Γράφει ο Δημήτρης Κουμουρτζής
Το σκοπό ύπαρξης και λειτουργίας του, θα πιστοποιήσει για ακόμη μια φορά τη Δευτέρα (17/11), ο Σύνδεσμος Βετεράνων Ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ.
Αφ΄ ενός μεν θα δώσει αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα στη Λιβαδιά και αφ΄ ετέρου, με κίνηση που πιστοποιεί, ότι βαδίζει σε νέους δρόμους με στόχους και όραμα, θα τελέσει τρισάγιο στο μνήμα του Μανώλη Παπαδόπουλου.
Μια κίνηση βαθιά συναισθηματική, που ξεφεύγει από τον καθαρά αγωνιστικό σκοπό λειτουργίας τους και φανερώνει, ότι οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, δεν ξεχνούν τους συμπαίκτες τους.
Να θυμίσουμε, ότι τελευταία φορά που οι βετεράνοι άσοι της ΑΕΚ, ως Σύνδεσμος, είχαν κάνει παρόμοια κίνηση, ήταν το 2007, όταν πριν τον αγώνα που έδωσαν στο Σκουροχώρι Ηλείας, είχαν κάνει τρισάγιο στο μνήμα του πρώην αντιπροέδρου της ΑΕΚ Κώστα Σκούρα.
Επικεφαλής μάλιστα σ’ εκείνο το προσκύνημα, ήταν οι τρείς αείμνηστες «σημαίες» της ομάδας, οι Κώστας Νεστορίδης, Μίμης Παπαϊωάννου και Στέλιος Σεραφείδης.
Στέλιος Μανωλάς: Ιερό μας χρέος
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Στέλιος Μανωλάς, αναφερόμενος στην πρωτοβουλία που πήρε η διοίκηση γι΄ αυτή της την κίνηση ανέφερε: «Είχαμε ιερό χρέος, απέναντι στον συμπαίκτη και φίλο μας Μανώλη Παπαδόπουλο, που έφυγε τόσο απρόσμενα και πρόωρα στα 57 του χρόνια και μάλιστα με απίστευτο τρόπο από τη ζωή, να κάνουμε κάτι για τη μνήμη του. Αποφασίσαμε λοιπόν, πριν τον αγώνα που θα δώσουμε στη Λιβαδιά να επισκεφτούμε ως Σύνδεσμος με όλα τα παιδιά που θα συμμετέχουν στην αποστολή, την τελευταία κατοικία του Μανώλη. Να ανάψουμε ένα κεράκι στη μνήμη του και να τελέσουμε τρισάγιο. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε. Για να πιστοποιήσουμε ότι δεν τον ξεχνάμε. Ότι τον κουβαλάμε στη μνήμη μας και θα μας μείνει αξέχαστος, αφού εκτός του ότι ήταν πολύ καλό παιδί, είχε προσφέρει πολλά τόσο στην ομάδα όσο και στους παλαίμαχους. Και μετά το τρισάγιο, θα πάμε , στο δημοτικό γήπεδο της συνοικίας “Ζαγαράς” της Λιβαδειάς, για τον αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα με τους βετεράνους του Λεβαδειακού»
Γιάννης Μαρτιναίος: «Ευχαριστούμε την ΑΕΚ, που μας τιμάει με την παρουσία της»
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου βετεράνων ποδοσφαιριστών του ΄Λεβαδειακού Γιάννης Μαρτιναίος, επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Για τον σπουδαίο φιλικού χαρακτήρα αγώνα ,που θα δώσουμε με την ΑΕΚ τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου και έχει ως σκοπό την ενίσχυση των εσόδων μας για την ολοκλήρωση του ποδοσφαιρικού μας Μουσείο, θέλω αφ΄ ενός μεν να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους βετεράνους της «Ένωσης» γιατί έρχονται στη Λιβαδειά. Οι βετεράνοι της ΑΕΚ , μας τιμάνε με την παρουσία τους και η αλήθεια είναι ότι όποτε τους έχουμε καλέσει για φιλανθρωπικό σκοπό, πάντα έρχονται. Και μη ξεχνάμε ότι πολλοί ποδοσφαιριστές, μεταξύ των οποίων οι Ντίνος Χάνιος, Μιχάλης Κασάπης, Πέτρος Ραβούσης, Ηλίας Αρμόδωρος, Γιάννης Μαγγίνας, Χρήστος Λουκίνας, είναι μεταξύ των άσων, που έχουν κάνει το δρομολόγιο Λιβαδιά -Νέα Φιλαδέλφεια, η αντίστροφα. Από εκεί και πέρα να επισημάνω ότι τις προσπάθειες των ανθρώπων του Σωματείου Βετεράνων – Παλαίμαχων Λεβαδειακού στηρίζουν ο Δήμος Λεβαδέων, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, μέσω του Οργανισμού Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας (Ο.Π.Α.Στ.Ε.), το Επιμελητήριο Βοιωτίας, το παράρτημα Λιβαδειάς του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και φυσικά η Π.Α.Ε. “Α.Π.Ο. Λεβαδειακός”. Τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από την διεξαγωγή του φιλικού θα διατεθούν για την συντήρηση και την επάνδρωση του μουσείου του Λεβαδειακού. Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται σε μια σειρά ενεργειών του Σωματείου Παλαίμαχων, που στοχεύουν στην ενίσχυση των δεσμών με την τοπική κοινωνία και στην προώθηση του αθλητισμού και του πολιτισμού στη Βοιωτία»
Το σύνθημα: «Ο αθλητισμός ενώνει – η ιστορία συνεχίζεται» και η αποστολή των γηπεδούχων
Ο αγώνας, που αναμένεται να προσελκύσει φίλους του ποδοσφαίρου από ολόκληρη την περιοχή, θα ξεκινήσει στις 3:00 μ.μ., με το σύνθημα της ημέρας να είναι: «Ο αθλητισμός ενώνει – η ιστορία συνεχίζεται».
Στην αποστολή του Λεβαδειακού, που ιδρυθήκαν πριν από περίπου 30 χρόνια και τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτύξει τεράστια κοινωνική δράση. αναμένεται μεταξύ άλλων να συμμετέχουν οι Ηλίας Μαχαίρας, Παναγιώτης Καραμπάτσος, Αργυρής Κακοσαίος, Άγγελος Βλαχόπουλος, Άρης, και Σπύρος Γκουλής, Ηλίας Λούλος, Γιάννης Μαρτιναίος, Μάκης Ράπτης, Χρήστος Καλιαντάσης, Λουκάς Γκαλαμέλος Τασος Παστός, Τάσος Τσίκεζας, Γεώργιος Καντας, Δημήτρης Λαζάρου, Ιωάννης Παπαχαραλάμους, Κωνσταντίνος Καραδήμας, Σωτήρης Ζερκουλης, Ιωάννης Κολιγιάννης, Χρήστος Ζαφείρας, Χρήστος Θεοχάρης, Χρήστος Κεφαλάς, Ανδρέας Ζώης, Νίκος Γκουλής, Χρήστος Κοτσαδάμ, Χρήστος Κεφαλάς, Μαντουλίδης, Νικος Αναγνωστάκος, Γιάννης Τζότζολης, Σωτήρης Ζέρκουλης, Βαγγέλης; Μαντζιος, Κώστας Κιάσος, Κωνσταντίνος Χάνιος, Χάρης Αθανασόπουλος Ιωάννης Μελισσσάρης. Γιώργος Σύρτας, Γιώργος Βούλγαρης και ο Ντίνος Χάνιος
Ο Χάνιος και οι…άλλοι με το κοινό παρελθόν στις δύο ομάδες
Ο Κωνσταντίνος Χάνιος, που ήταν πρώην πρόεδρος στους βετεράνους του Λεβαδειακού, είχε περάσει από την ΑΕΚ. Ο Χάνιος, που αγωνιζόταν ως επιθετικός, πήγε στην ΑΕΚ το 1969 σε ηλικία 22 ετών, ως προϊόν της πρώιμης ανανέωσής που επιχείρησε ο Μπράνκο Στάνκοβιτς. Μέχρι το 1972 που αγωνίστηκε στην ΑΕΚ είχε 17 συμμετοχές, αλλά δεν κατάφερε να αν αναδείξει το ταλέντο του εξ ατίας προβλημάτων στο γόνατο. Πήρε Πρωτάθλημα το 1971 και Super Cup με την ΑΕΚ, αλλά το καλοκαίρι του 1972 και στο πλαίσιο της μεταγραφής του Λάκη Νικολάου από τον Ατρόμητο Αθηνών, ο Χάνιος συμπεριλήφθηκε στα 4 έμψυχα ανταλλάγματα μαζί με τους Μπαλόπουλο, Κεφαλίδη και Σκευοφύλακα. Παρέμεινε στην ομάδα του Ατρομήτου για τρείς σεζόν και μεταγράφηκε στη νεοφώτιστη Καλαμάτα. Ακολούθως επέστρεψε στη Βοιωτία όπου και έκλεισε την καριέρα του στον Κάδμο Θηβών.
Επίσης, οι παίκτες με κοινό παρελθόν σε ΑΕΚ και Λεβαδειακό ήταν μεταξύ άλλων και οι Γιάννης Μαγγίνας, Ηλίας Αρμόδωρος ,Χρήστος Λουκίνας, Πέτρος Ραβούσης και φυσικά ο Μιχάλης Κασάπης. Για τον πρώτο, τον Γιάννη Μαγγίνα, να αναφέρουμε ότι έκανε αντίθετα το δρομολόγια Λειβαδιά -Νέα Φιλαδέλφεια. Ο 65χρονος άσος, ήρθε στην ΑΕΚ το 1980 και τον έφερε στην «Ένωση» από τον Αυλώνα ο Μίλτος Παπαποστόλου. Έπαιξε στην ομάδα, όμως οι στρατιωτικές του υποχρεώσεις στην Τανάγρα (σ.σ. υπηρετούσε στην αεροπορία) τον υποχρέωσε να επιστρέψει στην ομάδα που ξεκίνησε την καριέρα του και το 1983 πήγε στον Λεβαδειακό. Εκεί έμεινε πέντε χρόνια και κέρδισε με την ομάδα της Βοιωτίας άνοδο στην Α΄ Εθνική. Το 1985 έφτασε με τον Λεβαδειακό στον ημιτελικό του Κυπέλλου και εντυπωσίασε με την απόδοσή του. Όμως η ομάδα του αποκλείστηκε από την μετέπειτα τροπαιούχο Λάρισα. Ακολούθησαν ο Ιωνικός , με τον οποίο πάλι κέρδισε άνοδος σε Α Εθνική, Θρίαμβος, Καλλιθέα, Αιγάλεω, Λεβαδειακό και «έκλεισε» την καριέρα του στη Χαλκίδα το 1983. Ο Ηλίας Αρμόδωρος, πήγε στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 1985 από τον Εθνικό στον οποίο αγωνιζόταν από το 1977 και για οκτώ συνεχόμενα έτη είχε 169 συμμετοχές, και πέτυχε επτά γκολ. Στην ΑΕΚ αγωνίστηκε δύο χρόνια (42 συμμετοχές) και το καλοκαίρι του 1987 αποκτήθηκε από τον νεοφώτιστο στην Α΄ Εθνική Λεβαδειακό, με τα χρώματα του οποίου έπαιξε για τέσσερα χρόνια και έκλεισε την καριέρα του το 1991, έχοντας 93 παρουσίες.
Με όλα της τα αστέρια η αποστολή της ΑΕΚ
Στην αποστολή των βετεράνων της ΑΕΚ, που θα αναχωρήσεις στις 12:00 από τη Νέα Φιλαδέλφεια, συμμετέχουν αστέρες, που έχουν γράψει ιστορία στην ομάδα. Θα την αποτελέσουν οι Στέλιος Μανωλάς, Λύσσανδρος Γεωργαμλής, Τάκης Καραγκιοζόπουλος Λάμπρος Γεωργιάδης (σ.σ. είναι και μέλη στη διοίκηση) Γεώργιος Καραφέσκος, Γιώργος Κεφαλίδης, Θωμάς Μαύρος, Ιβαν Ρούσεφ, Ηλίας Κυριακίδης, Χρήστος Αραβίδης, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, Χάρης Κοπιτσής, Ντανιέλ Μπατίστα, Βασίλης Πλιάτσικας, Χρήστος Λουκίνας, Μάρκος Μυλωνάς, Παναγιώτης Στυλιανόπουλος, Ιωάννης Μαγγίνας, Λεωνίδας Δαδίτσος, Δημήτρης Ζήσης, Σεραφείμ Σοφιανίτης, Παναγιώτης Παπαθεοδώρου, Χριστόφορος Βερβέρης, Γιώργος Νεστορίδης, Εμμανουήλ Κώτης, Απόστολος Τόσκας, Γιώργος Βλαντής, Σταύρος Λέτσας, Μιχάλης Πιθαρούλης, Στέφανος Πορφύρης, Σωτήρης Μπούγλας, Μιχάλης Παυλής, Ευάγγελος Μάκος, Κοσμάς Πεσιρίδης.
Και φυσικά ο φυσιοθεραπευτής-φροντιστής Κώστας Καρυδόπουλος. Στον αγώνα θα βρεθεί και ο Μιχάλης Κασάπης, που κατάγεται από την περιοχή και θα έχει την ευκαιρία να δει και να μιλήσει με πρώην συμπαίκτες του.
Η ΑΕΚ στην Open Day Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας
Την ομάδα βετεράνων της ΑΕΚ είχε ως επίτιμη καλεσμένη στην γιορτή της αεροπορίας στις 8 Νοεμβρίου το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.
Σε αγώνα επίδειξης διάρκειας 50 λεπτών, η ομάδας της Σχολής Ικάρων και της ΑΕΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1.
Το γκολ για τους «κιτρινόμαυρους, πέτυχε με απ’ ευθείας φάουλ «φωτοβολίδα» ο Ιβάν Ρούσεφ. Οι ομάδες στη συνέχεια «έλυσαν» τις διαφορές τους στα πέναλτι, που βρήκαν την ΑΕΚ νικήτρια με 6-4. Ευστόχησαν κατά σειρά οι Νικολάου, Μπατίστα, Κοπιτσής, Γεωργαμλής, Γεωργιάδης, Ρούεφ.
Να σημειωθεί, ότι πριν τον αγώνα που παρουσίαζε από μικροφώνου στους παρευρισκόμενους ο Γιάννης Ζουγανέλης, η ΑΕΚ, μέσω του πρόεδρου της Στέλιου Μανωλά, τίμησε τον αρχηγό του Γ.Ε.Α. Αντιπτέραρχο Δημοσθένη Γρηγοριάδη.
Από μικροφώνου ευχήθηκε ο,τι καλύτερο στη αεροπορία για την ημέρα, ευχαρίστησε για την πρόσκληση και στη συνέχεια, πρόσφερε στο αρχηγό του Γ.Ε. Αεροπορίας, μια φανέλα με τις υπογραφές των παικτών της ομάδας, ένα χρυσό δικέφαλο και διάφορα άλλα σουβενίρ της «Ένωσης».
Κίνηση, που ενθουσίασε το αντιπτέραρχο, ο οποίος μίλαγε με κολακευτικά λόγια για την χειρονομία των «κιτρινόμαυρων» βετεράνων, αλλά και το ήθος τους, αφού σεβάστηκαν τους Ικάρους στον αγωνιστικό χώρο, και μεταξύ άλλων φωτογραφήθηκαν μαζί τους, φορώντας ειδικές επετειακές φανέλες της Σχολής Ικάρων.
Στην εκδήλωση παρόντες εκτός του Στέλιου Μανωλά, ήταν ακόμη οι Λάκης Νικολάου, Λύσσανδρος Γεωργαμλής, Ντανιέλ Μπατίστα, Χάρης Κοπιτσής, Λάμπρος Γεωργιοάδης, Ιβαν Ρούσεφ, Χρήστος Βασιλόπουλος, Γιώργος Καραφέσκος, Μ. Αραβίδης, ο εορτάζων Μιχάλης Πιθαρούλης (σ.σ. πήγε και γλυκά), Σωτήρης Μπούγλας, Χριστόφορος Βερβέρης, Γιώργος Νεστορίδης, Μανώλης Κώτης, Παναγιώτης Παπαθεοδώρου, Ευάγγελος Μάκκος και Κοσμάς Πεσιρίδης
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!









