Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Η αφοπλιστική ειλικρίνεια του Ρουμπέν Αμορίμ

Ο Πορτογάλος τεχνικός, όσο καιρό βρίσκεται στο Μάντσεστερ μιλά με απόλυτη ειλικρίνεια για τα πάντα, θέλοντας να προκαλέσει ένα μεγάλο σοκ στο σύλλογο, το οποίο ίσως και να είναι αυτό που θα τον κάνει να επιστρέψει στις παλιές του δόξες


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Η ειλικρίνεια είναι καλή. Δεν πρέπει να λέμε ψέματα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα ήταν καλύτερα να λέγαμε όλοι την αλήθεια, τα πράγματα όπως είναι στην πραγματικότητα ανεξαρτήτως αν μας αρέσει ή όχι. Αυτό μας οδηγεί στον προπονητή της Γιουνάιτεντ, Ρουμπέν Αμορίμ. Ο Πορτογάλος τεχνικός είναι ένας πολύ ειλικρινής άνθρωπος. Απίστευτα ειλικρινής. Στην πραγματικότητα, είναι πάρα πολύ ειλικρινής, φαινομενικά ένας άνθρωπος ανίκανος να κρύψει τα αληθινά του συναισθήματα όταν έρχεται αντιμέτωπος με ερωτήσεις από τα μέσα ενημέρωσης.

Εδώ είναι μερικά παραδείγματα των εξαιρετικά ειλικρινών πραγμάτων που έχει πει δημόσια, από τότε που έφτασε στο «Old Trafford» τον Νοέμβριο.

Δεν βοηθάω τους παίκτες μου αυτή τη στιγμή».

«Ο Ντέιβιντ Μόγιες κάνει καλύτερη δουλειά από μένα, είναι απλό».

«Πρέπει να πουλήσω την ιδέα μου, δεν έχω άλλη».

«Φανταστείτε τι είναι αυτό για έναν οπαδό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Φανταστείτε τι είναι αυτό για μένα. Παίρνουμε έναν νέο προπονητή που χάνει περισσότερα από τον προηγούμενο προπονητή».

«Είμαστε ίσως η χειρότερη ομάδα στην ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ».

«Αυτός ο σύλλογος χρειάζεται ένα σοκ».

Αυτό είναι ξεκάθαρο (ότι η Γιουνάιτεντ θα μπορούσε να υποβιβαστεί), οπότε πρέπει να παλέψουμε».

Ο Αμορίμ ήταν πάντα έτσι. Μερικοί από τους πρώην παίκτες του δήλωσαν στο The Athletic τον Ιανουάριο ότι η ειλικρίνεια και η σαφής επικοινωνία είναι μεταξύ των πλεονεκτημάτων του. «Προτιμούμε την αλήθεια», είπε ένας από αυτούς.

Φανταστείτε να ήσασταν φίλος του και να σας έλεγε συνεχώς τέτοια πράγματα. Θα κάνατε ό,τι καλύτερο μπορούσατε για να τον βοηθήσετε. Ίσως, όμως να υπήρχε και αλλά ένα σημείο όπου θα λέγατε: «Έλα, φίλε... Σταμάτα λίγο». Θα ήταν ο τύπος σε ένα πάρτι που θα έβγαζε τους πάντες έξω αν τύχαινε να έχει μια κακή μέρα.

Και υπήρξαν πολλές κακές μέρες στη Γιουνάιτεντ μέχρι στιγμής. Είναι δύσκολο να μην καταλαβαίνεις αυτό που περνά ο Πορτογάλος αυτήν την στιγμή. Ένας νεαρός προπονητής που είχε ήδη πετύχει πολλά, αλλά έφτανε στο τέλος ενός κύκλου στη Σπόρτινγκ και του δόθηκε μια ευκαιρία που δεν ένιωθε ότι μπορούσε να πει όχι.

Ήθελε να περιμένει μέχρι το καλοκαίρι, όπως ήταν λογικό, αλλά η Γιουνάιτεντ δεν ήθελε να περιμένει. Ίσως ο Πορτογάλος θα έπρεπε να είχε κρατήσει την ψυχραιμία του, να εμπιστευτεί ότι θα μπορούσε να τελειώσει τη σεζόν στην Πορτογαλία και να πάρει ακόμα μεγαλύτερη δουλειά και να αποφύγει εντελώς το χάος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Με τα «Λιοντάρια» κέρδισε δύο φορές το πρωτάθλημα, μία το Κύπελλο και μια το Σούπερ Καπ Πορτογαλίας. Έκατσε συνολικά 231 φορές στον πάγκο της γ Σπόρτινγκ σε τέσσερα χρόνια και οκτώ μήνες, κατά τη διάρκεια των οποίων δεν έχασε ποτέ περισσότερα από δύο παιχνίδια στη σειρά - πόσο μάλλον τις επτά ήττες σε 15 παιχνίδια που έχει υποστεί μέχρι στιγμής στη Γιουνάιτεντ. Αλλά είναι εκεί.

Δεν φαίνεται να παίζει έναν χαρακτήρα ή να παρουσιάζει μια περσόνα, όπως κάνουν μερικές φορές οι προπονητές για να δημιουργήσουν κάποια απόσταση μεταξύ του πραγματικού τους εαυτού και του δημόσιου εαυτού τους.

Το οποίο, για όσους βρίσκονται εκτός της Γιουνάιτεντ, ιδιαίτερα για τα μέσα ενημέρωσης, είναι υπέροχο. Το να έχεις έναν τεχνικό που να μιλά με απόλυτη ειλικρίνεια είτε σε καλές είτε σε κακές στιγμές αντί να κοιτάζει με άδειο βλέμμα την κάμερα είναι συναρπαστικό.

Μπορεί ορισμένοι από τους οπαδούς των «Κόκκινων Διαβόλων» να τον ήθελαν περισσότερο διπλωματικό. Ίσως να μην ήθελαν να ακούσουν από τα χείλη του, πως ο στόχος του συλλόγου είναι πλέον να αποφύγει τον υποβιβασμό και όχι το να διεκδικήσει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ίσως να μην ήθελε να ακούσει πως ο Ντέιβιντ Μόγιες κάνει καλύτερη δουλειά από εκείνον ή πως ο σύλλογος βρίσκεται στο χειρότερο σημείο της ιστορίας του. Μπορεί η συμβουλή τους προς τον Αμορίμ να ήταν ότι θα έπρεπε να συγκρατηθεί.

Σίγουρα ο Πορτογάλος δεν είναι ο τέλειος προπονητής. Έχει, άλλωστε, και αυτός τα «κολλήματά» του, όπως ο κάθε τεχνικός. Βλέπει για παράδειγμα πως το αγαπημένο του 3-4-3 δεν ταιριάζει καθόλου στο ρόστερ που έχει αυτή τη στιγμή στους «κόκκινους» του Μάντσεστερ. Θα ζήσει και θα πεθάνει με την φιλοσοφία του.

Ωστόσο, η ωμή αλήθεια θα είναι πάντα καλύτερη από την διπλωματία και πιθανότατα αυτός να είναι και ο μοναδικός τρόπος για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να καταφέρει να επιστρέψει στις παλιές της δόξες.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ