Σε μια πρωτότυπη διαμαρτυρία θα προχωρήσουν απόψε το βράδυ σε καφετέριες και μπαρ για να εναντιωθούν στον αντικαπνιστικό νόμο. Έτσι όσοι βρεθείτε για καφέ και ποτό από τις 8 έως τις 10 το βράδυ της Πέμπτης θα πρέπει να μείνετε στα σκοτάδια καθώς οι μαγαζάτορες αποφάσισαν να προχωρήσουν σε συσκότιση και να λειτουργήσουν μόνο με κεριά και φώτα ασφαλείας.
Εν τω μεταξύ, εντείνονται από το επόμενο χρονικό διάστημα οι έλεγχοι για την εφαρμογή του νόμου. Με τη δημοσίευση του σχετικού νόμου, ελέγχους θα πραγματοποιεί και το σώμα ελεγκτών υπηρεσιών υγείας (ΣΕΥΥΠ). Ελέγχους πραγματοποιούν και οι επιθεωρητές εργασίας, ενώ η ηγεσία του υπουργείου Υγείας κάνει λόγο για τριπλασιασμό των προστίμων.
Παράλληλα με τους ελέγχους, εντατικοποιούνται και οι δράσεις πρόληψης. Από το υπουργείο, πάντως ανακοινώθηκε ότι στους δήμους Ψυχικού και Περιστερίου παρατηρείται αντικαπνιστική «αδράνεια», καθώς κάνουν ελάχιστους ελέγχους, περιορίζονται σε συστάσεις και δεν επιβάλουν πρόστιμα.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
