Μετά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις των Ισραηλινών στο Ιράν, το Ισραήλ βρίσκεται σε κατάσταση πολέμο και Τζέιλεν Χόαρντ συγκλόνισε, περιγράφοντας όσα ζει στη χώρα.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε, στη γαλλική εφημερίδα Equipe, ο Γάλλος φόργουορντ της Μακάμπι Τελ Αβίβ τόνισε: "Παίζω εκεί τέσσερα χρόνια και νιώθω αποδεκτός. Έχω ζήσει ξανά παρόμοιες καταστάσεις. Είναι σοκαριστικό, σειρήνες, καταφύγια, συνεχείς μετακινήσεις. Φέτος, το να παίξουμε ξανά μπροστά στο κοινό μας, έστω και για λίγο, ήταν κάτι μοναδικό. Είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα και προτιμώ να μην παίρνω θέση".
Για την εξαφάνιση του αδελφού του, στις αρχές Μαρτίου: "Εκείνη τη στιγμή είχαν περάσει μόλις λίγες ώρες. Δεν είχα συνειδητοποιήσει τι συνέβαινε. Ένα κομμάτι μου έλεγε πως δεν είναι κάτι σοβαρό, ότι απλώς ήταν ακόμη στο αεροδρόμιο και δεν ήθελε να πάρει το αεροπλάνο. Γι’ αυτό κατάφερα να παίξω. Ανησυχούσα, αλλά πίστευα ότι θα τον βρούμε. Μετά το παιχνίδι έμαθα ότι η κατάσταση ήταν πιο ανησυχητική και τότε με επηρέασε πολύ περισσότερο".
Για το πώς έμαθε τα νέα: "Μου ανακοινώθηκαν πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Είχα μάθει επίσης ότι η ομάδα θα μεταφερθεί στο Βελιγράδι. Όλα αυτά μέσα σε λίγες ημέρες. Αποφάσισα να επιστρέψω στο σπίτι μου, κοντά στο Μονπελιέ, αντί να πάω κατευθείαν στη Σερβία. Έπρεπε να είμαι δίπλα στην οικογένειά μου. Ήταν υπερβολικά έντονο συναισθηματικά. Οι σκέψεις σε κατακλύζουν. Νιώθεις ανήμπορος".
Για το διάστημα αναμονής: "Προσπαθούσα να τον καλέσω, αλλά έβλεπα ότι τα μηνύματα δεν έφταναν. Δεν μπορώ να περιγράψω τι περνούσε από το μυαλό μου. Ήμουν σε σοκ. Προσπαθούσαμε να κρατήσουμε το ηθικό μας, να πιστέψουμε σε μια θετική εξέλιξη. Παίρναμε συνεχώς νέα από τον πατέρα μας, που τον αναζητούσε στο Σικάγο. Δεν ξέρεις τι να κάνεις, παρά μόνο να προσεύχεσαι και να ελπίζεις ότι κάποιος θα τον αναγνωρίσει. Αποφασίσαμε να δημοσιοποιήσουμε την εξαφάνιση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η ανταπόκριση ήταν τεράστια. Ο Γιαμπουσέλε βοήθησε πολύ, είχε επαφές με την αστυνομία. Και ο Γουεμπανιάμα κινητοποιήθηκε. Συγκινήθηκα βαθιά από αυτή τη στήριξη. Λίγες ημέρες μετά, η μητέρα μου πήγε στις ΗΠΑ και ήταν δίπλα του στο νοσοκομείο όταν βρέθηκε".
Για το πώς έμαθε ότι ο αδελφός του είναι καλά: "Ήμουν μόνος στο δωμάτιό μου. Μου έστειλε μήνυμα η μητέρα μου ότι τον βρήκαν. Ήταν μόνος κάπου στην πόλη. Ο πατέρας μου πήγαινε να τον βρει. Μετά από ημέρες στο κρύο, δεν μπορούσε να περπατήσει. Τα πόδια του είχαν υποστεί σοβαρή ζημιά. Σήμερα νιώθουμε ανακούφιση. Ήμουν ταυτόχρονα χαρούμενος και λυπημένος, σκεπτόμενος τι είχε περάσει μόνος του. Δεν τον έχω δει ακόμη από κοντά, αλλά μιλάμε στο τηλέφωνο. Δεν ξέρω ακριβώς τι συνέβη και δεν θέλω να τον πιέσω. Το σημαντικό είναι ότι είναι μαζί μας".
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

