Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Τότεναμ: Οι λόγοι της φετινής κατρακύλας και η κλεψύδρα που αδειάζει

Μετά τους αποκλεισμούς από την Λίβερπουλ για το Carabao Cup, από την Άστον Βίλα για το FA Cup και την 14η θέση στην Premier League, οι «Σπερς» βρίσκονται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο.


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Ο Άγγελος Ποστέκογλου έβαλε τα χέρια στο κεφάλι του για λίγα δευτερόλεπτα με απόλυτη δυσπιστία στην ερώτηση που μόλις του είχε τεθεί. Τα μάτια του 59χρονου στη συνέχεια έλαμψαν από οργή καθώς υπερασπίστηκε σθεναρά τους παίκτες της Τότεναμ στο τέλος μιας εβδομάδας που τους είδε να αποκλείονται από δύο διοργανώσεις κυπέλλου.

«Δεν ξέρω πώς αλλιώς να το εξηγήσω αν δεν μπορείτε να δείτε ότι αυτή η ομάδα προσπαθεί να παίξει σκληρά στις πιο ακραίες συνθήκες. Δυόμισι μήνες ζητάμε από 18χρονους και 17χρονους και μεγαλύτερους παίκτες, χωρίς ξεκούραση, να παίξουν Πέμπτη, Κυριακή, Πέμπτη, Κυριακή, Κυριακή, Πέμπτη, Πέμπτη, Κυριακή, Κυριακή. Αν νομίζετε ότι αυτό δεν είναι ένας σημαντικός παράγοντας για το πώς αποδίδει αυτή η ομάδα, τότε δεν υπάρχει τίποτα άλλο που μπορώ να πω», ήταν τα λόγια του

Οι «Σπερς» έχουν κερδίσει μόλις δύο από τους τελευταίους 12 αγώνες τους στην Premier League. Είναι πιο κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού από ότι στην πρώτη τετράδα, γι 'αυτό και τα κύπελλα έχουν γίνει τόσο σημαντικά γι 'αυτούς.

Οι Λονδρέζοι σπατάλησαν μια μεγάλη ευκαιρία να φτάσουν στον τελικό του Carabao Cup κόντρα στη Λίβερπουλ, ενώ δεν συνήλθαν ποτέ από το γρήγορο γκολ του Τζέικομπ Ράμσεϊ της Άστον Βίλα στο χθεσινό ματς για το FA Cup. Η μόνη τους ευκαιρία για να κατακτήσουν ένα τρόπαιο είναι το Europa League. Πάμε λοιπόν να δούμε τους λόγους της φετινής κατρακύλας των «Σπερς» αλλά και γιατί το επόμενο διάστημα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για όλους στον σύλλογο.

Κούραση και τραυματισμοί

Ο Ποστέκογλου ήταν δυσαρεστημένος με τον ισχυρισμό ότι η ομάδα του είχε χάσει την ταυτότητά της και δεν μπορεί να λειτουργήσει με το στυλ που προτιμούσε, απαντώντας πως: «δεν έχουμε χάσει την ταυτότητά μας. Οι παίκτες είναι κουρασμένοι. Πιστεύετε ότι μπορούν να πιέσουν όπως (θα θέλαμε); Αν δεν είχαμε παίξει το βράδυ της Πέμπτης και δεν είχα κάνει rotation σε αυτή την ομάδα, δεν θα πιέζαμε επιθετικά σήμερα; Είναι ανθρώπινα όντα. Γιατί πιστεύεις ότι η Λίβερπουλ και άλλοι αλλάζουν 11 παίκτες; Γιατί? Υπάρχει λόγος και μακάρι να μπορούσα να κάνω το ίδιο – ώστε να μπορούσα να φέρω φρεσκάδα στην ομάδα», ήταν τα λόγια του.

«Δεν παίζουν κοντά στα επίπεδα που θέλουμε ή περιμένουμε, αλλά αυτό δεν συμβαίνει επειδή δεν προσπαθούν. Είναι επειδή δεν μπορούν. Αυτό το γκρουπ παικτών, μόλις βάλουμε το υπόλοιπο γκρουπ, θα είναι μια εξαιρετική ομάδα. Δεν έχω καμία αμφιβολία γι' αυτό. Το αν οι άλλοι άνθρωποι δεν μπορούν να το δουν αυτό, δεν με ενδιαφέρει. Αν θέλετε να μετρήσετε οτιδήποτε με βάση το τι κάνουν αυτή τη στιγμή, εκτός από την ακραία κατάσταση που αντιμετωπίζουν, τότε η ανάλυσή σας είναι στρεβλή και δεν είναι αντικειμενική. Αυτή είναι η γνώμη μου», πρόσθεσε.

Ο Ποστέκογλου έχει δίκιο σε ορισμένα από αυτά που δήλωσε μετά το ματς με την Βίλα. Η Τότεναμ αγωνίζεται εδώ και καιρό χωρίς τον βασικό τερματοφύλακά της, τον αριστερό μπακ, τους κεντρικούς αμυντικούς, τον μέσο της. Υπάρχει ένα τεράστιο βάρος στους ώμους νεαρότερων παικτών, όπως του Άρτσι Γκρέι(18), Λούκας Μπέργκβαλ 19), Μίκι Μουρ(17) και η νέα μεταγραφή Μάτις Τελ(19).

Έλλειψη εμπιστοσύνης και αυτοπεποίθησης

Βέβαια, το πρόβλημα της κούρασης δεν είναι επαρκής εξήγηση για το πως η Βίλα σκόραρε κόντρα στη Τότεναμ μόλις στο πρώτο λεπτό του αγώνα ή για το γεγονός πως υπήρχε τεράστιο κενό στον χώρο του κέντρου, τον οποίο εκμεταλλευόντουσαν οι Ράμσεϊ, Ρότζερς και Τίλεμανς. Υπήρξε μια στιγμή στο πρώτο ημίχρονο όταν ο Τίλεμανς πήρε την μπάλα και την κουβάλησε για 60 μέτρα προτού σουτάρει από την γραμμή της μεγάλης περιοχής. Κάτι παρόμοιο συνέβη και στο γκολ του Ελ Κανούς της Λέστερ τον Ιανουάριο.

Υπήρξαν πολλές περιπτώσεις την Κυριακή όταν ο Γκρέι και ο Κέβιν Ντάνσο πιέστηκαν από τον Ρότζερς και τον Ντόνιελ Μάλεν, με αποτέλεσμα να κάνουν λάθη. Όταν ο Κίνσκι μπλόκαρε την μπάλα, προσπαθούσε να παίξει συνεχώς με μακρινό βόλε τον Σον. Αυτή, ήταν μια τακτική που χρησιμοποίησε πολύ η Τότεναμ κόντρα στη Λίβερπουλ, δίχως να υπάρξουν αποτελέσματα. Οι Λονδρέζοι απλώς επέστρεφαν την κατοχή στους «κόκκινους».

Η αρχική ενδεκάδα του Ποστέκογλου κόντρα στη Βίλα είχε πολλή τεχνική ποιότητα σε όλη την άμυνα και τη μεσαία γραμμή, συμπεριλαμβανομένων των Γκρέι, Μπέργκβαλ, Ροντρίγκο Μπεντανκούρ και Τζεντ Σπενς. Ωστόσο, δεν κατάφεραν να βγάλουν συνδυασμούς, κάτι που σημαίνει πως σε κανένα σημείο του παιχνιδιού δεν κατάφεραν να βγάλουν τους παίκτες του Έμερι από την ζώνη άνεσής τους και πιθανότατα, όλο αυτό  πηγάζει από την έλλειψη εμπιστοσύνης και αυτοπεποίθησης που υπάρχει εντός συλλόγου. Στις αρχές τις σεζόν η Τότεναμ ήταν μια ομάδα που ήταν καταπληκτική  με την μπάλα στα πόδια, αλλά τώρα φαίνεται διστακτική και νευρική, κάτι που είναι κατανοητό αν σκεφτεί κανείς όλα όσα έχουν συμβεί αυτή τη σεζόν.

Η απογοήτευση εντός των αποδυτηρίων και ο χρόνος που τελειώνει

Το άλλο θέμα που πρέπει να αντιμετωπίσει ο Ποστέκογλου είναι η αυξανόμενη απογοήτευση που υπάρχει μέσα στην ομάδα. Ο Σπενς κατευθύνθηκε απευθείας στα αποδυτήρια δίχως να χειροκροτήσει τους φίλους της ομάδας. Ο Πέδρο Πόρο έβγαζε μια μεγάλη νευρικότητα καθόλη την διάρκεια της αναμέτρησης. Αυτές είναι ορισμένες από τις στιγμές που ο Ποστέκογλου χρειάζεται τους πιο έμπειρους  παίκτες του, όπως τον Σον  Σον και τον Ντέγιαν Κουλουσέφσκι, για να ηρεμήσουν όλοι.

Θα δοθεί χρόνος στον Ελληνοαυστραλό να διορθώσει αυτά τα ζητήματα; Οι πληροφορίες λένε πως σιγά-σιγά εξαντλείται η υπομονή της διοίκησης, κυρίως επειδή οι «Σπερς» πέταξαν δύο ευκαιρίες για να διεκδικήσουν κάποιο τρόπαιο.  Η Τότεναμ παίζει μόνο δύο φορές το επόμενο δεκαπενθήμερο, επειδή τερμάτισε στην πρώτη οκτάδα της φάσης πρωταθλήματος του Europa League.

 Αυτή λοιπόν θα πρέπει να είναι η στιγμή που οι Λονδρέζοι θα γεμίσουν τις μπαταρίες τους και θα ανάψει και πάλι η σπίθα που τους έλειπε τον τελευταίο καιρό. Διαφορετικά, ελλοχεύει ο κίνδυνος για ακόμα πιο δυσάρεστες καταστάσεις στον σύλλογο.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΗΓΗ: The Athletic




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ