Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Ιράν: Γυναίκα παρενοχλήθηκε σεξουαλικά, αλλά συνελήφθη η ίδια γιατί δεν φορούσε χιτζάμπ! (VIDEO)

Άλλη μια υπόθεση παράνοιας από το Ιράν


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Οργή προκαλεί ακόμα μια είδηση από το Ιράν σχετικά με τον τρόπο που φέρονται οι αρχές εις βάρος των γυναικών αναφορικά με την τήρηση των ενδυματολογικών νομοθεσιών. Το πιο πρόσφατο περιστατικό αφορά μία 25χρονη Τουρκάλα, η οποία ενώ έπεσε θύμα σεξουαλική παρενόχλησης από οδηγό μηχανής, κατέληξε να συλληφθεί η ίδια επειδή δεν φορούσε χιτζάμπ!

Η 25χρονη Ροσανάκ Μολάει Αλισάχ συνελήφθη στις 3 Νοεμβρίου αφού ανήρτησε το βίντεο με την παρενόχληση που δέχθηκε από άνδρα σε μηχανή, με βάση καταγγελίες που επικαλούνται διεθνή μέσα.

Βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου, δείχνει την γυναίκα να δέχεται σεξουαλική παρενόχληση από τον διερχόμενο οδηγό και να τον σπρώχνει για να αμυνθεί.

Επί του θέματος τοποθετήθηκε και η Ιρανή δημοσιογράφος και ακτιβίστρια Μασχί Αλινετζάντ, υποστηρίζοντας ότι «με τη διεστραμμένη λογική του καθεστώτος, δεν είναι έγκλημα η επίθεση που δέχθηκε η 25χρονη αλλά το γεγονός ότι φαίνονταν τα μαλλιά της. Οπότε αντί να τιμωρήσουν τον δράστη, άνοιξαν δικογραφία επειδή η κοπέλα δεν φορούσε χιτζάμπ».

Άγνωστη παραμένει η τύχη 25χρονης Ροσανάκ μετά τη σύλληψή της, ενώ όπως έγινε γνωστό είχε συλληφθεί και στο παρελθόν από τις ιρανικές αρχές για συμμετοχή στις διαμαρτυρίες για τον θάνατο της 22χρονης Μάχσα Αμινί πριν από δύο χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι προ ολίγων ημερών παρόμοια τύχη είχε και μία νεαρή γυναίκα στο Ιράν, η οποία έβγαλε τα ρούχα της έξω από το πανεπιστήμιο, εκφράζοντας την αντίθεσή της στην επιβολή των αυστηρών ενδυματολογικών κανόνων. Η φοιτήτρια, σύμφωνα με τις πληροφορίες διεθνών μέσα, φέρεται να μεταφέρθηκε σε ψυχιατρικό νοσοκομείο, αλλά η τρέχουσα τοποθεσία της παραμένει άγνωστη, προκαλώντας ανησυχία για την τύχη της.

Μάλιστα, το Ιράν ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ανοίξει μια «κλινική θεραπείας» για γυναίκες που παραβιάζουν τον υποχρεωτικό νόμο του χιτζάμπ. Η ανακοίνωση έγινε από τη Μεχρί Ταλεμπί Νταρεστάνι, επικεφαλής του Τμήματος Γυναικών και Οικογένειας της Τεχεράνης για την Προώθηση της Αρετής και την Πρόληψη της Κακίας. Η Νταρεστάνι δήλωσε ότι η κλινική θα παρέχει «επιστημονική και ψυχολογική θεραπεία για την αφαίρεση του χιτζάμπ».




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ