Στο ΣΕΦ, η Ρεάλ Μαδρίτης έχασε 77-71 από τον Ολυμπιακό και βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, αφού χάνει 2-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.
Στην ισπανική ομάδα διαμαρτύρονται για τη διαιτησία του Game 2 και στάθηκαν στον αριθμό των ελευθέρων βολών, 33-17 υπέρ του Ολυμπιακού.
Για το παιχνίδι, η μαδριλένικη Marca έγραψε "Αυτό που δεν ήταν δικό τους λάθος ήταν η απαίσια διαιτησία , η οποία τους τιμώρησε πάρα πολύ. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, όταν επέτρεψαν στους Έλληνες να ξαναμπούν στο παιχνίδι με ελεύθερες βολές. Oι βολές στο ημίχρονο ήταν 21-8. Μέχρι το τέλος ήταν 33-17.
Μια κραυγαλέα διαφορά στον τρόπο ερμηνείας της επαφής που θα τρέλαινε τον καθένα. Απέναντι στη Ρεάλ, τα κατάφεραν. Είναι αξιέπαινο ότι οι παίκτες της Ρεάλ, παρ' όλα αυτά, είχαν ευκαιρίες μέχρι σχεδόν το τελευταίο λεπτό".
Από τη μεριά της, η μαδριλένικη εφημερίδα AS έχει τίτλο "Η Ρεάλ Μαδρίτης έπεσε στον Πειραιά με διαιτησία από άλλη εποχή" και στον υπότιτλο τονίζεται ότι οι παίκτες της Ρεάλ, πλην Χεζόνια, είχαν έλλειψη δυναμικής και οι διαιτητές καθόρισαν το αποτέλεσμα.
Στην αρχή του δημοσιεύματος αναφέρει ότι "είναι σωστό για το καλό του αθλητισμού να διαχωρίζεται η διαιτησία από το παιχνίδι, αλλά αυτή τη φορά είναι αδύνατο. Η Ρεάλ δεν είχε δυναμική εκτός του Χεζόνια στην τελική ευθεία, υπέφερε στο αμυντικό ριμπάουντ και έχασε 18. Ωστόσο οι αποφάσεις των διαιτητών σημάδεψαν την εξέλιξη του αγώνα. Αν η απόδοση των τριών διαιτητών την Τετάρτη φαινόταν ήδη κακή η απόδοση της Παρασκευής μας θύμισε μια άλλη εποχή όταν η FIBA διοργάνωνε ακόμη το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και οι φιλοξενούμενες ομάδες γνώριζαν ήττες με οργιαστικές διαιτησίες. Η διαφορά στα φάουλ 19-29 και στις ελεύθερες βολές 17-33 είναι το λιγότερο από αυτά".
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

