάνει. Η καρδιοαναπνευστική του συχνότητα είχε εξαιρετικά αποτελέσματα.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να κάνει μια κούρσα και η καρδιά του να έχει πολύ καλή και άμεση επαναφορά. Να ξεκουράζεται η καρδιά του δηλαδή πιο γρήγορα απ' ό,τι σε άλλους παίκτες. Όσο για τον χαρακτήρα του, είναι τέλειος. Κορίτσι που λέμε. Του μιλάς και βάζει το κεφάλι κάτω».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΠΡΑΤΖΗΣ (προπονητής ΑΟ Περιστερίου)

«Παίζει τόσο ως δεξί μπακ όσο και ως δεξί χαφ. Η θέση του για να παίξει σε μεγάλη ομάδα είναι κατά την άποψή μου το δεξί μπακ. Έχει όλα τα στοιχεία που χρειάζεται ένα σύγχρονο μπακ. Πολύ καλός στα αμυντικά του καθήκοντα, κάτι απαραίτητο για δεξί μπακ, με πολύ καλές προωθήσεις. Ο σωματότυπός του είναι εξαιρετικός για τη θέση του, καθώς έχει ύψος 1,80 μ.

Είναι ένα παιδί με μυαλό, αντίληψη, τεχνική, ταχύτητα και δύναμη. Έχει όλα τα στοιχεία που χρειάζεται ο σύγχρονος δεξιός μπακ. Όλη τη χρονιά πέρυσι αγωνιζόταν ως βασικός. Στην ομάδα μας έπαιζε και ως δεξιός χαφ, αλλά θεωρώ πως η κατάλληλη θέση γι' αυτόν είναι δεξί μπακ. Είναι πολύ καλό παιδί και ο χαρακτήρας του θα τον βοηθήσει. Είναι μετρημένος, ξέρει τι θέλει και ακούει. Του εύχομαι καλή επιτυχία. Είναι κάτι που του ευχόμαστε όλοι. Να ξέρετε πως ο ΑΟ Περιστερίου δεν πήρε λεφτά από την Παλέρμο για την ολοκλήρωση της μεταγραφής».

 




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ