Μετά το τέλος του αγώνα με τον ΟΦΗ κι ενώ η ομάδα όδευε πλέον προς τη φισούνα ο Λάζαρος Ρότα άκουσε να τραγουδούν ρυθμικά το όνομα του από τη Θύρα 40. Σήκωσε το κεφάλι, χαιρέτισε και ευχαρίστησε τον κόσμο για την αναγνώριση.
Σε αυτό τον μαραθώνιο που ήδη έχει τρέξει η ΑΕΚ με 31 επίσημα ματς από τον Ιούλιο έως τώρα ο Ρότα έχει πετύχει κάτι καταπληκτικό. Παίζοντας στην ιδιαίτερα απαιτητική θέση του μπακ, σε ένα σύστημα που ζητά μεγάλη συμμετοχή στο επιθετικό παιχνίδι, ο Ρότα έχει ήδη 27 συμμετοχές. Από τα συνολικά 2820 επίσημα λεπτά (χωρίς να υπολογίζουμε καθυστερήσεις) που έχει αγωνιστεί η ΑΕΚ ο «βιονικός» μπακ της Ένωσης έχει παίζει τα 2429. Έχει ως τώρα «χάσει» μόλις 391 λεπτά.
Απίστευτο πραγματικά αν υπολογίσουμε την καταπόνηση που δημιουργεί η θέση, το πόσο πυκνό ήταν το πρόγραμμα της ΑΕΚ αλλά και πόσο απαιτητικά ήταν πολλά παιχνίδια.
Ο Ρότα έχει πετύχει ήδη έναν άθλο με εμφανίσεις εκπληκτικές. Αμυντική συνέπεια, μεγάλη συνεισφορά στην επίθεση και φανταστικές επιστροφές στο αμυντικό transition. Με τον Οντουμπάτζο ουσιαστικά να μην υπολογίζεται ο Έλληνας μπακ πήρε ολοκληρωτικά πάνω του την αποστολή και την έφερε εις πέρας με ιδανικό τρόπο.
Του άξιζε απολύτως η αναγνώριση μετά από μια τέτοια πορεία. Είναι ένα απολύτως κομβικός παίκτης για την ΑΕΚ τόσο εντός όσο κι εκτός γήπεδού και αυτό το κατάφερε με πολύ δουλειά και προσήλωση.
Ο μοναδικός που ξεπερνά τον Λάζαρο σε λεπτά συμμετοχής είναι ο Θωμάς Στρακόσα ο οποίος έχει επίσης 27 ματς αλλά 2.460 λεπτά. Τρίτος στη λίστα ο Ρέλβας με 2.268 λεπτά και 26 συμμετοχές.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!


Πρέπει να αναγνωρίσουμε το γεγονός πως ο Ρότα, παρόλο που έχει ακούσει τα πάντα, αυτή την στιγμή είναι μάλλον το καλύτερο δεξί μπακ του πρωταθλήματος.