Στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, η Μάντσεστερ Σίτι, για την απόκτηση των Σεμένιο και Γκουέχι, ξόδεψε, συνολικά, 84 εκατομμύρια λίρες. Στη λίστα με τις καθαρές δαπάνες, για μεταγραφές, η ομάδα είναι έβδομη, γεγονός το οποίο ο Πεπ Γκουαρδιόλα σχολίασε με χιουμοριστικό τρόπο.
Σε συνέντευξη Τύπου, ενόψει του δεύτερου ημιτελικού με τη Νιούκαστλ για το Carabao Cup (League Cup), ο Καταλανός τεχνικός τόνισε: "Είμαι λίγο εκνευρισμένος και λυπημένος, γιατί στο καθαρό ισοζύγιο μεταγραφών τα τελευταία πέντε χρόνια, είμαστε έβδομοι στην Premier League. Θέλω να είμαστε πρώτοι, δεν καταλαβαίνω γιατί ο σύλλογος δεν ξοδεύει περισσότερα, είμαι λίγο γκρινιάρης μαζί τους.
Όμως, όπως κερδίζαμε στο παρελθόν επειδή ξοδεύαμε πολλά, έτσι τώρα έξι ομάδες είναι αυτές που πρέπει να κατακτούν Premier League, Champions League και FA Cup, γιατί ξόδεψαν περισσότερα τα τελευταία πέντε χρόνια. Αυτά είναι γεγονότα. Δεν είναι άποψη.
Μπορείς να πεις μια άποψη, όπως αν παίξαμε καλά ή άσχημα απέναντι στην Τότεναμ, μπορούμε να συμφωνήσουμε ή να διαφωνήσουμε. Αλλά αυτά είναι γεγονότα. Καλή τύχη στις έξι ομάδες που βρίσκονται μπροστά μας. Πάμε, περιμένω, καλή ατάκα ε;".
Οι ομάδες με την καθαρή δαπάνη (εκατ. ευρώ) τα τελευταία πέντε χρόνια σύμφωνα με το Transfermarkt
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 768.1
Άρσεναλ 768.1
Τσέλσι 755.2
Τότεναμ 665.8
Νιούκαστλ 491.8
Λίβερπουλ 487.2
Μάντσεστερ Σίτι 459.4
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

