Στο παιχνίδι με την Εσθονία, για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2026, ο Τζενάρο Γκατούζο θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του, ως ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ιταλίας.
Σε συνέντευξη Τύπου, ο 47χρονος μίλησε για τις πρώτες του ημέρες, στο νέο του πόστο, αλλά και για το DNA της Εθνικής Ιταλίας. Όπως τόνισε ο Γκατούζο: "Δεν θα μπορούσα να φανταστώ κάτι καλύτερο στις πρώτες μου ημέρες εδώ, όλη η ομάδα έχει τεθεί στη διάθεσή μου μαζί με τους ανθρώπους που εργάζονται στην ομοσπονδία. Περιμένω να δω ένα μεγάλο παιχνίδι την Παρασκευή, δεν έχω χρόνο να συγκινηθώ.
Θα πρέπει να ευχαριστήσω τα παιδιά για τον επαγγελματισμό τους καθώς πάντα μιλάμε και λέμε πως πρέπει να είμαστε ομάδα. Μπορούμε να μιλάμε για τακτικές και τεχνική για όσο θέλουμε όμως η ιστορία λέει ότι το συλλογικό και το μαχητικό πνεύμα αποτελούν κομμάτι του ποδοσφαιρικού μας DNA".
Στη συνέχεια, ο Γκατούζο είπε πως "αισθάνομαι την ίδια πίεση που είχα ως παίκτης. Ίσως να υπάρχει λίγη συγκίνηση όταν ο διαιτητής θα σφυρίξει την έναρξη του αγώνα αλλά προς το παρόν είμαι συγκεντρωμένος. Ξέρουμε πως έχουμε μία μεγάλη πρόκληση μπροστά μας αλλά θα πρέπει να τα δώσουμε όλα".
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!