Πέθανε ο Γεράσιμος Έρτσος, ο πολιτικός μηχανικός που σχεδίασε και κατασκεύασε το σπίτι της… νεολαίας της ΑΕΚ όπως συνήθισε να λέει για πολλά χρόνια η -ίσως- πιο παραδοσιακή φιγούρα της διώροφης εξέδρας της Νέας Φιλαδέλφειας: Της ιστορικής Σκεπαστής που στέγασε για περίπου 2,5 δεκαετίες τον πυρήνα των οργανωμένων οπαδών της «Ένωσης» στο «Νίκος Γκούμας».
Σε παλιότερη συνέντευξή του στο contra.gr μιλώντας για τη δημιουργία της Σκεπαστής είχε πει: «Την ιδέα την πέταξα εγώ. Τότε όταν ήρθε στην ΑΕΚ ο Λουκάς Μπάρλος έκανε μεγάλες μεταγραφές. Πήρε τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές. Τι Μαύρος, τι Αρδίζογλου, τι Βιέρα, τι Δομάζος. Όλη την αφρόκρεμα. Αλλά το κατεστημένο τότε ήταν κατά της ΑΕΚ. Όπως είναι και τώρα. Τότε κάθε Κυριακή συναντιόμασταν με τον Μπάρλο στη θύρα 18 και του έλεγα «Πρόεδρε κάνε το γήπεδο, φτιάξε τα προπύλαια για να μείνεις στην Ιστορία». Ε, τσαντιζόταν ο πρόεδρος γιατί του έλεγα ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή στην Ιστορία είχε μείνει ο Γκούμας που έφτιαξε το γήπεδο. Ε, και ένα μεσημέρι μετά από έναν αγώνα μου λέει ο Μπάρλος “Έλα αύριο από το γραφείο να συζητήσουμε για αυτή την κερκίδα που μου έχεις βγάλει την Παναγία”.”
–Δικιά σας ήταν και η ιδέα να γίνει διώροφη και αγγλικού τύπου η εξέδρα; Γιατί η αλήθεια είναι ότι για την εποχή αλλά και για τα χρόνια που ακολούθησαν σε κανένα γήπεδο στην Ελλάδα δεν υπήρξε κάτι παρόμοιο.
“Αυτή ήταν η διπλωματική μου εργασία στο Πολυτεχνείο”.
Η Σκεπαστή;
“Ναι! Είχε κάνει μεγάλη αίσθηση τότε να ξέρεις. Δεν υπήρχε διώροφη εξέδρα, δεν υπήρχαν προδιαγραφές, δεν υπήρχε τίποτα. Το Ολυμπιακό Στάδιο μετά έγινε. Μάλιστα υπήρχανε τότε και δύο μελέτες από έγκριτους μηχανικούς. Ο ένας ήταν ο Κώστας ο Τσαρούχης. Οι μελέτες που είχαν υποβάλει και που τα σχέδια υπήρχαν στα γραφεία της ΑΕΚ η μία προέβλεπε 1.900 θέσεις οπαδών και η άλλη 1.800. Και ήρθε ένας πιτσιρίκος μηχανικός και κάνει μία μελέτη να χωράει 9.000 όρθιους θεατές”.
Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή στις 11:00 στο Κοιμητήριο Παπάγου.
Πηγή: eleftherostypos.gr
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
Καλό του ταξίδι και ο Θεός να τον αναπαύσει. Είναι τρομερό πως γράφεται η ιστορία από λίγους και άξιους και πως οι πράξεις τους επηρεάζουν τους πολλούς. Πάντα το θαυμάζω.
Να ειναι ελαφρυ το χωμα που θα τον σκεπασει..Τον ευχαριστουμε οπως και τον Μπαρλο φυσικα.Ο Ερτσος ειχε καημο να ξαναφτιαξει το Νικος Γκουμας οταν γκρεμιστηκε το 2003 και ειχε κανει διαφορες προτασεις κατα καιρους.Δυστυχως δεν προχωρησαν αλλα ευτυχως τα καταφερε ο Τιγραρος εστω και 19 χρονια μετα.