Τα πρώτα δείγματα της Εθνικής δόθηκαν, αναμένονται όμως τα καλύτερα. Πιο δυνατά τεστ, δυνατότητα για εξαγωγή καλύτερων συμπερασμάτων, πιο ιδανικές συνθήκες αγώνων εν όψει πάντα του Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας. Για τα φιλικά με τη Ρουμανία λοιπόν, μίλησε ο ένας εκ των συνεργατών του Γιόνας Καζλάουσκας. Ο Δημήτρης Πρίφτης παρέθεσε την δική του οπτική γωνία στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης (ΣΕΠΚ), λέγοντας πως «βρισκόμαστε στη μέση της προετοιμασίας κι είμαστε σε ένα στάδιο μετάβασης από την ποσότητα στην ποιότητα».
Για τις φιλικές αναμετρήσεις που έπονται ο ασίσταντ κόουτς της Εθνικής τόνισε ότι «τα φιλικά θα μας βοηθήσουν να σταθεροποιήσουμε και να φιλτράρουμε τα αμυντικά και επιθετικά μας συστήματα και να βγάλουμε κάποια πρώτα συμπεράσματα. Τα δύο φιλικά με τη Ρουμανία δεν προσφέρονται για ασφαλή συμπεράσματα, αλλά ήταν μια καλή εισαγωγή στους αγωνιστικούς ρυθμούς, στους οποίους πρέπει να αρχίσει να μπαίνει η ομάδα.
Προοδευτικά και μέσα από τα επόμενα φιλικά, στα οποία θα αυξάνεται ο συντελεστής δυσκολίας λόγω δυναμικότητας των αντιπάλων, θα μπορέσουμε να φορμαριζόμαστε και να μπαίνουμε σε πραγματικές συνθήκες Ευρωμπάσκετ.
Αναφορικά με το επίπεδο που βρίσκεται αυτή τη στιγμή το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ανάφερε πως «η ομάδα μέχρι στιγμής έχει δουλέψει πάρα πολύ καλά, με μεγάλη σοβαρότητα και συνέπεια κι όλοι οι παίκτες έχουν ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του προπονητή. Σιγά-σιγά μπαίνουμε και σε ρυθμούς μελέτης των αντιπάλων, ώστε να βρεθούμε 100% έτοιμοι στο κομμάτι της τακτικής».
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
