Δραματικό ήταν το φινάλε της League Phase του Europa League. Η Ρόμα με την ισοπαλία της στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό (1-1) κλείδωσε την οκτάδα, πετώντας εκτός στην ισοβαθμία (16 πόντοι) την Γκενκ, η οποία επικράτησε 2-1 με ανατροπή της Μάλμε με νικητήριο γκολ του Καρέτσα.
Η Λιόν με το 4-2 επί του ΠΑΟΚ πήρε την πρώτη θέση, αφήνοντας πίσω της στην ισοβαθμία (21 πόντοι) την Άστον Βίλα, η οποία έκανε επική ανατροπή, νικώντας 3-2 την Ζάλτσμπουργκ, με τους Αυστριακούς με τη σειρά τους να μένουν εκτός συνέχειας!
Εκτός και η Γιουνγκ Μπόις, η οποία λύγισε με 3-2 στην έδρα της Στουτγάρδης και λόγω του άσχημου συντελεστή της (-6) τερμάτισε 25η, με την Μπραν να μπαίνει στην 24άδα χάρη στο -2 που έχει για συντελεστή, παρά την ήττα της με 1-0 από τη Στουρμ Γκρατς!
Στην πρώτη οκτάδα τερμάτισαν τόσο η Μίντιλαντ όσο και η Μπέτις, με τους Δανούς να επικρατούν 2-0 της Ντινάμο Ζάγκρεμπ που κατάφερε να προκριθεί ως προτελευταία, ενώ οι Ισπανοί νίκησαν με 2-1 τη Φέγενορντ. Πόρτο, Μπράγκα και Φράιμπουργκ ήταν οι άλλες τρεις της οκτάδας που περνάνε απευθείας στους «16» της διοργάνωσης.
Ευρεία νίκη για τη Νότιγχαμ Φόρεστ η οποία επικράτησε με το εμφατικό 4-0 της Φερεντσβάρος ενώ η Μπολόνια πέρασε… αέρα από τη Σερβία, νικώντας με 3-0 την Μακάμπι Τελ Αβίβ.
Τέλος, στην 24άδα μπήκαν και προκρίθηκαν στα νοκ-άουτ τόσο η Σέλτικ, όσο και η Λουντογκόρες. Οι Σκωτσέζοι επικράτησαν με 4-2 σε ένα φοβερό ματς της Ουτρέχτης, ενώ οι Βούλγαροι λύγισαν με 1-0 τη Νις που απογοήτευσε στη League Phase με μόλις 3 πόντους!
Οι αγώνες
AΣΤΟΝ ΒΙΛΑ – ΖΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ: 3-2
ΒΑΣΙΛΕΙΑ – ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΠΛΖΕΝ: 0-1
ΜΙΝΤΙΛΑΝΤ – ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ: 2-0
ΓΚΟΟΥ ΑΧΕΝΤ ΙΓΚΛΣ – ΜΠΡΑΓΚΑ: 0-0
ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΜΠΟΛΟΝΙΑ: 0-3
ΝΟΤΙΓΧΑΜ ΦΟΡΕΣΤ – ΦΕΡΕΝΤΣΒΑΡΟΣ: 4-0
ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ – ΓΙΟΥΝΓΚ ΜΠΟΙΣ: 3-2
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

