Quantcast
NEWS
33 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Tσιάρτας: Πιο εύκολα η ΑΕΚ στη Τούμπα

Ο παλαίμαχος άσος της ΑΕΚ μίλησε για τον χθεσινό ημιτελικό και έδωσε τις προβλέψεις του για τη ρεβάνς

Τη δική του εκδοχή για τον χθεσινό ημιτελικό ΑΕΚ - ΠΑΟΚ έδωσε ο Βασίλης Τσιάρτας, μιλώντας στο sentrafm. Τόνισε ότι και οι δύο αποβολές ήταν σωστές, αναφέρθηκε στο θέμα Μπλάνκο - Μπαχά, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι η ρεβάνς θα είναι πιο εύκολη για την ΑΕΚ:

Για τον πρώτο ημιτελικό μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και για την διαιτησία:

«Ο καθένας απ' την πλευρά του έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να διαμορφωθεί μια κατάσταση που όλοι γνωρίζουμε. Εγώ πιστεύω ότι και οι δύο αποβολές είναι σωστές. Μάλιστα, ο Ίβιτς έπρεπε να "κιτρινιστεί" από το πρώτο ημίχρονο γιατί διαμαρτυρόταν έντονα στον διαιτητή κατηγορώντας τον για κάποιο φάουλ που δεν του έδωσε. Άρα δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα άλλο για τις αποβολές. Εκείνο στο οποίο όμως μπορώ να σταθώ είναι στο πέναλτι στις καθυστερήσεις.

Ο αμυντικός του ΠΑΟΚ πήρε τα πόδια του Λυμπερόπουλου. Προσπαθεί να διώξει, χωρίς να τον έχει δει, αλλά ο Λυμπερόπουλος προλαβαίνει την μπάλα και ανατρέπεται. Νομίζω ότι είναι μία καθαρή περίπτωση πέναλτι. Ό,τι και να πούμε όμως σημασία είχε ότι ματς έληξε στο 0-0 και όλα είναι ανοιχτά για τη ρεβάνς. Πιστεύω ότι το δεύτερο παιχνίδι θα είναι πιο εύκολο για την ΑΕΚ».

Για το δίλημμα Μπλάνκο ή Μπάχα και την αφλογιστία της ΑΕΚ στο γήπεδό της:


«Ο Μπλάνκο με τον Μπάχα είναι δύο διαφορετικοί παίκτες. Από κει και πέρα, ο προπονητής κοιτάει να πάρει το καλύτερο δυνατό για την ομάδα του. Η αλήθεια είναι ότι έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, το πρόβλημα δεν ήταν το ποιος θα έπαιζε μπροστά, αλλά το γεγονός ότι στους τέσσερις παίκτες που είχε μπροστά χθες, οι τρεις παίζουν με την μπάλα στα πόδια.

Όπως καταλαβαίνετε, αυτό είναι κάτι που αντιμετωπίζεται εύκολα από τον αντίπαλο. Τώρα όσον αφορά το τι έφταιξε και η ΑΕΚ δεν παρουσιάστηκε απειλητική; Νομίζω ότι το πρόβλημα της ΑΕΚ δεν είναι το ποιος θα αγωνίζεται στη θέση του φορ, όσο το γεγονός ότι απέναντι σε κλειστές άμυνες, αν δεν έχεις δυο επιθετικά μπακ, που να μπορούν να γίνουν και εξτρέμ σε τέτοιες περιστάσεις, δεν γεμίζει η περιοχή του αντιπάλου και δεν γίνονται φάσεις.

Σε ό,τι αφορά το θέμα του Μπλάνκο, που έχει γίνει μόδα τελευταία και ακούγονται διάφορες σκέψεις και απόψεις, νομίζω ότι είναι ένας παίκτης, ο οποίος φαίνεται πιο πολύ όταν του δίνεις τη δυνατότητα να παίζει μέσα στην περιοχή. Από την άλλη, ο Μπάχα είναι ένας παίκτης που αγωνίζεται με την πλάτη, δεν είναι τόσο γρήγορος μπροστά και συμμετέχει πιο πολύ στην προσπάθεια της ομάδας να δημιουργήσει φάσεις. Εκεί εντοπίζεται το πρόβλημα για μένα, όταν έχεις ν' αντιμετωπίσεις κλειστές άμυνες, δεν έχεις παίκτες να βοηθήσουν από πίσω τόσο εύκολα.

Χθες, μπορεί ο Μπάχα να μην είχε ευκαιρία στο ματς, αλλά ο Μπλάνκο την μοναδική που του παρουσιάστηκε, δεν μπόρεσε να πλασάρει καλά, την απώλεσε. Αλλά δεν πρέπει να κολλάμε στις λεπτομέρειες».

Για το αγωνιστικό πρόσωπο της ΑΕΚ:


«Χθες στην ΑΕΚ, είδαμε ένα κεντρικό δίδυμο στην άμυνα που ήταν αλάνθαστο και ενέπνεε σιγουριά. Από εκεί και πέρα οι Μάκος και Ντιοπ δεν έχουν μεγάλη συμμετοχή στο δημιουργικό κομμάτι, αλλά βοηθούν στο να φτάσει η μπάλα ψηλά. Βαρόμετρο, σίγουρα είναι το πώς θα κινηθεί ο Σκόκο και τι ευκαιρίες θα δημιουργηθούν, για να μπορέσει η ΑΕΚ να τελειώσει τις φάσεις».

Για τον τρόπο που παρουσιάστηκε ο ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ και πως θα εμφανιστεί στην Τούμπα:

«Τα τελευταία χρόνια από εποχής Σάντος ακόμη, βλέπουμε τον ΠΑΟΚ στα εκτός έδρας παιχνίδια να αγωνίζεται 10 μέτρα πιο πίσω. Αυτή την απόσταση στην Τούμπα κοιτάζει να την αξιοποιήσει, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται χώροι για τον αντίπαλο. Θέλω να πιστεύω ότι αν η ΑΕΚ δεν επηρεαστεί από την ατμόσφαιρα, θα κυνηγήσει το γκολ, όπως θα κάνει και ο ΠΑΟΚ.

Θα δούμε ένα πιο ανοιχτό παιχνίδι. Σίγουρα ο πρώτος αγώνας, στο θεσμό του κυπέλλου κάνει πιο επιφυλακτικές τις ομάδες. Στο δεύτερο ματς, και με το 0-0 του πρώτου αγώνα, νομίζω ότι και οι δύο θα κυνηγήσουν περισσότερο το γκολ. Εκεί, και με τους χώρους που θα δημιουργηθούν, πιστεύω ότι ο πιο συγκεντρωμένος και ουσιαστικός στην τελική προσπάθεια θα έχει το προβάδισμα».

Για την αντίδραση της ΑΕΚ και τον επαναληπτικό στη Θεσσαλονίκη:


«Η ΑΕΚ χθες δεν ήταν τόσο κακή, όσο θέλουν να την δουν κάποιοι. Αν εξαιρέσουμε λίγο το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έμεινε με εννέα παίκτες και ήταν δύσκολο να βρεθούν λύσεις, σε εκείνο το διάστημα. Είδαμε μία ΑΕΚ, χωρίς καθαρή σκέψη προς το τελείωμα, καθώς ήταν δύσκολο να βρεθούν οι λύσεις εκείνη τη στιγμή. Παρόλα αυτά είχε καλή παρουσία απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που κυνήγησε την κόντρα, παρά να γίνει πιεστικός και απειλητικός. Το 0-0 μπορεί να απογοητεύει τους φίλους της ΑΕΚ, αλλά είναι ένα επικίνδυνο σκορ. Διότι και οι δύο ομάδες θα κυνηγήσουν το γκολ κι αν η ΑΕΚ καταφέρει να προηγηθεί, τότε τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Επίσης σημαντικό ρόλο θα παίξει και το ποιους παίκτες θα έχουν στην διάθεσή τους οι δύο προπονητές, καθώς μεσολαβούν και δύο παιχνίδια πρωταθλήματος πριν τον επαναληπτικό».

 




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ