To τουρνουά δεν ενθουσίασε, οι περισσότεροι παίκτες ήταν φανερά εξαντλημένοι και οι Αμερικάνοι έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μετατρέψουν σε σόου τα ματς, με αποκορύφωμα τον Τελικό. Ο ποδοσφαιρικός κόσμος συμφωνεί πως το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, σε αυτή τη μορφή του, δεν είναι μια καλή ιδέα. Η FIFA και οι διοικήσεις των ομάδων όμως έχουν έναν συγκεκριμένο λόγο να είναι ενθουσιασμένες. Τα κέρδη από το τουρνουά είναι τεράστια!
Συγκεκριμένα η τροπαιούχος Τσέλσι εισέπραξε 97 εκατ. ευρώ ενώ, η φιναλίστ Παρί λίγο πάνω από 90 εκατ. Τρίτη στη λίστα είναι η Ρεάλ Μαδρίτης με περίπου 77εκατ. ενώ την πεντάδα συμπληρώνουν η Φλουμινένσε (58,14 εκατ.) και η Μπάγερν (49,25 εκατ.). Χαρακτηριστικό είναι ότι η ερασιτεχνική Όκλαντ Σίτι από τη Νέα Ζηλανδία έφυγε από τη διοργάνωση έχοντας βάλει στο ταμείο της 3,81 εκατ. ευρώ.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!


Αργά ή γρήγορα θα καεί το ¨προϊόν" (και το αποκαλώ έτσι αφού σε τέτοιο έχουν μετατρέψει το ποδόσφαιρο). Ο κόσμος δεν νοιάζεται για τα υπερκέρδη διοργανωτών, ομοσπονδιών, μετόχων, εταιρειών και ποδοσφαιριστών ενώ το σπορ έχει απομακρυνθεί επικίνδυνα πολύ από την λαϊκή βάση που το μετέτρεψε από παιχνίδι σε κοινωνικό φαινόμενο. Ποδόσφαιρο που απευθύνεται στην ελίτ του πλανήτη και σε ινσταγκράμερζ που είδαν φως και μπήκαν, με ποσά που είναι τόσο αδιανόητα έτη φωτός μακριά... ΣΥΝΕΧΕΙΑ από τον μέσο άνθρωπο που το παρακολουθεί, αργά ή γρήγορα είναι καταδικασμένο σε θάνατο. Όσο υπάρχουν γενιές που είναι δεμμένες με τις ομάδες τους για λόγους που έρχονται από παλιότερες εποχές και αυτό το δέσιμο συνεχίζουν και το μεταλαμπαδεύουν στους νεώτερους, το ποδόσφαιρο θα παραμένει μαζικό. Αλλά αυτό με τα χρόνια θα φθίνει. Δυστυχώς δεν υπάρχει κάτι που στην ουσία να δένει τον απλό άνθρωπο με το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Η ταχύτητα και τα ωραία γκολ δεν αρκούν.