Quantcast
NEWS
7 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

«Να αλλάξει η ΕΠΟ, αλλιώς ούτε ευρώ»

Ο Νικητιάδης έστειλε σαφής προειδοποίηση προς την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και κάλεσε όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους- Τι είπε ο Πιλάβιος  

Περίπου 1.5 ώρα κράτησε η συνάντηση που είχε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Νικητιάδης με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, και τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Παναγιώτη Μπιτσαξή με αφορμή τα όσα συνέβησαν το Σάββατο στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο Νικητιάδης ξεκαθάρισε πως αν η ΕΠΟ δεν αλλάξει το πειθαρχικό δίκαιο θα κοπεί κάθε επιχορήγηση από την Πολιτεία.

Αναλυτικά ο κύριος Νικητιάδης τόνισε: " Δηλώσαμε κατηγορηματικά και ζητήσαμε άμεση σύγκλιση για αλλαγή του πειθαρχικού δικαίου. Εάν δεν πραγματοποιηθεί η πολιτεία θα σταματήσει κάθε χρηματοδότηση προς το ποδόσφαιρο. Κάναμε σαφές ότι πρέπει να υπάρχουν διατάξεις για ρίψη κροτίδων, για την είσοδο οπαδών στους αγωνιστικούς χώρους, για τα επεισόδια και θα πρέπει για όλα αυτά να προβλέπονται βαριές ποινές. Ποινές που θα αποκλείουν ομάδες από το πρωτάθλημα, θα αφαιρούν βαθμούς και θα μειώσουν 6 με 9 πόντους. Να προβλέπει ακόμα και υποβιβασμό ομάδων εάν χρειαστεί. Ζητάμε το νέο πειθαρχικό δίκαιο να προβλέπει και αποκλεισμούς από ευρωπαϊκές διοργανώσεις των ομάδων που δεν συμμορφώνονται. Η πολιτεία παράλληλα έχει στόχο να έρθει σε επαφή με τους προέδρους οι ομάδες των οποίων αγωνίζονται σε κρατικά γήπεδα, προκειμένου να τους γίνει γνωστό ότι εάν υπάρχουν επεισόδια θα καταγγέλλεται η σύμβαση και μετά ...να βρουν γήπεδα να παίξουν. Η πολιτεία θα έρθει σε επαφή με τον ΟΠΑΠ και την ΕΡΤ ταυτόχρονα, ούτως ώστε εάν η ΕΠΟ δεν αλλάξει το πειθαρχικό δίκαιο, θα κλείσει η κάνουλα και από (ΟΠΑΠ-ΕΡΤ). Δεν θα πηγαίνει ούτε ένα ευρώ για να χρηματοδοτούμε ένα ποδόσφαιρο που μας ντροπιάζει. Πρέπει να δηλώσουμε παράλληλα ότι μέσα στο Ιούνιο θα δοθεί το νέο νομοσχέδιο που προβλέπονται οι νέες ποινές Θέλουμε να βάλουμε ένα θεμέλιο για να εντοπίσουμε την βία στα γήπεδα που δημιουργείται από 2000 οπαδούς που κάνουν πολύ κόσμο να μην πάει στο γήπεδο. Ο ΟΠΑΠ και η ΕΡΤ ενισχύει το ποδόσφαιρο οικονομικά, εάν δεν αλλάξει όμως το πειθαρχικό δίκιο της ΕΠΟ, τότε θα τελειώσουν τα χρήματα. Μας διαβεβαίωσε η ΕΠΟ ότι θα γίνει στις 3 Ιουνίου μια συνάντηση και την αναμένουμε με προσοχή. Θέσαμε ως όρους να αλλάξει το πειθαρχικό δίκαιο για το επόμενο πρωτάθλημα. Η πολιτεία θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα που απαιτούνται για να γίνει ο τελικός του Κυπέλλου μπάσκετ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, αλλά και τα πλέι οφ. Ήμουν κατηγορηματικός, εάν δεν αλλάξει η ΕΠΟ το πειθαρχικό δίκαιο δεν θα δώσουμε ούτε ένα ευρώ. Θα φέρουμε το νέο νομοσχέδιο για να αντιμετωπίσουμε κατά μέτωπο την βία. Θα το πολεμήσουμε, θα βάλουμε το μαχαίρι στο κόκκαλο".

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης: "Πρέπει να βρεθεί τρόπος για να μείνουν εκτός γηπέδων οι φωτοβολίδες και τα βεγγαλικά. Να υπάρχει κοινή τιμωρία για τα επεισόδια που χαρακτηρίζονται είτε ευρείας κλίμακας, είτε εκτεταμένα και να υπάρχουν αυτόματοι κανονιστικοί μηχανισμοί στο θέμα διακοπής αγώνων".

 

 




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ