Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Έσπασε το ρόδι με Τζιμπούρ

Πρώτη νίκη για την περίοδο 2009-10, με γκολ του «τρομοκράτη» η ΑΕΚ, 1-0 τον Πανιώνιο. Λεπτό προς λεπτό το φιλικό παιχνίδι της Ένωσης στη Νέα Σμύρνη εδώ. Παραλειπόμενα από το ματς


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Των Αλ.Λυμπέρη, Κ.Φώτη

Πολύ κακή στο πρώτο μέρος και εμφανώς βελτιωμένη στο δεύτερο, η ΑΕΚ επικράτησε με 1-0 του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη, στο πρώτο φιλικό τεστ επί ελληνικού εδάφους, πετυχαίνονται παράλληλα και την πρώτη της νίκη στους μέχρι τώρα αγώνες της. Σκόρερ ο Ράφικ Τζιμπούρ λίγο πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Δοκάρι ο Μπέρνς στην επανάληψη. Οι απουσίες των Ίσμαελ Μπλάνκο και Νάτσο Σκόκο δεν μπορούν να δικαιολογήσουν σε καμία περίπτωση την εμφάνιση του πρώτου μέρους. Μία δικαιολογία θα μπορούσε να είναι η κούραση των ποδοσφαιριστών, από το βαρύ πρόγραμμα της προετοιμασίας, αλλά και αυτό δεν δίνει ελαφρυντικά στους «κιτρινόμαυρους» για την εικόνα τους στο πρώτο 45λεπτο. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς επέλεξε το 4-4-2, με τους Σάχα κάτω από τα δοκάρια, δεξιά τον Κουτρομάνο, αριστερά τον Καράμπελα και κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Μαϊστόροβιτς, Κυργιάκο. Στα αμυντικά χαφ έπαιξαν οι Μάκος, Καφές, αριστερά ο Ιορντάκε, δεξιά ο Μαντούκα και στην κορυφή της επίθεσης οι Τζιμπούρ, Παυλής.

Η Ένωση μπήκε αρκετά καλά στο παιχνίδι και στο πρώτο δεκάλεπτο έφτασε με αξιώσεις στα καρέ του Πανιωνίου, αλλά ως εκεί. Από κει και πέρα δεν λειτούργησε τίποτα. Η αμυντική λειτουργία δεν πήγε καθόλου καλά, καθώς κανείς από τους αμυντικούς (εκτός του Κουτρομάνου) δεν βρισκόταν σε καλή μέρα. Αποτέλεσμα τα εύκολα λάθη που έβγαζαν τους «κυανέρυθρους» σε συνεχείς αντεπιθέσεις. Οι Μαϊστόροβιτς και Κυργιάκος έδειξαν να έχουν πρόβλημα απέναντι στον ταχύτατο Ριέρα (μόνιμη πηγή κινδύνου) και τον Μπάλαμπαν να δείχνει ότι ξέρει πολύ καλά την θέση του, έφταναν συχνά πυκνά στα καρέ της Ένωσης, που αν δεν είχε τον Σάχα σε καλή μέρα, θα είχε μείνει πολύ γρήγορα πίσω στο σκορ. Τα ακραία μπακ για ακόμα μία φορά δεν βοήθησαν όπως αρμόζει στο σύστημα, με τον Καράμπελα να συνεχίζει να παίζει «τρακαρισμένος». Ο Κουτρομάνος πήρε σίγουρα περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες, αλλά η συνολική του εικόνα απλά κρίνεται θετική

Όσο για το μόνιμο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ομάδα… παρέμεινε. Τζιμπούρ και Παυλής δεν κατάφεραν να τροφοδοτηθούν όπως θα έπρεπε, «φωνάζοντας» ουσιαστικά ότι η ομάδα χρειάζεται έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή. Βέβαια ρόλο σε αυτό έπαιξε και η γρήγορη αντικατάσταση του Παντελή Καφέ, με τον Ενσαλίβα που πήρε την θέση του, να δείχνει ότι δεν μπορεί να βοηθήσει δημιουργικά. Το ίδιο και ο Γρηγόρης Μάκος, ο οποίος κατά κύριο λόγο κοίταγε τα ανασταλτικά του καθήκοντα και εν συνεχεία το δημιουργικό μέρος.

Στα θετικά του πρώτου μέρους συγκαταλέγεται η παρουσία τριών παικτών (εκτός του Σάχα). Ο Γκουστάβο Μαντούκα έκανε μία ακόμα εξαιρετική εμφάνιση. Ήταν αυτός που έπαιρνε συνέχεια την μπάλα στα πόδια του και μοίραζε, άλλαζε το παιχνίδι, έπαιρνε ατομικές προσπάθειες πάνω του και ήταν αυτός που έδωσε την εξαιρετική μπαλιά στον Παυλή, πριν ο δεύτερος βγάλει την ασίστ στον Τζιμπούρ για το γκολ. Θετική ήταν και η παρουσία του Ιορντάκε, ο οποίος αν και εξακολουθεί να δείχνει «βαρύς», βελτίωσε τον «ατομισμό» που είχε παρουσιάσει στην Αυστρία και δείχνει να προσαρμόζεται με τα «θέλω» του Μπάγεβιτς. Ο τρίτος της παρέας που έκλεψε τις εντυπώσεις, ήταν αναμφίβολα ο Μιχάλης Παυλής. Δεν είναι μόνο η σέντρα του γκολ, αλλά όλες οι κινήσεις που έκανε μέσα στο γήπεδο, αποδεικνύουν ότι έχει θέση στην ομάδα. Άλλωστε σε όσες καλές φάσεις δημιούργησε η ΑΕΚ στο πρώτο μέρος, ο Παυλής ήταν πρωταγωνιστής

Αισθητά βελτιωμένη

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς επέλεξε να μην αλλάξει όλη την ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο, διατηρώντας τους περισσότερους «κιτρινόμαυρους» που αγωνίστηκαν στο πρώτο μέρος. Μοναδική προσθήκη αυτή του Χουανφράν, που πήρε την θέση του Ιορντάκε, με τον Καράμπελα να χρησιμοποιείται ως αριστερός χαφ. Η εικόνα της ομάδας άλλαξε προς το καλύτερο, στο ανασταλτικό κομμάτι μόνο. Μάκος και Ενσαλίβα κέρδισαν την μάχη της μεσαίας γραμμής και «κλείδωσαν» έτσι τα ατού του Πανιωνίου και κυρίως τον Κουμορτζί. Το μεγαλύτερο πρόβλημα του πρώτου μέρους, που ήταν η αριστερή πτέρυγα, διορθώθηκε με την είσοδο του Χουανφράν, που αμυντικά αποτελεί τον πιο αξιόπιστο πλάγιο μπακ που διαθέτει ο Μπάγεβιτς, ενώ Κυργιάκος και Μαϊστόροβιτς σταθεροποίησαν την απόδοση τους. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο Σάχα να είναι απλός παρατηρητής στο μεγαλύτερο διάστημα του β’ ημιχρόνου.

Οι πολλές αλλαγές και των δύο πάγκων, μετά το 60 λεπτό, έριξαν τον πολύ καλό ρυθμό που είχε το ματς στην πρώτη ώρα του, ενώ παράλληλα ανέδειξαν για μία ακόμα φορά το ταλέντο του Γιαχάγια. Ο Γκανέζος που πέρασε στην θέση του Μάκου, έδειξε ότι είναι τόσο χρήσιμο εργαλείο, που δύσκολα θα πρέπει να βγαίνει από το ενδεκάδα. Η είσοδος του βοήθησε και τον Ενσαλίβα να ανέβει, ενώ Μπέρνς και Ντιούφ που μπήκαν αργότερα στο ματς, ένιωσαν πιο απελευθερωμένοι στο επιθετικό τους κομμάτι. Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που η ΑΕΚ ήταν κυρίαρχη στο δεύτερο ημίχρονο, χάνοντας δύο κλασικές ευκαιρίες για γκολ, πρώτα με τον Μαντούκα, με το σουτ του να αποκρούεται τελευταία στιγμή πριν καταλήξει στα δίχτυα, ενώ η ΑΕΚ έχασε μία ακόμα μεγάλη ευκαιρία, με τον Μπέρνς να πιάνει την κεφαλιά (πάλι ο Μαντούκα την σέντρα) αλλά η μπάλα να σταματάει στο κάθετο δοκάρι της εστίας.

Όσον αφορά το δημιουργικό μέρος, μέχρι και την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο του Παναγιώτη Ταχτσίδη, η ΑΕΚ εξακολουθούσε να παίζει με μακρινές μπαλιές (Κυργιάκος-γέμισμα… και πάλι το ίδιο). Η είσοδος του πιτσιρικά έδωσε την ώθηση που χρειαζόταν η ομάδα και από εκείνη την στιγμή και μετά η Ένωση έφτανε με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Μπέλιτς, Μανιάτης, Ουέλινγκτον, Όμο, Σιόβας, Κουμόρτζι (76’ Γουνδουλάκης), Νικολάου, Σκούφαλης (55’ Αναστασόπουλος), Κοντοχρήστος (79’ Τζαβέλλας), Ριέρα, Μπάλαμπαν (67’ Σίμωσης).

ΑΕΚ: Σάχα, Κουτρομάνος (85’ Γεωργέας), Καράμπελας (65’ Ντιούφ), Μαϊστόπροβιτς (74’ Ζεράλντο), Κυργιάκος (89’ Μανωλάς), Καφές (25’ Ενσαλίβα), Μάκος (62’ Γιαχάγια), Μαντούκα (83’ Γκέντσογλου), Ιορντάκε (46’ Χουανφράν), Τζεμπούρ (67’ Ταχτσίδης), Παυλής (59’ Μπερνς).

Μικρά-Μικρά

*Στις 17.35 έφτασε η αποστολή της ΑΕΚ στη Νέα Σμύρνη και αμέσως οι ποδοσφαιριστές έκαναν την εμφάνιση τους στον αγωνιστικό χώρο. Πρώτος μπήκε στο γήπεδο ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς, ενώ τελευταίοι ήταν το τεχνικό και ιατρικό επιτελείο της Ένωσης. Πέντε λεπτά νωρίτερα είχε προσέλθει και η αποστολή του Πανιωνίου.

*Κατά την είσοδο της ΑΕΚ στον αγωνιστικό χώρο, ο Ράφικ Τζιμπούρ είχε θερμή χειραψία με πρώην συμπαίκτες του, που βρισκόντουσαν και εκείνη την ίδια ώρα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Το ίδιο βέβαια συνέβη και με τον Γρηγόρη Μάκο, που μόλις πριν από ενάμιση μήνα άλλαξε στρατόπεδο, αλλά και με τον Ταμαντανί Ενσαλίβα, που βρίσκεται στην ομάδα δύο χρόνια.

*Στις 17.55 ο Ντούσαν Μπάγεβιτς κάλεσε στα αποδυτήρια τους ποδοσφαιριστές του στα αποδυτήρια.

*Μία ώρα πριν την πρώτη σέντρα του ματς, οι τέσσερις διαιτητές μπήκαν στο γήπεδο για να επιθεωρήσουν τον αγωνιστικό χώρο

*Η ζέστη που επικρατεί αυτή την περίοδο στην πρωτεύουσα, σε συνδυασμό με το μεγάλο κύμα αδειών αυτής της περιόδου, δεν έφεραν πολύ κόσμο στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης. Βέβαια θα πρέπει να τονιστεί ότι στο φιλικό τεστ των δύο ομάδων υπάρχουν οπαδοί μόνο των γηπεδούχων.

*Στις 18.12 βγήκαν στο γήπεδο για το καθιερωμένο ζέσταμα οι τερματοφύλακες του Πανιωνίου.

*Στις 18.18 έκαναν την εμφάνιση τους στον αγωνιστικό χώρο ο Σλόμπονταν Σούιτσα με τους Σάχα και Αραμπατζή

*Στις 18.25 βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

*Έντονες ήταν οι αποδοκιμασίες των οπαδών που βρίσκονται στις κερκίδες, προς τον Γρηγόρη Μάκο, κατά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο. Κάτι λίγα «γαλλικά» άκουσε και ο Ράφικ Τζιμπούρ.

*Στα επίσημα του γηπέδου βρίσκεται και ο πρώην σκάουτερ της Ένωσης, Κώστας Τσάνας

*Αυτά που άκουσε ο Γρηγόρης Μάκος κατά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο, δεν ήταν τίποτα μπροστά σε όσα συνέβησαν κατά την παραμονή του στο γήπεδο για το ζέσταμα. Ο κόσμος του Πανιωνίου μόνιμα αποδοκίμαζε έντονα τον νυν άσο της ΑΕΚ με αποκορύφωμα την στιγμή που ο αμυντικός μέσος έμπαινε στα αποδυτήρια για να βάλει την εμφάνιση του. Αντίθετα, την αποθέωση γνώρισε ένας άλλος πρώην «κυανέρυθρος». Ο Ταμαντανί Ενσαλίβα χειροκροτήθηκε από τον κόσμο και ανταπέδωσε. Κάποια λίγα χειροκροτήματα κέρδισε και ο Ράφικ Τζιμπούρ, παρά τα όσα άκουσε στην πρώτη του εμφάνιση.

*Δέκα λεπτά πριν από την σέντρα του αγώνα οι δυο ομάδες εισήλθαν στα αποδυτήρια για να φορέσουν τις εμφανίσεις τους, πριν από την σέντρα του ματς




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ