Επιτυχημένη ήταν η μεταμόσχευση ήπατος που υποβλήθηκε, στο Τορίνο, ο 15χρονος Δημήτρης, ο οποίος παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ σε νοσοκομείο της ιταλικής πόλης, έπειτα από πρόβλημα που του παρουσιάστηκε από θερμοπληξία.
Σύμφωνα με τους γιατρούς του νοσοκομείου στο Τορίνο είναι κρίσιμο το πρώτο 48ωρο μετά την μεταμόσχευση. Ο 15χρονος Δημήτρης βρίσκεται σε καταστολή και ακόμα δεν έχουν μπει στη διαδικασία να τον ξυπνήσουν.
Ορόσημο για την κατάστασή του είναι οι επόμενες δύο εβδομάδες, ενώ στο μεσοδιάστημα θα υποβληθεί σε μια σειρά από εξετάσεις.
Μετά από μια αποθεραπεία 6 μηνών οι γιατροί θα είναι σίγουροι ότι το μόσχευμα έχει «αφομοιωθεί» από τον οργανισμό του 15χρονου και πλέον θα μπορεί να ζει μια φυσιολογική ζωή.
Το χειρουργείο ξεκίνησε χθες (30.07.2025) λίγο πριν τις 9 το πρωί και διήρκεσε περίπου 8,5 ώρες, ενώ οι Ιταλοί γιατροί ανέφεραν ότι η επέμβαση πήγε καλά.
Ο 15χρονος μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή του ΕΚΑΒ στο Τορίνο έχοντας υποστεί οξεία ηπατική ανεπάρκεια, αποτέλεσμα της θερμοπληξίας που υπέστη την περασμένη Πέμπτη όταν έκανε πεζοπορία στο Μέτσοβο. Πάσχει από μία σπάνια διαταραχή, αυτή της ανιδρωσίας, δηλαδή δεν ιδρώνει, γεγονός που τον κάνει ευάλωτο σε υψηλές θερμοκρασίες.
Αρχικά μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μετσόβου, στη συνέχεια στο νοσοκομείο Ιωαννίνων και μετά στο νοσοκομείο του Ρίου και τέλος στο Τορίνο. Άμεσα κινήθηκαν οι διαδικασίες και έγινε η μεταμόσχευση.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!