Την δίψα του για την κατάκτηση ενός τίτλου με την φανέλα του Αρη εξέφρασε στο «Aris fm» ο Νέτο. Ο Βραζιλιάνος άσος μίλησε για την χρονιά που πέρασε στην Ελλάδα, την βράβευσή του στην καλύτερη 18άδα, αλλά και τους δύο χαμένους τελικούς με τον Άρη.
Αναλυτικά όσα είπε ο Νέτο:
Για την βράβευσή του στην καλύτερη 18άδα του πρωταθλήματος: «Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος για την βράβευση αυτή, η οποία ήρθε μέσα από σκληρή δουλειά και κόπο. Σίγουρα πολύ σημαντική ήταν η συμβολή του τεχνικού τιμ και των συμπαικτών μου. Θα ήθελα ακόμη να ευχαριστήσω τον κόσμο που με ψήφισε».
Για την τοποθέτησή του στην μεσαία γραμμή: «Η αλήθεια είναι ότι μου αρέσει γενικά να βρίσκομαι στον αγωνιστικό χώρο, όπως σε όλους τους ποδοσφαιριστές. Η χρονιά εξελίχθηκε πολύ καλά για μένα σε αυτή τη θέση. Δεν θα είχα πρόβλημα να συνεχίσω αγωνιζόμενος στη μεσαία γραμμή, εφόσον αυτή η θέση μου δίνει τη δυνατότητα να βάζω γκολ κα να βοηθάω την ομάδα μου».
Για την αρνητική κριτική: «Δεν έχω να δώσω κάποια απάντηση σε αυτούς που ασκούν κατά καιρούς κριτική με άσχημο τρόπο. Γνωρίζω πως όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά για μένα και δεν κάνω μια καλή εμφάνιση, υπάρχουν πάντα κάποιοι καλοθελητές , που βγαίνουν και λένε για παράδειγμα πως δεν έχω όρεξη να παίζω . Από την άλλη σε μια καλή μου εμφάνιση οι ίδιοι θα μου δώσουν συγχαρητήρια. Είμαι αφοσιωμένος στην δουλειά μου και στόχο έχω, σε συνεργασία με τους συμπαίκτες μου, να βοηθάω την ομάδα μου».
Για την προσωπική του απόδοση και την πορεία του Αρη: «Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα. Δεν έχει καμία ουσία το να κοιτάζω την δική μου προσπάθεια, εάν το σύνολο δεν έχει πετύχει τους στόχους του. Θέλαμε πολύ η ομάδα να φτάσει ψηλά, να αγωνιστεί στα play offs και να αγωνιστεί την επόμενη χρονιά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Ελπίζω τα φετινά λάθη να μας γίνουν μάθημα και να μην τα επαναλάβουμε ώστε να μπορέσουμε την επόμενη σεζόν να διεκδικήσουμε με αξίωση τη θέση μας στην Ευρώπη. Μόνος του κάποιος δεν κάνει τίποτα. Η ουσία είναι να αναδεικνύεσαι μέσα από την ομάδα».
Για το γεγονός ότι είναι από τους παλαιότερους παίκτες στην ομάδα: «Σίγουρα αυτό με κάνει να νιώθω μεγάλη ευθύνη. Η ομάδα έχει έναν Ελληνα προπονητή που δουλεύει σκληρά, και διαθέτει πολλούς Ελληνες παίκτες που γνωρίζουν καλά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Κάθε καλοκαίρι παρατηρώ ότι η ομάδα κάνει καλό σχεδιασμό, προσέχει πολύ στις μεταγραφές. Δυστυχώς κάποιοι παίκτες δεν μπόρεσαν να εγκλιματιστούν και να δέσουν με την ομάδα.
Στο σημείο αυτό νομίζω ότι θα παίξει ιδιαίτερο ρόλο στο φετινό πρωτάθλημα και η δική μας εμπειρία. Θα πρέπει ως παλιότεροι παίκτες να βοηθήσουμε του νεότερους να ενταχθούν πλήρως στο σύνολο κα να βοηθήσουμε την ομάδα να επιτύχει τους στόχους της».
Για τις προσωπικές του φιλοδοξίες: «Έχω χάσει ήδη δυο τελικούς με την ομάδα κόντρα σε Ολυμπιακό και σε Παναθηναϊκό. Αυτό μου προκαλεί πίκρα. Για να νιώσω ολοκληρωμένος σαν ποδοσφαιριστής αυτό που θέλω είναι η κατάκτηση ενός τίτλου με τον Αρη. Νομίζω πως φέτος μπορούμε να το πετύχουμε. Δεν ξέρω τι τίτλος θα είναι αυτός, απλά θέλω ένα τίτλο.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
