Για πρώτη φορά μετά τον Ιούνιο του 2023, το όνομα του Τιμπό Κουρτουά βρίσκεται, ξανά, στις κλήσεις της Εθνικής Βελγίου, με τον τερματοφύλακα της Ρεάλ Μαδρίτης να ελπίζει ότι οι Βέλγοι φίλαθλοι θα τον καλοδεχτούν. Παράλληλα, δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για τον προηγούμενο ομοσπονδιακό τεχνικό, τον Ντομένικο Τεντέσκο.
Σε συνέντευξη Τύπου, ενόψει των αγώνων μπαράζ με την Ουκρανία, ο Τιμπό Κουρτουά δήλωσε: "Υπήρχαν αρκετές παρεξηγήσεις, μισές αλήθειες, και τώρα είμαι είμαι ανακουφισμένος που μπορούμε να μιλήσουμε. Ξέρω ότι έκανα λάθη. Εκείνη την εποχή δεν ήμουν 100% έτοιμος να παίξω.
Μετά από μία μακριά σεζόν, έχεις μερικές φορές παρορμητικές αντιδράσεις και αυτό δεν ήταν έξυπνο από πλευράς μου, για την ομάδα και τον κόσμο. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η βελγική Ομοσπονδία θα μπορούσε να το είχε χειριστεί καλύτερα, όμως υπέφερα επίσης από σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο.
Δεν ήμουν έτοιμος να παίξω στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και όταν η σχέση με έναν προπονητή καταρρέει, είναι επίσης δύσκολο".
Στη συνέχεια, είπε πως "πολλά γράφτηκαν τότε για το γεγονός ότι έφυγα επειδή δεν πήρα το περιβραχιόνιο του αρχηγού αλλά δεν είναι αλήθεια αυτό. Αυτή είναι η μεγαλύτερη παραπληροφόρηση.
Καταλαβαίνω πως για τους οπαδούς ήταν σκληρό εκείνη τη στιγμή, ελπίζω να με αποδεχτούν ξανά. Καταλαβαίνω πως δεν είναι εύκολο αλλα ελπίζω να στηρίξουν την ομάδα.
Τότε ο προπονητής δεν είχε έρθει να μου μιλήσει, ήταν η πρώτη φορά που βίωσα κάτι τέτοιο. Εξερράγη, ένιωσα πως δεν με σεβάστηκα και έχασα την εμπιστοσύνη μου σε εκείνον. Ήξερα εκείνη τη στιγμή ότι δεν υπήρχε γυρισμός".
Focus on the future. pic.twitter.com/U7yvX22xDo
— Belgian Red Devils (@BelRedDevils) March 18, 2025
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

