Ακόμα ένα πλήγμα έδωσε ο οίκος Moody's στην ελληνική οικονομία καθώς υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα οκτώ ελληνικών τραπεζών, μετά την τριπλή υποβάθμιση του Ελληνικού Δημοσίου.
Συγκεκριμένα, υποβάθμισε την Εθνική Τράπεζα σε B3 από Ba3, την Eurobank σε B3 από Ba3, την Alpha Bank σε B3 από Ba3, την Τράπεζα Πειραιώς σε B3 από Ba3, την ATEbank σε B3 από B1, την Attica Bank σε B3 από B1, την Εμπορική Τράπεζα σε B1 από Baa3 και την Γενική Τράπεζα σε B1 από Baa.
Οι υποβαθμίσεις αυτές ακολουθούν την τριπλή υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης του Ελληνικού Δημοσίου σε Caa1 από B1, τη χαμηλότερη βαθμολογία στον κόσμο μετά τον Ισημερινό.
Οι αξιολογήσεις αυτές ενδέχεται να υποβαθμιστούν ξανά, καθώς το outlook είναι αρνητικό.
Ο οίκος επικαλέστηκε τις αυξημένες πιθανότητες αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
